وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

عادت های خوب برای زندگی بهتر

عادت های خوب برای زندگی بهتر

عادت های خوب می‌توانند زندگی ما را بهتر و پربازده‌تر کنند. عادت‌های خوب به ما کمک می‌کنند به اهداف خود برسیم، از نظرحرفه‌ای پیشرفت کنیم و خلاق باشیم. ما تو این مقاله می‌پردازیم به کتاب و راهکارهایی که برای ایجاد عادت‌های خوب موثر هستند.

چطور عادت های خوب ایجاد کنیم؟

خبر خوب این است که شما می‌توانید عادت‌های خوب در خود ایجاد کنید و خبر بد این است که ایجاد عادت‌های خوب به همین آسانی نیست! عادت‌هایی که از دوران کودکی تا بزرگسالی در وجود ما شکل‌گرفته‌اند، حالا بخشی از شخصیت ما هستند. عادت‌های ما مشخص می‌کند چه کسی هستیم یا می‌خواهیم چه کسی بشویم!
عادت‌ها در جزئی‌ترین فعالیت‌های روزمره ما نفوذ کرده و بخش مهمی از چیزی را تشکیل می‌دهند که ما به آن زندگی‌کردن می‌گوییم. عادت‌های خوب به شما کمک می‌کنند به اهداف خود برسید، از نظر حرفه‌ای پیشرفت کنید و خلاق باشید. بااین‌حال همه عادت‌ها خوب نیستند! همانطور که عادت‌های خوب می‌توانند باعث پیشرفت فردی یا زندگی اجتماعی ما بشوند، عادت‌های بد همه این پیشرفت‌ها را به فنا می‌دهند! در این مقاله به 5 گام اصلی ایجاد عادت‌های خوب پرداخته‌ایم.

عادت های خوب برای تقویت حافظه

یکی از آرزوهای انسان افزایش قدرت حافظه و توانایی یادگیری فعالیت‌های مختلف است. از طرف دیگر، مغز به دنبال مسیرسریع‌ و راحت‌ کسب لذت است. سیستم پاداش مغز عادت‌های انسان را هدایت می‌کند. به‌عنوان‌مثال بوی قهوه مغز شما را تحریک می‌کند که قهوه‌ای بنوشید یا احساس استرس در محیط کار می‌تواند باعث شود سیگار بکشید! پس از مدتی این رفتار‌ها بخش مهمی از عادات زندگی شما را تشکیل می‌دهند.
به چیز جدیدی فکر کنید که همیشه می‌خواهید آن را امتحان کنید. مثلاً یادگیری نحوه نواختن گیتار، ساخت سفال، بازی شطرنج، صحبت‌کردن به زبان فرانسه، رقص آذری یا هر کار دیگری که به داشتن یک حافظه قوی کمک می‌کند. هر یک از این فعالیت‌ها مادامی که شما را درگیر چالش نگه می‌دارند، می‌توانند به بهبود حافظه شما کمک کنند. فعالیت جدیدی که چالش‌برانگیز باشد و مغز از انجام آن استقبال کند، گزینه خوبی برای تقویت حافظه است. در کنار این نکات باید برنامه‌ریزی منظمی برای فعالیت‌های روزانه خود داشته باشد. خواب کافی، ورزش مناسب و تغذیه مناسب از ارکان اصلی تقویت حافظه هستند.

عادت های خوب برای افزایش خلاقیت

انسان با تعریف مشخصی از موفقیت و خوشبختی از کودکی بزرگ می‌شود. این چارچوب‌های ذهنی او را از خلاقیت دور می‌کند و نبودن در این چارچوب‌های از پیش تعریف شده به او احساس کامل نبودن می‌دهد. اگرچه انجام کار‌های خلاقانه به همین سادگی نیست و فرد با اینکه با تمام وجود چیزی را می‌خواهد، اما ترس از امتحان کردن مسیر‌های جدید مانع او می‌شود. خلاق بودن شما را از دیگران متمایز می‌کند و باید به دنبال عادت‌هایی برای افزایش خلاقیت باشید. به‌جای فکرکردن به اینکه این کار از توان شما خارج است یا دیگر برای انجام این کار دیر شده است، همین حالا دست‌به‌کار شوید و عادت‌های جدیدی در خود ایجاد کنید. خواندن کتاب جادوی بزرگ به ما یاد می‌دهد چگونه با غلبه بر ترس‌هایی که در وجود ما نهادینه هستند به دنیای ایده‌های خلاقانه ورود کنیم.

چه قدر طول می کشد تا یک عادت جدید شکل بگیرد؟

افرادی زیادی می‌خواهند شب‌ها زود بخوابند و صبح‌ها زود از خواب بیدار شوند. صبح خود را با ورزش‌کردن و خوردن یک صبحانه مقوی شروع کنند. در طول هفته تعدادی کتاب خوب بخوانند یا فیلم خوب ببینند. بااین‌حال رسیدن به این عادت‌ها برای همه ممکن نیست. به‌عبارت‌دیگر، ایجاد عادت جدید مسیری پرفرازونشیب است که نیاز به نظم و دیسیپلین خاصی داشته باشد. علاوه بر این مغز شما باید بپذیرد که لذت بردن را به تعویق بیندازد. مطالعه‌ای در سال 2009 نشان داد که حدود 66 روز طول می‌کشد تا یک رفتار به عادت تبدیل شود! در نهایت مدت‌زمان شکل‌گیری یک عادت به میزان انگیزه و تلاش شما در این مسیر بستگی دارد.

نوشتن عادت خوب زندگی

شکل گیری عادت و نحوه تغییر آن

شکل‌گیری بعضی از عادت‌ها آسان‌تر یا سخت‌تر از دیگران است. به‌عنوان‌مثال، جایگزینی قهوه با چای سبز سریع‌تر از ترک کامل کافئین است. این راهکار هوشمندانه‌ای برای انتخاب مسیر است. فردی که هر روز خود را با نوشیدن قهوه شروع می‌کند و تا شب نشده سومین فنجان خود را می‌نوشد، چه‌طور می‌تواند به‌یک‌باره کافئین را ترک کند؟ جایگزینی عادت‌ها و پیداکردن مسیر‌های جدید از راهکار‌های مهمی برای ایجاد یک عادت جدید است. به‌عبارت‌دیگر، با ایجاد عاداتی کوچک در زندگی به اهداف بزرگتری خواهید رسید. استوان گایز در کتاب ریز عادت ها به همین موضوع اشاره دارد. او در این کتاب از شما می‌خواهد که با گام‌های آهسته و قدم‌های بسیار کوچک در مسیر تغییر عادت‌های خود قدم بردارید. گاهی ما به‌اشتباه تصور می‌کنیم که داشتن انگیزه کافی برای ادامه مسیر و تحقق اهداف ما کفایت می‌کند. این کتاب برای افرادی مناسب است که انگیزه خود را به‌راحتی از دست می‌دهند یا به دنبال خلق عادتی جدید در وجود خود هستند.

کتاب عادت های اتمی

5 گام اصلی تا ایجاد یک عادت جدید

ایجاد عادت‌های جدید به شما کمک می‌کنند تا با غلبه بر ترس‌هایتان عاداتی خلاقانه را وارد زندگی خود کنید. اولین گام مهم در این مسیر انتخاب هدف است. چه چیزی را می‌خواهید تغییر دهید؟ مثلاً می‌خواهید یک زبان جدید یاد بگیرد. هر روز بعد از اتمام کار 30 دقیقه را به خواندن زبان جدید در شرکت اختصاص دهید. کار بعدی این است که تکرار زبان خواندن را لذت‌بخش کنید. انتخاب یادگیری زبان با بازی‌کردن پیشنهاد خوبی است. در نهایت در ایجاد مسیر عادت منعطف باشید و با هدف خود با دوستان و خانواده صحبت کنید. رعایت این 5 مرحله به شما کمک می‌کند تا یک عادت جدید در خود ایجاد کنید. در این مسیر خواندن خلاصه کتاب‌های سایت بوکاپو همراه خوبی برای ایجاد عادت‌های جدید و رشد مهارت‌های فردی هستند. شما به طور میانگین 30 دقیقه برای خواندن هر کتاب و یادگیری مهارتی جدید نیاز دارید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع