درمان فرورفتن ناخن در گوشت بدون جراحی
معمولا برای درمان فرورفتن ناخن در گوشت پا از روش های جراحی و کشیدن ناخن استفاده می شود که بسیار دردناک است و در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد می کند . از طرفی این روش ها با ریسک فرو رفتن دوباره ناخن در گوشت پا و رشد غیر طبیعی ناخن پا و بدشکلی ناخن همراه است.
یک متخصص تروما و جراحی های سرپایی از ابداع روشی نوین برای رفع مشکل فرورفتن ناخن در بافت اطراف آن تحت عنوان' پارونیشیا' با احتمال کمتر از پنج درصد عود مجدد خبر داد.
این روش برای رفع مشکل تکرار شونده فرورفتن ناخن در بافت اطراف خود و عفونت های ناشی از آن استفاده می شود.
وی افزود:این مشکل در بین عموم مردم به ویژه ورزشکاران شیوع دارد و در بیشتر موارد علت بروز این مشکل استفاده از کفش های تنگ و نامناسب است که سبب می شود ناخن به جای رشد طولی رشد عرضی داشته باشد، در بافت اطراف خود فرو رود و فرد را با مشکلاتی همچون عفونت های شدید همراه با درد مواجه کند.
وی گفت:در اغلب مراکز درمانی برای افرادی که با این مشکل مواجه می شوند، کشیدن ناخن تجویز می شود که در بیشتر موارد پس از رشد مجدد ناخن، فرد با عود مجدد این مشکل و بدشکلی ناخن مواجه می شود.
فرورفتن ناخن در گوشت
متخصص تروما و جراحی های سرپایی در مورد روش جدید رفع این مشکل اظهار کرد:در این روش تمام ناخن کشیده نمی شود بلکه تنها بخشی از ناخن که در بافت اطراف خود فرورفته است، برداشته می شود و برای پیشگیری از عود مجدد این مشکل سلول های زایا (بخش ماتریکس ناخن) که منجر به رشد مجدد ناخن و فرورفتن آن در بافت می شود، نیز برداشته می شود.
به این طریق رشد طولی ناخن به درستی ادامه می یابد و تنها از رشد عرضی آن که منجر به فرورفتن در بافت اطراف می شود، پیشگیری می شود.
وی خاطرنشان کرد:این روش تاکنون بر روی 300 نفر اجرا شده و کمتر از پنج درصد عود داشته است در صورتی که در روش کشیدن ناخن 70 درصد احتمال عود بیماری وجود دارد.
به گفته ایشان، این روش با همکاری مرکز تحقیقات تروما وابسته به دانشگاه بقیه الله ابداع شده است.
فرورفتن ناخن در بافت اطراف خود از مشکلات نسبتا شایع در بین افراد به ویژه افرادی است که از کفش های تنگ و نوک تیز و پاشنه بلند استفاده می کنند و با عوارضی همچون التهاب بافت، ترشحات چرکی و درد همراه است . بروز این عارضه در بیشتر موارد با بروز عفونت های شدید و مزمن همراه است که در موارد خاص به جراحی و برداشتن کل ناخن منجر می شود.