صداقت و راستی چیست؟
صداقت بالاترین سطح کیفیت در شخصیت انسان است . این یک تعهد واقعی بین رفتارها و روابط فرد با افراد دیگر است . صداقت برای داشتن یک زندگی سالم و مرفه بسیار مهم است و یک فرد صادق در زندگی خود دچار تنش نمی شود و کسی که در زندگی دچار تنش نشود، بیشتر زندگی می کند .
اگر ما در تعهدات و وعده های خود با دیگران صادق باشیم ، دیگر نگران نتایج اعمال خود نیستیم . نگرانی، استرس و اضطراب ناشی از عدم وجود صداقت در اعمال ما، از دلایل اصلی بروز بیماری های مختلف است .
اگر همه مردم جامعه در اعمال خود صادق باشند چه اتفاقی می افتد؟
اگر همه افراد در اعمال خود صادق باشند، به دلیل وجود احساس وظیفه در همه حوزه ها، فساد از بین خواهد رفت . افراد صادق کمتر دچار استرس می شوند و همچنین کمتر مستعد ابتلا به بیماری های ناشی از استرس خواهند بود .
داشتن صداقت در انجام وظایف، فداکاری اشخاص را نشان می دهد و فداکاری باعث افزایش بهره وری در شغل و تجارت می شود و افزایش بهره وری نیز منجر به توسعه اقتصادی بالاتر و ثبات مالی بیشتر خواهد شد .
وجود صداقت در انجام معاملات شخصی و تجاری به ایجاد روابط محکم ، کمک زیادی می کند .
چنانچه پلاس وی عنوان کرده است عدم وجود مشکلات شخصی و تجاری منجر به ایجاد فضای اجتماعی شاد تر می شود و وجود صداقت در نقش های رهبری، باعث ایجاد اعتماد بیشتر افراد به رهبران جامعه خواهد شد .
اگر همه مردم جامعه در اعمال خود ناصادق باشند چه می شود؟
در شرایطی که هیچ یک از افراد جامعه در اعمال خود صداقت نداشته باشند ، به دلیل وجود خودخواهی این افراد، فساد در جامعه افزایش پیدا می کند و به دلیل وجود تردید در انجام معاملات و روابط مختلف، استرس افراد بیشتر می شود . افراد نا صادق کارهای خود را فقط به منظور کسب درامد انجام می دهند و به فکر مسئولیت های اجتماعی، کار گروهی، اهداف و ... نخواهند بود .
در صورت عدم وجود صداقت در افراد یک جامعه، دیگر روابط و دوستی های پایدار وجود نخواهد داشت . پرونده های موجود در دادگاه ها، فعالیت پلیس، جنایات و خشونت های افراد جامعه افزایش می یابد اما در صورت عدم وجود صداقت در رهبران یک جامعه، این افراد دیگر به توسعه ملی و رفاه افراد جامعه اهمیتی نمی دهند و تنها به فکر منافع و کسب سود برای خود هستند .
همه ما می دانیم که بسیاری از افراد جامعه در انجام مسئولیت های خود صداقت ندارند . در دنیای خود خواهانه امروز، بیشتر افراد به صداقت اهمیتی نمی دهند و این افراد قادر به درک این موضوع نیستند که اعمال خودخواهانه آن ها باعث ایجاد ناهنجاری های مختلفی در اینده جامعه شان خواهد شد و همچنین بسیاری از مشکلاتی که امروزه با آن ها رو به رو هستیم نتیجه اعمال خودخواهانه این گونه افراد است . دلیل عدم وجود صداقت در مردم ناشی از ترسو بودن این افراد و عدم وجود شجاعت در گفتن حقیقت در آن ها است .
صداقت در مقابل عدم صداقت
این درست است که با نادیده گرفتن صداقت می توان موفقیت های بزرگی کسب کرد و در مدتی کوتاه به ثروت و محبوبیت بالایی رسید اما باید بدانید که در چنین شرایطی ممکن است خیلی زود از عرش به فرش سقوط کنید و تمام دارایی های خود را از دست دهید .
امروزه با تعداد زیادی از این افراد آشنا هستیم که ثروت اندوخته خود را یک شبه از دست می دهند و با اتهامات مختلفی مانند فساد مالی ، پرونده های جنایی و یا ورشکستی دستگیر می شوند که این افراد در نظر افراد جامعه، افرادی فاسد هستند.
وقتی صادق باشیم ، مهم نیست که پول زیادی نداشته باشیم و مهم این است که ما خوشحال زندگی می کنیم و شب ها به راحتی می خوابیم. دانستن این نکته که پیروزی همیشه از آن افراد صادق است می تواند به ما در حفظ صداقت در انجام اعمال مختلف کمک کند .
برای درک بهتر قدرت صداقت کافی است که در اعمال و روابط خود با دیگران صادق باشید و این گونه خواهید دید که در صورت صادق بودن، افراد صادقی را نیز جذب خواهید کرد .
همانطور که بارها در پلاس وی گفته ایم اگر یک تاجر صادق باشید، مشتری های صادقی را جذب می کنید و اگر در روابط خود صادق باشید، دوستان صادقی پیدا خواهید کرد . در صورت عدم صداقت شما با دیگران، هیچ تضمینی برای درستی روابط و معاملات شما وجود نخواهد داشت و در واقع هرچه را که بکارید، درو خواهید کرد .
دلایل اهمیت صداقت و راستی :
1. بدون وجود صداقت، روابط ما هیچ گونه پایه و اساس محکمی نخواهد داشت . صداقت داشتن در روابط با دیگران مانند روابط خانوادگی و یا روابط دوستان یا عاشقانه باعث ایجاد حس اعتماد در فرد مقابل می شود. بدون وجود صداقت در روابط ، جمله "دوستت دارم" نیز دروغ به نظر می آید و هیچ احساس امنیتی در روابط احساس نخواهد شد .
2. مردم قادر نیستند ذهن شما را بخوانند، صادق بودن فقط به معنای گفتن حقیقت نیست ، بلکه به معنی نحوه عملکرد شما در شرایط مختلف نیز هست . ممکن است فردی با انجام عملی باعث آسیب رسیدن به شما شده باشد اما از این مسئله با خبر نباشد .
در چنین شرایطی صادق بودن شما و اطلاع دادن به آن شخص درباره اعمال اشتباهی که مرتکب شده به او در جبران اشتباهاتش کمک فراوانی خواهد کرد . در صورت عدم اطلاع این موضوع مانع از اصلاح رفتار این فرد خواهید شد و بنابراین صداقت می تواند به بهبود روابط و جبران اشتباهات افراد کمک زیادی کند .
3. وقتی مردم از حقیقت موضوعی بی اطلاع هستند ، درصدد مطلع شدن آن حقیقت و کشف آن برخواهند آمد که در چنین شرایطی ممکن است به شایعات دامن زده شود و دروغ برخی افراد باعث ایجاد سوءتفاهمات و مشکلات بزرگی در روابط دیگران شود .
در چنین شرایطی که افراد ازحقیقت بی اطلاعند ممکن است به راحتی شایعات را باور کنند و در نهایت احساس آسیب و خیانت کنند . در صورتی که صداقت داشتن در وهله اول، از بروز تمام این مشکلات جلوگیری می کرد.
4. مردم معمولا بیشتر از پنهان کردن حقیقت صدمه می بینند تا خود حقیقت . بعضی از افراد به این دلیل دروغ می گویند زیرا می ترسند گفتن حقیقت باعث به وجود آمدن دردسر های متعددی برای آن ها شود .
در حالی که شنیدن حقیقت حتی اگر سخت هم باشد از شنیدن دروغ برای افراد راحت تر است؛ زیرا زمانی که حقیقت برملاء شود افرادی که دروغ شنیده اند، احساس می کنند بازیچه فرد دیگری شده اند و این سوال برایشان پیش می آید که چرا از همان اول حقیقت به آن ها گفته نشد .
5. صداقت، روابط را بهبود می بخشد و اعتماد بین افراد را افزایش می دهد و عشق را عمیق تر می کند. زندگی کردن با دروغ کاربسیار سختی است و باعث پیچیده تر شدن مشکلات می شود .
شاید صادق بودن در ابتدا باعث دشوار شدن شرایط موجود شود اما در نهایت افراد را به یکدیگر نزدیک تر می کند و باعث ایجاد حس امنیت در روابط افراد می شود .
راهکارهای مناسب برای افزایش صداقت و راستی در خود :
- اگر به مدرسه میروید، به هیچ وجه در امتحانتان خود تقلب نکنید که با تقلب نمی توانید به موفقیت برسید .
- اگر شاغل هستید، در انجام مسئولیت ها و وظایف خود صادق باشید و به منافع شرکتی که در آن مشغول به کار هستید فکر کنید، نه فقط منافع خودتان .
- قبل از قبول هر مسئولیتی، جوانب کار را به خوبی بسنجید و مطمئن شوید که از انجام آن برخواهید آمد و برای به پایان رساندن آن به نحو احسن تلاش کنید .
- برای ایجاد ذهنیت مثبت در نظر دیگران، دروغ نگویید و خود را طوری نشان ندهید که نیستید .
- خودتان را دوست داشته باشد ؛ افرادی که احساس خوبی به خود دارند کمتر دروغ می گویند .
- در صورت درخواست دیگران برای دروغ گفتن، به ان ها قاطعانه جواب منفی بدهید .
- اشتباهات خود را بپذیرید و با عواقب آن رو به رو شوید و در دراز مدت پاداش صداقت خود را دریافت خواهید کرد .