راه های بازگرداندن اعتماد در رابطه شما و همسرتان
داشتنِ اعتماد یک رابطه را معنادارتر می کند و به شما و شریک زندگی تان اجازه می دهد تا بدون ترس از قضاوت با هم زندگی کنید؛ اما گاهی اوقات، این اعتماد از بین می رود. در این قسمت از خانواده پلاس پلاس وی در مورد راهکار هایی برای برگرداندن اعتماد صحبت خواهیم کرد، پس ادامه مطلب را از دست ندهید.
صادق باشید
اگر اعتماد در رابطه شما از بین رفته، داشتن صداقت ضروری است. سطحی از کنار این مسئله نگذرید. سعی کنید بفهمید طرف مقابل تان نسبت به این وضعیت چه احساسی دارد. دوباره دروغ گفتن به حل مشکلات کمکی نمی کند، پس در مقابل وسوسه دور زدن حقیقت مقاومت کنید؛ حتی یک دروغ مصلحتی کوچک هم برای رابطه تان سم است.
ارتباط شفاف داشته باشید
اگر قانع نشدید، زمان و مکانی را به صحبت اختصاص بدهید. ممکن است لازم باشد چندین روز در مورد مسائل صحبت کنید و به همسرتان اطمینان بدهید که می خواهید به حل مشکل کمک کنید. اگر پشیمانی را در طرف مقابل حس می کنید، با او مهربانانه رفتار کنید؛ البته این بدان معنا نیست که به او بگویید کاری که انجام داده اشکالی ندارد، بلکه سعی کنید او را از کاری که کرده جدا و صفحه جدیدی برای او در رابطه تان باز کنید.
هنگام برگرداندن اعتماد، محترمانه رفتار کنید
هر آدمی وقتی خیانت می بینید، عصبانی و شوک می شود؛ اما حتی در هنگام عصبانیت هم برای طرف مقابل احترام قائل باشید. او کسی است که دوستش دارید حتی اگر ناراحت تان کرده، باز هم باید با او مودب باشید.
خوب گوش کنید
حواس تان به چیزهایی که طرف مقابل می گوید، باشد. تماس چشمی برقرار کنید و روی صندلی تان به سمت جلو خم شوید و سرتان را تکان دهید تا معلوم شود که کاملا گوش می دهید. کار های دیگری که می توانید انجام بدهید عبارتند از:
- تمام توجه تان را به معشوق تان معطوف کنید.
- هنگام صحبت حرفش را قطع نکنید.
- سوالاتی با پایان باز بپرسید که بیشتر جواب های بله یا خیر دارند.
- آنچه که فکر می کنید از گفته های طرف مقابل شنیده اید را شفاف سازی کنید.
- تا زمانی که کل داستان را نشنیده اید، قضاوت نکنید.
حین تلاش برای برگرداندن اعتماد از دست رفته، ببخشید
اگر شریک زندگی تان از کاری که انجام داده پشیمان است، او را ببخشید. بالاخره همه اشتباه می کنند؛ البته این بدان معنا نیست که فورا به او اعتماد کنید. بسته به کاری که انجام داده، ممکن است مدتی طول بکشد تا اعتماد جلب شود؛ اما به خاطر خودتان و سلامت رابطه تان، باید و را ببخشید.
شرایطی که لازم است تا دوباره به او اعتماد کنید را توضیح دهید
به همسرتان توضیح دهید که برای بازسازی اعتمادتان چه کاری باید انجام دهد. توضیح بدهید که چه تأثیر بدی روی شما گذاشته و الان در چه حالی هستید. شریک زندگی تان ذهن خوان نیست و باید بفهمد که شما چه توقع و خواسته ای دارید.
صبور باشید
صبر داشته باشید زیرا برگرداندن اعتماد از بین رفته یک پروسه طولانی است پس در چنین شرایطی صبور باشید. وقتی که حرفهایش را شنیدید، باید صبور باشید تا او بتواند دوباره اعتمادتان را جلب کند.
بیش از حد واکنش نشان ندهید
ممکن است ناخواسته بیش از حد واکنش نشان دهید، مخصوصا اگر ببینید که او به رفتار قبلی اش ادامه می دهد. اگر کنجکاو هستید که چه خبر است، از او بپرسید. تا زمانی که همه چیز را نفهمیدید، خودتان را ناراحت و عصبانی نکنید.
نداشتن صداقت را مثل پُتک بر سرش نکوبید
اگر شریک زندگی تان برای تغییر تلاش می کند، گذشته را به رویش نیاورید. مرور اشتباهات گذشته او را تحقیر می کند. اگر واقعا بخشیده اید، رفتار جدیدش را معیار قرار بدهید.
اسرار را حفظ نکنید
اتفاقاتی که در محل کار یا دانشگاه اتفاق افتاده را بازگو کنید. چیز هایی که وسوسه تان کرده را بگویید و در موردشان فکر کنید. این کار به هر دوی شما کمک می کند تا بفهمید که هیچ رازی بین تان وجود ندارد.
رفتار درست باعث ایجاد اعتماد می شود
هیچ هدیه یا قولی نمی تواند اعتماد شما را بازگرداند. به همسرتان یادآوری کنید که اعمال و رفتار درست و اطمینان بخشِ او؛ به شما نشان می دهد که قابل اعتماد است.
رابطه ای از نو بسازید
بعد از خدشه دار شدن اعتماد، باید دوباره یک رابطه جدید را با همسرتان پی ریزی کنید. در چنین رابطه ای باید پایه اعتماد بین هر دوی تان دوباره پی ریزی و چیز هایی مثل صداقت، تعهد و وفاداری در رابطه تان گنجانده شود. اگر هر دوی شما کاملا متعهد به ساخت رابطه باشید، در اعتماد سازی دوباره هم موفق خواهید بود.