تمام اطلاعاتی که برای انتخاب روغن سرخ کردنی سالم نیاز دارید را در ادامه ببینید.
روغن سرخ کردنی و روغن های پخت و پز با توجه به پروسه ی متفاوت در تولید مورد استفاده های متفاوتی نیز قرار می گیرند که در این بخش نگاهی داریم به ریز نکاتی که هر مصرف کننده باید از یک روغن سرخ کردنی سالم بداند.
بهترین روغن سرخ کردنی
برای کاهش خطرات بیماریهای قلب و عروقی از روغن های مناسب و توصیه شده استفاده کنید. مصرف روغن زیتون و مغزها به دلیل کنترل انرژی دریافتی باید متعادل باشد و از روغن های مایع معمولی (غیر سرخ کردنی) و روغن زیتون در سرخ کردن غذاها (به دلیل حساسیت این روغن ها به حرارت بالا) استفاده نشود.
از مصرف غذاهای سرخ کرده پرهیز کرده و در صورت لزوم، از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود زیرا روغن جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
روغن سرخ کردنی و روغن مایع
تفاوت روغن سرخ کردنی و معمولی
نقطه دود روغن های سرخ کردنی از روغن های معمولی بالاتر است و بنابراین نسبت به حرارت مقاوم است. روغن های معمولی که مخصوص سرخ کردن نباشند اگر حرارت زیاد ببینند، سرطان زا می شوند. او با بیان اینکه تفاوت میان دو روغن معمولی و سرخ کردنی تفاوتی واقعی است و تنها محدود به اسم گذاری نمی شود، گفت:ترکیب روغن ها با همدیگر متفاوت است. امروزه ما توصیه می کنیم که 30 درصد از کالری روزانه مورد نیاز بدن از چربی ها تأمین شود.
این 30 درصد را نیز به سه قسمت 10درصدی تقسیم کرده ایم؛ 10درصد از چربی های اشباع که ماست و پنیر و آبگوشتی که ما می خوریم ازجمله این چربی ها محسوب می شوند. توصیه می کنیم که افراد همچنین از چربی های غیراشباع دارای یک باند مضاعف استفاده کنند؛ روغن زیتون مهم ترین نوع این چربی هاست. برای 10درصد باقیمانده هم مصرف روغن های گیاهی معمولی مانند روغن آفتابگردان و روغن ذرت توصیه می شود. اگر مصرف روزانه روغن افراد غیراز این 30 درصد باشد، امکان دارد برای سلامت فرد در درازمدت مشکل ایجاد شود.
ترکیبات موجود در روغن سرخ کردنی
روغن سرخ کردنی و ترکیبات آن
اگرچه روغن های متفاوتی در دسترس می باشند،ولی تمامی آنها مناسب سرخ کردن نیستند. بهترین روغن های مناسب فرایند سرخ کردن آنهایی هستند که نقطه دود و نقطه اشتعال بالاتری دارند. نقطه دود درجه حرارتی است که درآن روغن شروع به شکستن کرده و آغاز به دود کردن می نماید. نقطه اشتعال هم درجه حرارتی است که درآن روغن شعله ورمی شود.دراکثرروغن ها نقطه اشتعال بسیارنزدیک به نقطه دود می باشد.
دراثرحرارت و شکسته شدن ساختمان روغن ترکیبی به نام اکرولئین تولید می شود که سمی بوده و دود آن باعث سوزش چشم می شود. بعدازهرباراستفاده ازروغن،نقطه دود آن پایین می آید، به همین دلیل روغنی برای چند بار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.
انواع روغن سرخ کردنی
روغن ها معمولا دو دسته می باشند؛ روغن های تصفیه شده و روغن های تصفیه نشده. روغن های تصفیه شده معمولا با استفاده ازحرارت استخراج می شوند و دربرابر حرارت های بالا مقاوم می باشند و نقطه دود بالاتری دارند.روغن های تصفیه نشده به صورت سرد استخراج می شوند و نقطه دود پایین تری دارند.
محبوب ترین روغن های تصفیه نشده،روغن زیتون و آواکادو می باشند. این روغن ها به دلیل پایین بودن نقطه دودشان بران سرخ کردن مناسب نمی باشند و درلیست روغن های مخصوص سالاد قرار می گیرند.