پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

صداهای نوستالژیک در پروژه Cities and Memory برای همیشه زنده می‌مانند

صداهای نوستالژیک در پروژه Cities and Memory برای همیشه زنده می‌مانند

اگر صدای ضبط‌شده تایپ با ماشین تحریر، تلفن‌های قدیمی با آن صفحه‌ی چرخان شماره‌گیر یا صدای وصل‌شدن مودم‌های قدیمی با کارت اینترنت به خط تلفن را برای کودکی پخش کنید، اصلاً نمی‌داند دارد به چه صدایی گوش می‌دهد؛ اما همین صداها را برای فردی بزرگ‌سال پخش کنید تا از یادآوری خاطرات نوستالژیک، لبخندی بر صورتش بنشیند و ساعت‌ها درباره‌ی خاطراتش با این صداها برایتان حرف بزند.

اگر شما نیز جزو همین افراد هستید، احتمالاً از شنیدن اینکه فردی در انگلیس پروژه‌ای را برای جمع‌آوری و حفظ این صداهای نوستالژیک و به‌یادماندنی راه‌اندازی کرده است، خوشحال خواهید شد. استوارت فاکس که درزمینه‌ی ویرایش صدا و ضبط صدای محیط فعالیت می‌کند، وب‌سایتی با نام Cities and Memory را راه‌اندازی کرده که بخش بزرگی از آن به گردآوری صداهای وسایل قدیمی اختصاص دارد.

او در مصاحبه‌ای رادیویی با BBC می‌گوید:

اگر به وب‌سایت Cities and Memory سر بزنید، به‌ دلیل وجود کلمه‌ی «شهرها» در این نام پی خواهید برد؛ چرا‌که آرشیو این وب‌سایت فقط مخصوص صدای وسایل قدیمی و از‌دست‌رفته نیست؛‌ بلکه صداهای مربوط به فرهنگ‌های مختلف نیز در نقشه‌ای که در صفحه‌ی اول وب‌سایت قرار دارد، دردسترس است. برای مثال، اگر در نقشه روی تهران کلیک کنید، با آهنگ نوروز رو‌به‌رو خواهید شد.

فاکس می‌گوید پروژه‌ی Cities and Memory منبع الهامی برای آهنگ‌سازان است و آنان می‌توانند از آرشیو صداها برای ضبط آهنگ‌های خود استفاده کنند. گفتنی است ایده‌ی جمع‌آوری صداهای نوستالژیک موضوع جدیدی نیست و جست‌وجویی سریع در گوگل شما را به چند وب‌سایت فارسی با ایده‌ی مشابه هدایت خواهد کرد.

بااین‌حال، وب‌سایت Cities and Memory پروژه‌ی به‌مراتب بزرگ‌تری است که هرروز بر حجم داده‌های آن اضافه می‌شود. علاوه‌براین، گردآوری صداهای مربوط به فرهنگ‌های مختلف از ارزشمندترین بخش‌های این وب‌سایت است.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع