وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

صفر تا صد اصول طراحی آشپزخانه ارگونومیک در فرم های مختلف

صفر تا صد اصول طراحی آشپزخانه ارگونومیک در فرم های مختلف

در طراحی و چیدمان آشپزخانه ارگونومیک باید به فضای آشپزخانه، فاصله بین وسایل و فعالیت هایی که در آشپزخانه دارید توجه کنید.

چطور یک آشپزخانه ارگونومیک داشته باشیم ؟ اصول طراحی ارگونومیک چیست؟

طراحی آشپزخانه ارگونومیک برای بهینه سازی این که چگونه عناصر آشپزخانه درست قرار داده شوند، با در نظر گرفتن فواصل مناسب و داشتن فضاهای منطقی برای حرکت آسان، در نظر گرفته شد. برای انجام این کار، بهتر است مناطقی را طراحی کنیم که به طور منطقی ترتیب داده شوند و حرکات غیر طبیعی که ممکن است در طولانی مدت موجب آزار و اذیت شوند، کاهش دهند.

پنج حوزه اصلی فعالیت در آشپزخانه وجود دارد که باید در نظر گرفته شود:شستن، پخت وپز، آماده کردن، ظروف و نگهداری. مطالعه در مورد حرکات در آشپزخانه نشان داده است که اگر این فعالیت ها به طور منطقی انجام شوند، می توان از مقدار قابل توجهی از حرکات بیهوده اجتناب کرد.

آشپزخانه ارگونومیک

نکات طراحی آشپزخانه ارگونومیک

مثلث کاری در آشپزخانه ارگونومیک چیست؟

از دهه 1950، مطالعات درباره بهره وری به طور فزاینده ای مفهوم مهندسی برگشت پذیری را در آشپزخانه پیدا کرده است، که در آن سه نقطه از مثلث با سه قسمت اصلی (سینک / یخچال/پخت و پز)همخوانی دارد:فاصله کلی توصیه شده (اضافه کردن سه طرف مثلث با یکدیگر)6 متر است، با دو نقطه حداقل 90 سانتیمتر از هم فاصله دارد.

تکنیک و اصول کلی طراحی دکوراسیون آشپزخانه ارگونومیک

در ادامه این بخش از دنیای مد پلاس وی با محوریت طراحی دکوراسیون آشپزخانه ارگونومیک به نکات کلی و پایه ی در این نوع دیزاین خواهیم پرداخت که شامل:

قبل از هرچیز همانطور که در ابتدای این مطلب گفتیم به مثل کاری دقت کنید و به قرارگیری سه عنصر اصلی آشپزخانه که شامل اجاق گاز،یخچال و سینک ظرفشویی می شود و نباید مثلث قاعده ای کمتر از 2/1 متر یا بیشتر از 7/2 متر داشته باشد توجه کنید.

در آپارتمان ها به دلیل محود بودن فضا و کم بودن متراژ از طرفی و از طرف دیگر اشراف آشپزخانه به عرصه هایی چون نشیمن و پذیرایی، بخارات و بوی ناشی از پخت غذا می تواند ناخوشایند باشد؛ بنابراین برای رفع این مساله وجود یک پنجره یا هواکش (به منظور ورود هوای تازه) و یک هود (برای مکش هوای بالا رونده) بالای اجاق گاز ضروری است.

توصیه می شود ارتفاع کانتر حداقل 90 سانتی متر باشد. هواکش یا همان هود باید دست کم 60 سانتی متر بالای اجاق گاز نصب شود. در مورد کابینت های دیواری باید دقت داشته باشید که احداقل باید 30 سانتیمتر عمق داشته باشد و 70 سانتیمتر ارتفاع و کابینت زمینی حداقل 53 سانتیمتر عمق نیاز دارد. با هدف راحتی و کارایی دستگیره ها، کنترلها و کشوها باید با یک دست هم قابلیت عملکرد داشته باشند.

چیدمان آشپزخانه ارگونومیک

دکوراسیون یک آشپزخانه ارگونومیک

چگونه یک آشپزخانه ارگونومیک طراحی کنیم؟

حداقل فاصله مورد نظر:

برای طراحی آشپزخانه ارگونومیک، فواصل بین اقلام موجود در اتاق مانند میز و صندلی نیز باید در نظر گرفته شود:

اگر این میز را 120 سانتی متر از سطح کاری قرار دهید، فرد آشپز می تواند به راحتی از آن عبور کند، حتی زمانی که یک نفر پشت میز نشسته است؛ تعیین موقعیت 135 سانتی متر از اجاق، یک نفر می تواند درها و کشوها را باز کند و حتی اگر شخص دیگری نشسته باشد.

ایجاد فاصله مناسب بین نیمکت ها و وسایل:

داشتن فضای کافی بین نیمکت ها و وسایل ضروری است -اگر خیلی کم باشد فشرده می شوید . فاصله 1050میلی متر کم است در حالی که 1200 میلیمتر بیشتر ایده آل است. بیش از 1400 میلی متر بین نیمکت ها و وسایل ممکن است منجر به ناکارآمدی ارگونومیک و صرفه جویی در فضا شود.

قفسه در آشپزخانه

فاصله وسایل در آشپزخانه ارگونومیک

نکات مهم در طراحی آشپزخانه ارگونومیک

جایگزین کردن قفسه به جای کشو :

به جای فرو رفتن داخل قفسه های تیره و گشتن به دنبال ظروف گم شده، منطقی است که فقط یک کشو را باز کرده و هرچه را می خواهید مشاهده کنید. کشو ها برای نگهداری هر چیزی از گلدان ها ، تابه ها مناسب هستند، فقط طوری که حداکثر وزن را تحمل کنند.

طراحی روشنایی آشپزخانه :

نور آشپزخانه باید کافی باشد زیرا نبود نور کافی بخشی از غذا را در سایه نشان می دهد نور ال ای دی نصب کنید.

اصول ارگونومیک

آشپزخانه ارگونومیک با نور مناسب

اشتباهات رایج در طراحی آشپزخانه ارگونومیک:

  • نبود فضای کافی برای وسایل
  • کمبود نور
  • قفسه های بی ارزش

چگونه آشپزخانه به فرم "خطی" را به صورت ارگونومیک طراحی کنیم؟

چیدمان "خطی" در امتداد دیوار واحد اجرا می شود برای طراحی یک آشپزخانه ارگونومیک آشپزخانه خطی اول باید در مورد حوزه های کاری اصلی (ذخیره سازی، شستن، پخت وپز، آماده کردن)و ترتیب دادن آن ها در یک توالی تصمیم گیری کنید باید فضای بین محیط پخت وپز (یعنی اجاق)و ناحیه شستشو (یعنی سینک)را برای آماده کردن غذاها آماده نگه دارید.

همچنین باید ماشین ظرفشویی را کنار سینک قرار دهید (ترجیحا اگر راست دست هستید راست، در سمت چپ اگر چپ دست هستید).می توانید یک واحد بلند ساخته شده در دیواره گاز / یا مایکروویو، یا یک واحد پایه بلند برای دسترسی آسان تر داشته باشید.

فرم آشپزخانه

محل لوازم خانگی در آشپزخانه ارگونومیک

چگونه آشپزخانه ارگونومیک و ال شکل را طراحی کنیم؟

آشپزخانه ال شکل :

آشپزخانه ال شکل در امتداد دو دیوار مجاور حرکت می کند (یا یک واحد کاری یا واحد فرعی عمود بر دیواره)دارد. این راه حل در ساخت بیشتر فضا بسیار انعطاف پذیر و موثر است.

سینک، یخچال و اجاق باید کاملا به هم نزدیک شوند تا از حرکات بیش از حد بین این مناطق جلوگیری شود. فضای آماده کردن غذا ترجیحا باید بین اجاق و سینک باشد راه حلی ایده آل برای طراحی آشپزخانه ارگونومیک است

با قفسه و تجهیزات دیگر می توان در آشپزخانه های ال شکل به کار برد تا بهترین استفاده از مناطق را داشته باشد و دسترسی به مناطق سخت را آسان تر کند.

طراحی آشپزخانه ارگونومیک جزیره:

طراحی آشپزخانه ارگونومیک جزیره، به فضای زیادی نیاز دارید و اگر جزیره شامل عناصری از جمله اجاق یا سینک باشد، یک طراحی کاملا دقیق از نظر الکتریکی و لوله کشی مورد نیاز است.

به خاطر داشته باشید جزیره به منطقه ای حدود 120 سانتیمتر نیاز دارد:این فضا به مردم اجازه می دهد تا درها را باز کنند (اگر عناصر دیگری بین جزیره و دیوار وجود داشته باشند، فضایی معادل 120 سانتی متر افزوده شود).

طراحی آشپزخانه ال شکل

آشپزخانه ارگونومیک با فضا و فرم های مختلف 

طراحی آشپزخانه ارگونومیک به شکل نعل اسب:

این راه حل را می توان به عنوان یک آشپزخانه ال شکل و یا یک آشپزخانه با سه ضلع، هر کدام با یک منطقه کاری تعبیر کرد. طراحی آن اصول مشابهی از آشپزخانه ال شکل را دنبال می کند، در حالی که واحد بلند را در کنار خود در امتداد یک طرف آشپزخانه در نظر گرفته است. قسمت مرکزی باید 2 متر را اندازه گیری تا فضای کافی در حین کار را تضمین کند محل کار نباید بیش از حد دور باشد.

آشپزخانه ای ارگونومیک به شکل دو خط موازی :

این نوع آشپزخانه بسیار خوب دو دیوار روبروی هم هستند این می تواند به عنوان آشپزخانه خطی با واحدهای بلند سازمان دهی شود؛ آن را می توان به عنوان آشپزخانه جزیره در نظر گرفت، محل شستشو را روبروی منطقه طبخ در طرف دیگر قرار داد؛ یا یکی از دیوارها را می توان به عنوان منطقه کاری اضافی طراحی کرد. دقت کنید که حداقل 120 سانتی متر را به عنوان محل پیاده روی بین دو دیوار در نظر بگیرید.

 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع