درست یا غلط بودن زندگی مجردی
امروزه جوانان زیادی در کلانشهرها به صورت مجردی و به دور از خانواده زندگی می کنند . این جوانان به دلایل گوناگونی از خانواده و محیط خانه فاصله گرفته و ترجیح می دهند با حداقل امکانات مانند یک شغل با درآمد معین، یک خانه برای زندگی مجردی اجاره کنند . در این بخش از پلاس وی به بیان درست یا غلط بودن زندگی مجردی می پردازیم و به شما می گوییم که علت تمایل جوانان به زندگی مجردی چیست ؟
آیا در گذشته نیز جوانان به زندگی مجردی تمایل داشتند؟
گاهی اوقات خانواده ها خواسته یا ناخواسته شرایط زندگی مجردی فرزندان خود را فراهم می کنند برخی از خانواده ها این شیوه نوین زندگی را از سوی جوانانشان پذیرفته اند و زندگی مجردی برای آنها ناهنجاری محسوب نمی شود.
جوانان نیز بدون بهانه و علت پس از رسیدن به بیش از 23-24 سالگی تمایل خود را برای جدا شدن از خانواده اعلام می کنند . برای جدایی از خانواده و گذران زندگی به صورت مستقل و مجردی از نظر جنسیتی تفاوت چندانی میان خواسته دختران و پسران وجود ندارد و خانواده روشنفکر این زندگی را می پذیرند.
اما در گذشته برخی از جوانان که با خانواده خود دچار اختلاف می شدند برای رهایی از فشارها، زندگی مجردی را انتخاب می کردند البته به این صورت که تحت نظر خانواده بودند و خانواده در صورتی رضایت به این کار می دادند که در نزدیکی خانه خود برای فرزند اجاره کنند و با صاحبخانه آشنا شوند و غیر مستقیم به کارهای فرزند خود نظارت داشته باشند.
دلیل دیگر موافقت خانواده ها در گذشته با تنها زندگی کردن فرزندشان ادامه تحصیل او در شهرهای دیگر و نامناسب بودن محیط خوابگاه از نظر تعداد جمعیت، امکانات و ... بود که خانواده یک خانه مطمئن برای فرزند خود اجاره می کردند و همه دوستان همخانه فرزندشان را مورد بررسی قرار می دادند تا قابل اعتماد باشند . معمولا بلافاصله پس از اتمام تحصیل زندگی مجردی این جوانان نیز پایان می گرفت و قرارداد خانه مورد نظر فسخ می شد.
زندگی مجردی خوب است یا بد ؟
نمی توان زندگی مجردی را مطلقا بد یا خوب شمرد . چنانچه این بخش از پلاس وی گفته است اگر جوانی که زندگی به تنهایی را برگزیده تمام اصول اخلاقی را رعایت کند و پایبند به قوانین و ارزش ها باشد و دست از پا خطا نکند زندگی مجردی به او آسیبی نمی رساند اما اگر با برگزیدن زندگی مجردی متمایل به کسب تجربه در تمام زمینه ها باشد و در خانه خود انواع ناهنجاری ها مانند ارتباط نامناسب با جنس مخالف، استعمال دخانیات، مواد مخدر، مشروبات الکلی و ... را تجربه کند دچار مشکل خواهد شد و سقوط خواهد کرد. زندگی مجردی نزد بسیاری از افراد جامعه مترادف با بی بندو باری است اما همه یکسان نیستند.
دلایل تمایل جوانان به زندگی مجردی
اختلاف والدین
بسیاری از جوانان به علت اینکه مادر و پدرشان از همان کودکی تا بزرگسالی او با یکدیگر اختلاف و دعوا داشته اند و آرامش و آسایش او را سلب نموده اند تمایل به تنها زندگی کردن دارند .
این جوانان اغلب پس از انتخاب شغل و کسب در آمد تصمیم به جدایی از خانواده می گیرند و حتی با وجود مشکلاتی مانند حاضر نبودن غذا و امکانات رفاهی، نظافت و ... نیز حاضر نیستند آرامش و استقلالشان را با چیزی عوض کنند.این جوانان گاهی از فامیل نیز طرد می شوند زیرا افراد فامیل نگران هستند که فرزندشان از آنها الگو برداری کند.
زندگی مجردی به این راحتی نیست به خصوص اگر فرد مجرد ، دختر باشد زیرا برخی از آقایان سودجو با فهمیدن شرایطشان به آنها پیشنهاد می دهند که قبل از ازدواج با یکدیگر مدتی را در خانه او زندگی کنند تا دریابند تفاهم دارند یا خیر . همچنین از دیگر مشکلات این جوانان این است که دوستان و همکارانشان از آنها توقع دارند آخر هفته ها در خانه شان میهمانی برگزار کنند و آنها دور هم جمع شوند.
فرار از تعهدات
برخی از جوانان نیز به این دلیل زندگی مجردی را انتخاب می کنند که می پندارند برای زندگی خانوادگی و تاهل زاده نشده اند و ترجیح می دهند فارغ از تعهدات و ... زندگی کنند . این جوانان زیر بار هیچ مسئولیتی نمی روند و این رفتارشان سبب تنش و مشکل و دعوا با خانواده می شود بنابراین تمایل دارند تنها زندگی کنند.
ازدواج سفید
ازدواج سفید، شروع و تشکیل پیوند زناشویی بین یک زن و مرد بدون لحاظ چارچوب قانونی، حقوقی، شرعی و عرفی می باشد. برخی از جوانان دوست ندارند مسئولیت زندگی را بپذیرند بنابراین در چارچوب قانون و شرع ازدواج نمی کنند بنابراین رو به ازدواج سفید می آورند و به همین منظور از خانواده خود جدا شده و خانه مجردی اجاره می کنند.
در ازدواج سفید زن و مرد بدون ثبت رسمی و قانونی مسئله ازدواج و بدون گذراندن آداب و رسوم مرسوم در رابطه با ازدواج رسمی، شروع زندگی شان را زیر یک سقف پایه ریزی می نمایند. در چنین ارتباطی طرفین تعهد قانونی و شرعی نسبت به یکدیگر ندارند و نمی توانند مدعی حق و حقوقی نسبت به یکدیگر باشند و بعد از چند وقت به راحتی می توانند تصمیم به جدایی بگیرند.
پیش از این هم در پلاس وی اشاره شد که جوانان این زندگی بی بند بار را انتخاب می کنند و به صرت جدا از خانواده زندگی می کنند زیرا خانواده آنها با کارهایشان مخالف است. آنها اغلب تمایل دارند دوستانشان را به خانه دعوت کنند در میهمانی های مجردی نوشیدنیها و ... سرو شود که این کارها به مذاق خانواده ها خوش نمی آید اما در خانه خودشان راحت می توانند هرکاری انجام دهد.
رسیدن به آرامش و انجام کارهای مورد علاقه
برخی از جوانان نیز گاهی اوقات زندگی با خانواده کسالت آورمی دانند و تمایل دارند تنها چند روز در هفته را در خانه مجردی بگذرانند و آرامش داشته باشند تا بتوانند به انجام کارهای مورد علاقه شان بپردازند .
کسب استقلال
برخی جوانان نیز به این دلیل زندگی مجردی را انتخاب می کنند که استقلال مالی و شخصیتی لازم را که در محیط خانه پدری تا حد زیادی امکان پذیر نیست ، به دست آورند.
افزایش سن ازدواج
یکی از مهم ترین دلایل تمایل جوانان به زندگی مجردی افزایش سن ازدواج است زیرا باعث می شود جوانی که نمی تواند ازدواج کند میل استقلال طلبی خود را در خانه مجردی جستجو کند.
تجردگرایی سبب تمایل نداشتن جوانان به تشکیل خانواده و ازواج شده و برخی از این جوانان پس از چند سال و از بین رفتن هیجان ناشی از زندگی مجردی احساس افسردگی می کنند. دختران و پسرانی که زندگی مجردی را برگزیده اند به دلیل داشتن استقلال مالی و ... تمایلی به بازگشت به محیط خانواده و حتی ازدواج ندارند.
تفاوت نسل ها
با بزرگ شدن کودکان از نظر سنّی، تفاوتی دردنیای امروز بین آن ها و نسل قبل پیدا می شود. نسل جدید افکارش، گرایش هایش و علایقش نسبت به مسائل مختلف تغییر کرده وفرزندان امروزه به دلیل سرعت رشدی که در جهان وجود دارد از پدر و مادر فاصله می گیرند.
مهاجرت های تحصیلی
مهاجرت های تحصیلی عامل دیگری برای تمایل جوانان به زندگی مجردی است . بیشتر دانشجویانی که شهر محل زندگی خود را برای تحصیل ترک می کنند به شهر خود باز نمی گردند و به زندگی مجردی ادامه می دهند.
نظر اکثریت جامعه به این مساله منفی است و فقط زندگی مجردی از سوی پسران و مردان جوانان در جامعه پذیرفته شده اما در مقابل و زندگی مجردی برای دختران را مذموم می داند اگر دختری بخواهد زندگی مجردی را تجربه کند با انگ ها و تهمت های گاه ناروا مواجه می شود .
راهکاری برای پدر و مادرها
درست است زندگی مجردی گرایش به اعتیاد، رفتارهای پر خطر جنسی و نا هنجاریهای اجتماعی را افزایش می دهد اما اگر جوانان تمایل به زندگی مجردی داشته باشند و خانواده ها نتوانند آنها را از کارشان منصرف کنند بهتر است این مساله را بپذیرند و برای اجاره و یا خرید خانه برای جوانان به ویژه دختران خودشان اقدام کنند تا فرزندانشان زیر نظر غیر مستقیم آنها مستقل زندگی کنند.