محققان اخیراً با استفاده از لاشهی پرندگان، پهپادهای قابل پروازی ساختهاند که درحالت عادی شبیه پرندگان معمولی بهنظر میرسند. براساس مقالهی منتشر شده در مؤسسهی هوانوردی آمریکا، محققانی که این نوع پهپادهای پرندهمانند را طراحی کردهاند به استفاده از آنها برای دریافت نگاه کلی یکپارچه به حیاتوحش اشاره کردهاند؛ البته کاربرد دیگر این طراحی، جاسوسی از مردم بدون جلبتوجه است.
مصطفی حسنعلیان، استادیار مهندسی مکانیک در نیومیکزیکو تِک، سرپرست تیم تحقیق و توسعهی پهپاد پرندهمانند در مصاحبهی خود با نیوساینس گفت:
گفتنی است پهپادهای ساختهشده با بدن پرندگان مُرده میتوانند مثل پرندگان واقعی بال بزنند و پرواز کنند.
به گزارش فیوچریسم، محققان از قطعات تاکسیدرمیشدهی برخی پرندهها مثل کبوتر، قرقاول، مرغ مگسخوار و کلاغ برای ساخت پهپاد استفاده کردهاند و از همهی اجزای بدن آنها مثل سر، دم و بال بهره گرفتهاند. این راهکار به تیم تحقیقاتی اجازه میدهد حرکات پرنده و بال زدن آن را با دقت بیشتر تقلید کنند. البته اعضای این تیم خاطرنشان میکنند ایجاد چنین طرحی برای ساخت پهپاد واقعاً مشکل است.
بههرحال، روش بال زدن باعث میشود بدن مُردهی پرنده مثل نمونهی زندهی آن تکان بخورد و کمتر کسی متوجه مصنوعی بودن آن خواهد شد.
رافائل زوفری، متخصص رباتیک هوایی در مؤسسهی فناوری فدرال سوئیس به نیوساینس گفت:
البته قبلاز اینکه پهپادهای پرندهمانند واقعاً بتوانند به پرواز درآیند باید تنظیماتی روی آنها اعمال شود. این طرح درحالحاضر مثل یک پرندهی واقعی، کارآمد نیست و محققان اعلام کردهاند انعطافپذیری بالها و همچنین روش اتصال آنها به مفاصل باید بهبود یابد.
حسنعلیان در بخش دیگری از توضیحات خود گفت:
برخی عایقهای صوتی اضافه میتوانند به کاهش صدای قطعات داخلی پهپاد پرندهمانند کمک کنند. در مقالهی تیم تحقیقاتی آمده است که استفاده از چرخدندههای مخصوص بهجای چرخدندههای معمولی، میتواند به کاهش صدای دستگاه کمک کند.