وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

طرز تهیه موتبک

طرز تهیه موتبک

موتبک غذایی سالم و خوش عطر است که در ادامه این مطلب می توانید طرز تهیه موتبک را مشاهده کنید

مواد لازم برای موتبک

  • برنج:  1 کیلو گرم
  • گوشت گوسفندی:1 کیلو گرم
  • مرغ در صورتی که گوشت نمی خواهید:  به میزان لازم
  • پیاز:150 گرم به اضافه 1 عدد متوسط
  • شوید:2 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی:1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه:نصف قاشق مرباخوری
  • پودر تخم گشنیز:نصف قاشق غذاخوری
  • دارچین:1 قاشق چایخوری
  • چوب دارچین:1 عدد
  • فلفل سیاه:نصف قاشق چایخوری
  • برگ بو:3 عدد
  • نمک:به میزان لازم
  • روغن:به میزان لازم

موتبک

طرز تهیه موتبک :

ابتدا برنج را بشویید و به مدت چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.

1 عدد پیاز را چهار قاچ کنید و به همراه گوشت یا مرغ ، مقداری فلفل ،برگ بو ، چوب دارچین و 3 لیوان آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت رو به بالا قرار دهید تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید.

بعد از جوشیدن مواد ، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مرغ یا گوشت به آرامی بپزد.(زمان پخت گوشت از مرغ طولانی تر خواهد بود)

بعد از پخت مرغ یا گوشت در انتها به آن مقداری نمک اضافه کنید تا مواد مزه دار شود.

بعد از پخت کامل مرغ یا گوشت آنها را داخل یک صافی بریزید و آب آن را جدا کنید و کنار بگذارید و مرغ یا گوشت پخته شده را هم داخل مقداری روغن سرخ کنید.

150 گرم پیاز گفته شده را خرد کنید و قابلمه ی دیگری را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.

سپس پیازهای خرد شده را داخل روغن تفت دهید.

بعد به پیاز سرخ شده شوید خرد شده را  اضافه کنید و روی حرارت متوسط آن را 5 دقیقه ای تفت دهید.

در حین تفت دادن شوید رب و زردچوبه را هم اضافه کنید تا تفت کوچکی بخورند.

آب مرغ یا گوشت صاف شده را به پیاز و رب تفت داده شده اضافه کنید و بگذارید تا یک ربعی بجوشد.

سپس با توجه به میزان آب گوشت ، برنج خیس خورده شده را داخل قابلمه بریزید تا بجوشد.

وقتی آب برنج خشک شد ،داخل آن  پودر دارچین ، پودر گشنیز ، و مقداری فلفل سیاه بریزید و حرارت را کم کنید و بگذارید تا برنج دم بکشد.

بعد از دم کشیدن برنج ، گوشت یا مرغ را هم روی آن بریزید و سرو کنید. 

نکات تکمیلی در مورد موتبک

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
موتبک را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع