وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

روش پرورش و نگهداری کامکوات مارومی " پورنج" + آفات و نکات

روش پرورش و نگهداری کامکوات مارومی

کامکوات مارومی یا پرتقال های تزئینی از مرکبات خوشمزه ای هستند که میتوانید آن ها را به راحتی در گلدان و در منزل پرورش دهید.

معرفی و پرورش کامکوات مارومی

کامکوات ها جزء راحت ترین درخت های میوه ای هستند که می توان آن ها را در گلدان پرورش داد . درخت های کامکوات زیبا هستند و دارای برگ های سبز درخشان با میوه های نارنجی روشن می باشند که هر دو هم جذاب و هم خوشمزه هستند . این میوه جزء مرکبات محسوب می شود که معروف ترین آن ها کام کوات مارومی است.

کامکوات ها در حالت نرسیده هم شیرین هستند و درون آن ها در بعضی قسمت ها طعم ترشی را احساس خواهید کرد و می توانید آن را بدون هیچ تغییری بخورید یا اینکه آن را در مارمالاد بریزید.

درخت کامکوات زمانی که در بیرون از منزل باشد ، می تواند تا 2 و نیم متر متر ارتقاع و 1.8 متر پهنا داشته باشد اما زمانی که آن ها را در گلدان بکاریم ، قطعا سایز کوچک تری خواهند داشت .

شرایط نگهداری و پرورش کامکوات مارومی

نور

درختان کامکوات نیز به نور کامل خورشید دارند؛ اگر آن ها را حداقل شش ساعت در معرض نور آفتاب قرار دهیم ، بیشتری و بهترین روند رشد را خواهند داشت .

زمانی که گیاه شما داخل خانه است تا جایی که می توانید به آن نور برسانید و همچنین می توانید آن را در کنار یک پنجره آفتاب گیر قرار دهید اما مراقب باشید که نور به حدی نباشد که باعث سوختن گیاه شما شود . حتی نور لامپ هم می تواند به این گیاه کمک کند و در نتیجه کامکوات در نور زیاد و غیر مستقیم، عالی عمل می کند.

درخت کامکوات

خاک

کامکوات ها در خاک گلدان با هر مقدار PH می توانند دوام بیاورند اما چنانچه در این بخش از رازهای باغبانی در پلاس وی گفته ایم اگر آن ها را مستقیما داخل زمین کاشته اید، بهتر است که از خاک با کیفیت بالا و غنی استفاده کنید و همچنین می توانید لایه ای از سنگریزه یا ماسه را به آن اضافه کنید تا مطمئن شوید که خاک شما زهکشی خوبی پیدا کرده است .

آب

آب مناسب یکی از راه های کلیدی برای پرورش مرکبات می باشد اما این نکته در مورد گیاهان گلدانی از اهمیت بیشتری برخوردار است و هدف این است که خاک را مرطوب نگه داریم، نه اینکه هر وقت به آن دست زدیم، خیس باشد .

انگشتان خود را روی خاک قرار دهید و حداقل چند ثانیه نگه دارید و اگر در سر انگشتان خود رطوبت را احساس کردید، صبر کنید و فعلا آب ندهید و اگر احساس خشکی داشتید، به آن تا جایی آب دهید تا آب ریخته شده از ته گلدان را مشاهده کنید و اگر گیاه شما در داخل خانه است ، مخصوصا در فصل زمستان که وسایل گرم کننده روشن هستند ، بهتر است که مقداری برگ های گیاه را تر کنید تا کامکوات شما خوشحال شود .

دما و رطوبت

کامکوات ها در دمای کمتر از 18 درجه فارنهایت عملکرد خوبی ندارند و باید آن ها را به داخل منزل آورد و به خوبی نگهداری کرد و یا اگر شرایط این کار را ندارید، برای آن ها پوشش و محافظی ایجاد کنید تا از سرما جلوگیری کند .

بهتر است که کامکوات را فقط در دماهای بین 8 تا 10 درجه فارنهایت در بیرون نگه دارید و در فصل بهار گیاه را بیرون ببرید و اگر شب هنگام هوا سرد شد، آن را به داخل منزل منتقل کنید.

درخت میوه کامکوات

کود گیاهی

کامکوات ها نیاز به کود گیاهی دارند، مگر این که دقیقا در وسط فصل زمستان باشیم . در فصل بهار باید غذا دادن به گیاه را کمتر کنید . در طول فصل های رشد گیاه نیز باید از کود مایع برای گیاه استفاده کنید و قبل و بعد از استفاده از کود، به خوبی به آن آب دهید تا نسوزد.

عوض کردن گلدان

می توانید هر دو الی سه سال یک بار گلدان کامکوات را عوض کنید و سری بعد از گلدانی استفاده کنید که بزرگ تر باشد . بهترین زمان برای عوض کردن گلدان فصل بهار است که برگ های گیاه شروع به رشد می کنند .

قلمه زدن درخت کام کوات

کامکوات ها عموما از دانه رشد می کنند و رشد آن ها از ریشه نمی باشد. گاهی اوقات نیز از طریق ساقه زیر زمینی پرتقال یا گریپ فروت قلمه زده می شوند.

 kumquat پورنج

انواع مختلف کامکوات ها

نگامی و مارومی دو تا از معروف ترین انواع درخت کامکوات هستند که اولی شکل بیضی و دومی شکل دایره دارد و مارومی شبیه پرتقال است.

برداشت میوه

کامکوات ها زمانی که پوستشان نارنجی تیره است و نرم می باشند ، یعنی این که رسیده اند و قابل خوردن هستند و برای چیدن میوه از چاقو یا قیچی استفاده کنید تا مطمئن شوید هیچ شاخ و برگی از این گیاه بیش از حد کشیده نمی شود .

گلدان های مناسب برای کامکوات

کامکوات ها را می توان در گلدان های پلاستیکی ، چوبی و یا سنگی نگهداری کرد . بزرگ ترین گلدانی را که می توانید انتخاب کنید حتما زهکشی خوبی داشته باشد . اگر از میزان زهشکی خاک آن می ترسید می توانید دقیقا موازی با زیر گلدان پایه دار روی زمین یک پارچه یا ظرف قرار دهید تا فرش شما خیس نشود که با این کار می توانید زهکشی گلدان را نیز بسنجیید . گلدان را در جایی قرار دهید که جریان هوای خوبی داشته باشد و مراقب باشید که قسمت زهکشی بسته نباشد.

 پرورش درخت کامکوات

هرس کردن

کامکوات ها نیازی به هرس کردن ندارند اما می توانید در فصل بهار بعد از برداشت میوه ها کمی از آن را هرس کنید تا در انشعاب شاخ و برگ ها تعادل ایجاد کنید .

بیماری ها و آفات کامکوات

کامکوات های گلدانی در معرض بیماری هایی مثل پوسیدگی ریشه و هجوم حشرات هستند . سعی کنید که آن ها را از رطوبت اضافه از حد دور کنید و خاکی انتخاب کنید که زهکشی خوبی داشته باشد . همچنین مراقب باشید که هیچ کودی اطراف گلدان نریخته باشد .

در این میان آلفید ها نیز می توانند مشکل ساز شوند که استفاده از روغن های باغبانی در اوایل هر فصل می تواند در مبارزه با این مشکلات موثر باشد.

نکات مهم :

  • این گیاه می تواند در دما های مختلف مقاومت خوبی داشته باشد ، مثلا می تواند تا زیر 10 درجه سانتیگراد را نیز تحمل کند اما یادتان باشد که این نکته تا زمانی صدق می کند که این درخت ها میوه نداده باشند چرا که میوه های کامکوات مقاومت بالایی در برابر هوای سرد ندارند .
  • برگ های کام کواتی که به سمت بالا نشانه گرفته اند ، به این معنا هستند که آب کافی دریافت نکرده اند . برگ های به سمت پایین یعنی اینکه بیش از حد آب خورده اند.
  • اگر برگ های درختان در فصل زمستان تیره باشند ، یعنی سرما خورده اند و اگر روشن باشند، یعنی با کمبود کود مواجه هستند .

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع