وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

سرطان چاقی؛ کدام سرطان در چاق ها بیشتر است؟

سرطان چاقی؛ کدام سرطان در چاق ها بیشتر است؟

چاقی و اضافه وزن خطرهای زیادی به همراه دارد از جمله این خطرها سرطان است، که چاقی یکی از عوامل اصلی در مبتلا شدن به برخی سرطان ها است.

ارتباط چاقی با ابتلا به سرطان

سرطان‌هایی که به دلیل چاقی و رژیم غذایی نامناسب ایجاد می‌شوند، مرتبط با عوامل متعددی هستند. افزون بر چاقی، عوامل دیگری نیز می‌توانند در ایجاد سرطان تأثیرگذار باشند. به طور کلی، تغذیه نامناسب و چاقی می‌توانند عوامل خطر زیادی را افزایش دهند که به افزایش احتمال ابتلا به برخی از نوع‌های سرطان، از جمله سرطان سینه، رحم، ریه، کلیه و روده بزرگ، کمک می‌کنند.

مصرف غذاهای با ارزش غذایی پایین، غنی از چربی و کالری بالا، و نداشتن فراورده‌های غذایی سالم مانند میوه‌ها و سبزیجات، می‌تواند عواملی باشند که منجر به چاقی و در نهایت افزایش خطر ابتلا به سرطان می‌شوند. در علاوه، چاقی می‌تواند تأثیری بر فعالیت هورمون‌ها و مواد شیمیایی در بدن داشته باشد و فرآیندهای التهابی را تحریک کند که در نهایت به رشد سلول‌های غیرطبیعی و ایجاد سرطان منجر می‌شود.

در واقع، تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 9 درصد از تمام حالات سرطان می‌توانند به طور مستقیم به چاقی مرتبط باشند. اما خوشبختانه، با رعایت وزن سالم و کاهش احتمال اضافه وزن، می‌توان به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط را کاهش داد. ولی سوال این است که کدام سرطان ها با چاقی سراغ فرد می آیند و او را تهدید میکنند؟ با ما در این بخش از بهداشت و سلامت پلاس وی همراه باشید تا با سرطان های مرتبط با چاقی آشنا شوید.

سرطان

سرطان معده

چربی اضافی بدن می تواند منجر به التهاب مزمن شود، به خصوص در مجرای گوارشی. با توجه به ارتباطی که چاقی با سرطان مری (که جزئی از سیستم گوارش است) دارد، ارتباط بین سرطان معده و چاقی نیز تعجب آور نیست. التهاب مزمن که می تواند به وسیله ی چاقی تحریک شود، ممکن است منجر به سوزش بیشتر، از جانب اسید معده شود که می تواند در نهایت به سرطان معده ختم گردد.

سرطان کبد

چاقی می تواند موجب تغییراتی در کبد شود که درست مانند اثر مصرف الکل است. چاقی خطر بروز سنگ کیسه صفرا را افزایش می دهد. داشتن سنگ کیسه ی صفرا خطر ابتلای به سرطان کیسه صفرا را بالا می برد در این حالت ما با چیزی شبیه به مکانیسم سیروز کبد که منجر به سرطان می شود، می میریم!

اما این نوشیدن الکل نیست که آسیب ایجاد می کند، بلکه چاقی خودش چربی کبد را تغییر می دهد که به آن بیماری کبد چرب غیرالکلی می گویند.

سرطان کبد

سرطان کیسه صفرا

چاقی خطر بروز سنگ کیسه صفرا را افزایش می دهد. سنگ صفرا، رسوب کم کلسترول است که می تواند باعث التهاب کیسه ی صفرا گردد و به نظر می رسد داشتن سنگ کیسه ی صفرا خطر ابتلای به سرطان کیسه صفرا را بالا می برد.

سرطان پانکراس (لوزالمعده)

ما می دانیم که چاقی می تواند فرایند تولید انسولین را تضعیف نماید. اختلال در فرایند های معمول سوخت و ساز بدن ناشی از پانکراس ممکن است به افزایش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده ختم شود.

سرطان تخمدان

سلول های چربی، هورمون استروژن تولید می کنند و به نظر می رسد استروژن اضافی، مقصر اصلی ابتلا به سرطان سینه و سرطان رحم در زنان سنگین وزن است. ظاهرا سرطان تخمدان نیز مانند این دو بیماری به وسیله ی افزایش سطح این هورمون و التهابات ناشی از چاقی رخ می دهد.

سرطان تخمدان

مننژیوم

بسیاری از تومورهایی که از مننژ رشد می کنند (مننژ بافت نازکی است که مغز و نخاع را می پوشاند) در واقع غیر سرطانی هستند.

با افزایش وزن، تیروئید نیز اندازه ی خود را افزایش می دهد. بزرگ شدن تیروئید، شانس بروز جهش های ژنی و سرطانی شدن را بالا می برد.

اطلاعات کمی در مورد آنچه که باعث ایجاد این تومورها و آنچه که موجب سرطانی شدن آنها می شود در دسترس است، اما هورمون های اضافی تولید شده توسط سلول های چربی، احتمالا در این رابطه نقش ایفا می کنند.

سرطان تیروئید

بازهم تولید اضافی (یا عدم تولید) هورمون در این جا مورد توجه است. اما با افزایش وزن، تیروئید نیز اندازه ی خود را افزایش می دهد. بزرگ شدن تیروئید، شانس بروز جهش های ژنی و سرطانی شدن را بالا می برد.

مولتیپل میلوما (میلوم چندگانه)

التهاب مزمن در این جا نیز نقش دارد. چاقی احتمالا پروسه ی التهابی را تحریک می کند که منجر به افزایش تغییر سلول های مغز استخوان و میلوم متعدد خواهد شد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع