مهر:هاشم داداش پور با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه یک درباره اقدامات وزارت علوم برای آماده سازی فضای دانشگاهی برای حضور دانشجویان از 14 فروردی گفت:در حال حاضر اصل بر حضوری بودن دانشگاهها است، کرونا باعث شد که مجبور باشیم دو سال دانشگاهها را بهصورت برخط برگزار کنیم.
وی ادامه داد:دانشگاهها هیچگاه تعطیل نبودند بهویژه در حوزه تحصیلات تکمیلی و دورههای عملی کارشناسی همه به صورت حضوری برگزار شد ولی اوج گرفتن کرونا باعث شد تا اندازهای به سمت نیمهفعال بودن و تعطیلی حرکت کنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان افزود:تصمیم بر حضوری بودن آموزش تصمیم چند روز اخیر ستاد ملی کرونا نبوده بلکه از پانزدهم مهرماه قرار شد که دانشگاهها به سمت آموزش حضوری حرکت کنند، در این زمان بود که دانشگاهها در حوزه تحصیلات تکمیلی فراخوان آموزش حضوری را دادند که قرار بود بهمن ماه آموزش حضوری شود اما با اوج گیری سویه اومیکرون این موضوع به تأخیر افتاد و نهایتاً با افت سویه اومیکرون ستاد ملی کرونا تصمیم گرفت که دانشگاهها و مدارس از 14 فروردین به طور کامل آموزش حضوری را آغاز کنند.
دانشجویان برای حضور در خوابگاهها باید حتماً 3 دوز واکسن و برای حضور در دانشگاهها دو دوز واکسن دریافت کنند
وی یاد آور شد:دانشجویان برای حضور در خوابگاهها باید حتماً 3 دوز واکسن و برای حضور در دانشگاهها دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند.
آمادگی تمام خوابگاههای دولتی برای استقرار دانشجویان با حضوری شدن آموزش
داداش پور در خصوص اینکه در فرصت باقی مانده شرایط آماده سازی خوابگاهها به چه صورت خواهد بود و اگر دانشجویان دوز سوم را تزریق نکرده باشند آیا تمهیداتی در دانشگاهها ایجاد شده است که به آن مراجعه کرده و دوز واکسن دریافت کنند، افزود:خوابگاههایی که تحت تملک وزارت علوم و دانشگاههای دولتی هستند تقریباً همه آماده هستند اما بخشی از خوابگاهها قبلاً وجود داشتند که تحت عنوان خوابگاههای استیجاری و یا خودگردان از آنها نام برده میشد، این خوابگاهها زمانیکه قرار شد دانشگاههای کشور به سمت حضوری کامل حرکت کنند در بهمنماه به سمت احیای آن خوابگاههای استیجاری حرکت کردند که ممکن است در آن بخش چالشهایی را داشتهباشیم ولی خوابگاههای دولتی تقریباً همه آماده استقبال از دانشجویان هستند برخی از دانشگاهها شروع کردهاند به ثبتنام دانشجویان و دانشجویانی که تمایل دارند در خوابگاهها مستقر شوند، مثل دانشگاه تهران و دانشگاههای دیگر که اطلاعیههای لازم را برای این کار اعلام کردهاند.
سطح ایمنی برای حضور دانشجویان در خوابگاه و دانشگاه مهیا شده است
وی درباره اینکه آیا آمار کلیه دانشجویان که واکسن زده و یا واکسن نزدهاند را استخراج کردهاید یا خیر گفت:ما عددی که درباره کل جامعه آماری کشور داریم که حوزه دانشجویی نیز از آن تبعیت میکند و تفاوت خاصی ندارد نود و سه تا نود و چهار درصد کل جامعه که دوازده سال به بالا هستند واکسن دوز اول و دریافت کردهاند، هشتاد و سه تا هشتاد و چهار درصد از جامعه دوز دوم را دریافت کردهاند و کسانی که دوز سوم را دریافت کردند چهل و سهتا چهل و چهار درصد هستند.
وی افزود:فقط یک نکتهای که وجود دارد این است که حدود سی و پنج میلیون نفر از جمعیتی که دوز دوم و یا سوم را دریافت کردهاند در بازده زمانی سهماهه این کار را انجام دادند معنای این کار این است سطح ایمنی در جامعه بهحدی است که اگر جمعیت دانشجویی قرار شد در دانشگاههای کشور حضور داشته باشند مشکل خاصی ایجاد نشود.
وی افزود:اگر کسانی هم دوز سوم را دریافت کنند تا شش ماه این ایمنی برای آنها ایجاد میشود بهنظر میآید سطح ایمنی برای دانشجویان کشور که بتوانند در خوابگاهها و یا دانشگاههای کشور حضور داشته باشند عملاً مهیا شدهاست و مشکل خاصی وجود ندارد.
از حضور دانشجویانی که دو دوز واکسن را نزده باشند جلوگیری میشود
داداش پور درباره این سوال که اگر به هر دلیلی از جمله عدم تزریق واکسن برای حضور دانشجویان در دانشگاهها محدودیت ایجاد شود، امکان حضور آنلاین برای این دانشجویان وجود خواهد داشت یا خیر؟ افزود:بحثی که مطرح میشود تحت عنوان حضور کامل دانشجو در دانشگاهها بهمعنای این نیست که ما از ظرفیتهای آموزش مجازی استفاده نکنیم، بهطور طبیعی در حوزه فضای مجازی از این فرصت بهرهمند میشویم، اما این تا زمانی ادامه پیدا میکند که دانشجویان بهصورت کامل فراخوان نشده باشند بهمحض اینکه اعلام شد که دانشجویان حضور کامل در دانشگاهها داشته باشند بهطور طبیعی این بخش مربوطه غیرحضوری غیرفعال خواهد شد ما تلاشمان و تاکید مان بر حضور فعال در دانشگاهها است و دانشجویانی که در دانشگاهها حضور نداشته باشند غیبت خواهند خورد.
انتهای پیام/م