مصرف شیرین کننده های مصنوعی در کاهش وزن
کارخانجات مربوط به نوشیدنی ها و مواد غذایی در تلاشند تا محصولات خود را جایگزین قند و شیرین کننده های مصنوعی کنند تا بحران چاقی را از بین ببرند. اگرچه مطالعات جدید نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی حتی در صورت کم کالری بودن نیز به کاهش وزن کمک نمی کنند . همچنین ممکن است که در بلند مدت اثراتی را روی بدن شما بگذارد.
تاثیر شیرین کننده های مصنوعی در کاهش وزن
جایگزین کردن قند با شیرین کننده های مصنوعی در رژیم غذایی و نوشیدنی ها هیچ تاثیری روی کاهش وزن شما در بلند مدت ندارد . پس بهتر است که از این روش برای کاهش وزن استفاده نکنید.
مطالعات دیگری هم در این زمینه به اثبات رسانده است که مصرف شیرین کننده های مصنوعی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد اما هنوز هم رابطه دقیق بین آن ها مشخص نشده است.
همچنین ممکن است باعث بهبودی دیرتر در بعضی از بیماری ها شود.
بحران چاقی در همه کشور ها در حال افزایش است و علت آن هم افزایش مصرف شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام می باشد و همچنین خطر جنون یا سکته را نیز بالا می برد . البته اثرات مربوط به شیرین کننده های مصنوعی پیچیده تر از این حرف ها است.
مطالعات بسیار کمی هم در این زمینه وجود دارند که اظهار می کنند مصرف شیرین کننده های مصنوعی می تواند خطر ابتلا به دیابت و چاقی را بکاهد و فوایدی را برای آن در مدیریت وزن بیان می کنند اما این شیرین کننده ها عاملی برای افزایش وزن ، دیبات و سرطان هستند و نباید گول تبلیغات را بخورید . مطالعات دقیق تر هنوز نتوانستند هیچ فایده ای را برای شیرین کننده های مصنوعی بفهمند.
بسیاری از افراد به دلیل تبلیغات غلط به مصرف این نوشیدنی ها با شیرین کننده های مصنوعی روی می آورند . به طور مثال ؛ نوجوانان در سن ده سالگی بیشترین میزان مصرف از این شیرین کننده ها را دارند . بعضی ها هنوز هم باور دارند که شیرین کننده های مصنوعی بهتر از قند و شکر طبیعی هستند اما آن ها فقط عاملی برای اضافه وزن می باشند.