طرز تهیه پنیر پیتزا کشدار خانگی با 2 روش ساده :
از آنجایی که پیتزا ریشه ای ایتالیایی دارد و پنیر پیتزا هم یکی از ارکان بسیار مهم پیتزا به شمار میرود ، از اینرو اغلب افراد پنیر پیتزا را هم به کشور ایتالیا نسبت می دهند و فکر میکنند که این پنیر خوشمزه ریشه ای ایتالیایی دارد. اما باید بگوییم این تصور اشتباه است، بلکه پنیر پیتزا پروسس نوعی پنیر آمریکایی است که این روزها با ترکیب شدن با پنیر موزارلای ایتالیایی و مواد دیگر پنیر پیتزا را تشکیل میدهد.
اگر از طرفداران پروپاقرص پیتزا مخلوط و ... با پنیر کشدار باشید باید بدانید که یک روز از سال به عنوان روز جهانی پنیر پیتزا نام گذاری شده و آن 5 سپتامبر یا 14 شهریور میباشد. اگر دوست دارید خودتان پنیر پیتزا را در خانه آماده کنید و کنجکاوید تا بدانید این پنیر با چه موادی و به چه شکلی آماده میشود که این گونه هر فردی را شیفته خود میکند با ما همراه باشید تا طرز تهیه یک پنیر پیتزای لذیذ و کشدار خانگی را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه پنیر پیتزا شماره 1
در ادامه به شیوه درست کردن این پنیر خواهیم پرداخت :
مواد لازم برای پنیر کش دار:
- پنیر موزارلا:180 گرم
- آرد سفید:80 گرم
- پنیر آمریکایی اسموک دودی:60 گرم
- پنیر چدار معمولی:80 گرم
- کره:110 گرم
- آب:به مقدار لازم
- فلفل قرمز، فلفل سیاه، پودر سیر، جوز هندی:از هر کدام به اندازه نوک قاشق چایخوری
- پونه کوهی و نمک :از هر کدام نصف قاشق چایخوری
دستور تهیه پنیر پیتزا کشدار :
ابتدا پنیرها را خرد کرده و در یک ظرف مناسب بریزید و ادویه ها را روی آن بپاشید.
حالا کره را داخل تابه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب شده و شروع به حباب زدن کند.
در مرحله بعدی آرد را به تدریج به کره افزوده و مرتب هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
در این مرحله مقدار کمی آب افزوده و مجدد هم بزنید تا یکنواخت شود. در ادامه پنیر را افزوده و مرتب هم بزنید تا مواد کاملا صاف و یکدست شود.
زمانی که پنیر آب شد و مواد کاملا یکدست شد پنیر را از روی حرارت بردارید و برای مصارف دلخواه بکار بگیرید.در این مرحله پنیر باید به مانند تصویر زیر کش بیاید.
طرز تهیه پنیر پیتزا شماره 2
این پنیر کشدار با پنیر موزارلا و چاشنی سرکه تهیه می شود:
مواد لازم تهیه پنیر پیتزا
- شیر کامل و پرچرب:چهار فنجان
- آب:سه چهارم فنجان
- مایه پنیر:سه چهارم فنجان
- سرکه:3 قاشق چایخوری یا 1/4 فنجان جوهر لیمو
- آب:کمی برای رقیق کردن سرکه
روش درست کردن پنیر موزارلا با سرکه:
مرحله اول
ابتدا 4 فنجان شیر را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت گاز بگذارید تا شروع به جوشیدن کند. اجازه دهید شیر با دمای 67 الی 70 درجه ای برای نیم ساعت بجوشد.
مرحله دوم
بعد از نیم ساعت 3 قاشق چایخوری سرکه را با کمی آب رقیق کرده و به شیر اضافه کنید. اگر دوست داشتید میتوانید به جای سرکه از 1/4 فنجان جوهر لیمو استفاده نمایید. در این صورت جوهر لیمو را با مقداری آب رقیق کرده و به شیر اضافه نمایید.بعد از اینکه سرکه یا جوهر لیمو را اضافه کردید اجازه دهید تا شیر برای نیم ساعت دیگر بجوشد.
مرحله سوم
در این مرحله 3/4 فنجان مایه پنیر را با سه چهارم فنجان آب مخلوط کرده و به شیر اضافه نمایید. بعد از اضافه کردن مایه به شیر شعله را کم کنید و شیر را مرتب هم بزنید. بعد از اینکه نیم ساعت دوم تمام شد شیر را برای یک ربع بدون آنکه آن را هم بزنید رها کنید تا با شعله ملایم بپزد تا پنیر ببندد.
مرحله چهارم
در این مرحله شعله را خاموش کرده و دلمه های روی شیر را با یک چاقوی تیز به قطعات کوچک برش بزنید و در یک ظرف قرار دهید. شیر باقی مانده در قابلمه را داخل یک تشت پر از آب سرو فرو کنید تا از حرارت بیفتد و سرد شود.
مرحله پنجم
سپس آن را روی شعله گاز برگردانید تا بجوشد، شیر را برای 20 دقیقه با دمای 100 درجه بجوشانید در این مدت زمان شیر را باید مرتب هم بزنید. دقت داشته باشید که شیر را فقط 20 دقیقه بجوشانید و اگر بیشتر از این مدت زمان شیر بجوشد در نهایت پنیر کشداری نخواهید داشت. بعد از 20 دقیقه که پنیر شکل گرفت آن را به قطعات بزرگ برش زده و در یک تنظیف یا صافی قرار دهید تا آب اضافی اش برورد. بعد از اینکه آب پنیر رفت آن را به شکل ورقه های باریک برش بزنید و داخل مایکروفر بگذارید تا آب شود.
مرحله ششم
پنیر ذوب شده را از فر بیرون آورده و با دست ورز دهید و به شکل گلوله های یک شکل در آورید. مقداری آب نمک سرد آماده کرده و گلوله های پنیر را داخل آن قرار دهید سپس در فریزر نگهداری نمایید و در زمان نیاز از آن استفاده نمایید. این پنیر را میتوانید برای چند روز در یخچال نگهداری نمایید و نگهداری آن به مدت طولانی امکانپذیر نیست پس بهتر است به اندازه مصرف چند روز آن را آماده کنید. پنیر موزارلای آماده شده را میتوانید برای تهیه پیتزا ، لازانیا و پیراشکی بکار بگیرید. و یا به همراه نان و گوجه به عنوان یک عصرانه خوشمزه میل کنید. از آنجایی که برای تهیه این پنیر از شیر پر چرب استفاده شده مصرف آن به افراد دارای فشار خون و یا چربی خون بالا توصیه نمیشود و حتما باید در مصرف آن دقت لازم را به عمل آورند. همچنین افرادی که به شیر حساسیت دارند هم توصیه میشود در خوردن این پنیر احتیاط کنند.
تفاوت پنیر موزارلا و پنیر پیتزا چیست؟
اغلب افراد پنیر پیتزا را با پنیر موزارلا اشتباه می گیرند در حالی که این دو کاملا با هم متفاوت هستند و نحوه تهیه آنها هم با یکدیگر فرق دارد. بهتر است بدانید پنیر موزارلا از شیر گاو و یا شیر گاومیش آبی تهیه میشود در حالی که پنیر پیتزا نوعی پنیر پروسس است که از پنیرهای طبیعی بدست می آید و همین امر موجب کشش پذیری بیشتر آن میشوند.
پاستافیلا و موزارلا دو نوع پنیر پیتزا است که در ایران تولید میشود. پاستافیلا نوعی پنیر پروسس میباشد که از ترکیب چند نوع پنیر درست میشود و پروتئین و چربی آن از کره ، کازئینات و کازئین گرفته میشود. این پنیر در زبان ایتالیایی به معنای نرم و کشدار میباشد و در انواع گیاهی چربی مورد نیاز از گیاهان بدست می آید. اما پنیر موزارلا یکی از پنیرهای بسیار معروفی است که بیشتر به عنوان پنیر پیتزا شناخته میشود و با قرار گرفتن در کنار پنیر پروسس و برخی از چاشنی ها تبدیل به یک پنیر کشدار و خوشمزه میشود که در ادامه با آمادهسازی این نوع پنیر کشدار خانگی آشنا میشوید.
نکات تکمیلی در مورد پنیر پیتزا
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 50دقیقه میباشد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 3 نفر مناسب میباشد .