مصرف زیاد نمک باعث تغییراتی در بدن میشود
براساس رایج ترین راهنمایی های رژیمی توصیه می شود که 2.300 میلی گرم سدیم در طول روز استفاده شود، اگر چه مصرف روزانه ی متوسط ما نزدیک به حدود 3.400 میلی گرم سدیم تخمین زده می شود اما مصرف نمک افزودنی ممکن است به مرور زمان منجر به اختلال جدی در سلامتی مان شود. در این باره بخش سلامت پلاس وی لیستی از بیشترین نشانه هایی که شما ممکن است نمک زیادی در رژیم غذایی تان داشته باشید را فراهم کرده است.
8 نشانه از مصرف بسیار زیاد نمک که بدنتان بروز میدهد
8. خشک شدن دهان
اگر احساس می کنید دهان تان مثل چوب کبریت خشک می شود ممکن است به خاطر مصرف نمک زیاد باشد. بعد از مصرف غذاهای سرشار از سدیم، بدن سطح آب و نمک متعادل می کند. بنابراین برای بازگشت به حالت طبیعی به مصرف آب بیشتری نیاز است و مغز پیام تشنگی ارسال می کند و شما آب زیادی مصرف می کنید.
خشک شدن دهان از علامت های مصرف زیاد نمک است
7. ورم کردن از نشانه های مصرف زیاد نمک:
در انگشت های تان کمی احساس سفتی می کنید، پاهای تان متورم شده یا اینکه صبح ها چشم هایی پف کرده دارید، که اگر این گونه است شما احتمالا نمک زیادی می خورید.شرایط در زمانی که بدن شما شروع به نگه داشتن آب اضافی به علت استفاده از مقدار نمک بسیار می کند ورم نامیده می شود و بهتراست توسط یک رژیم معین و محدود درمان شود.
ممکن است بدون اینکه وزنی اضافه کنید انگشترتان برایتان تنگ شود علت این امر احتباس آب به خاطر ازدیاد نمک در بدن است. مصرف بیش از حد سدیم باعث می شود مغز دستور ترشح هورمونی را بدهد که به بدن دستور می دهد برای پیشگیری از صدمات جبران ناپذیر تا جایی که می تواند آب در خود نگه دارد.
6. تشنگی زیاد از نشانه های مصرف زیاد نمک:
سدیم یافت شده در نمک به تعادل مایع در بدن شما کمک می کند و زمانی که شما نمک زیادی می خوردید بدن تان به آب بیشتری برای کمک به پاکسازی خارجی سیستم بدن به منظور اینکه ماهیچه های و دیگر ارگان ها بتوانند به درستی کار کنند؛ نیازدارد. این یک روش تسویه برای میزان آب سدیم بدن تان است و نوشیدن آب بهترین روش برای بازگرداندن حالت عادی بدن می باشد.
به یاد داشته باشید که ننوشیدن آب کافی می تواند منجر به خارج شدن مایع از سلول های بدنتان شود و این اتفاق ممکن است که بدن شما را بی آب کند. (موجب کم آبی بدن تان می شود).
تشنگی زیاد یکی از نشانه های مصرف زیاد نمک
5. تغییرات در نحوه ادار کردن:
سدیم زیاد در بدن شما تغییرات جدی را در نحوه ادار کردن که می تواند به دوعلت زیر رخ دهد، بر می انگیزد:مصرف بسیار نمک در طول تمام مدت کلیه های تان را به منظور خارج کردن نمک از بدن به کار می گیرد و این ممکن است منجر به مشکلات کلیوی که معمولا ادرار را روان تر می کند که کاملا شفاف و تمیز می شود، بشود و داشتن سدیم بسیار در بدن تان نیز می تواند نتیجه ی از دست دادن مایعی که اغلب منجربه بی آبی بدن می شود، باشد و زمانی که کمبود آب قابل توجهی در بدن وجود دارد خروج و دفع ادرار کاهش یافته و رنگ آن زرد خواهد شد.
4. استخوان های دردناک از نشانه های مصرف زیاد نمک:
مقدار نمک می تواند یک مانع بزرگ جهت بررسی یک اسکلت بندی باشد و چنانچه در سلامت پلاس وی اشاره کرده ایم زمانی که شما مرتبا نمک مصرف می کنید، کلیه های تان نمی توانند آن را کاملا خارج و دفع کنند و این مورد کمبود کلسیم را به طور قابل توجهی افزایش می دهد و کمبود کلسیم کرونیک می تواند منجربه ضعیف شدن استخوان ها و خرابی دندان ها شود.
3. گرفتگی عضلات از علامت های مصرف زیاد نمک:
متعادل نگه داشتن سطح سدیم و پتاسیم برای سلامت فرد نقش بسیار حائز اهمیتی دارد زیرا این عناصر شیمیایی مسئول انقباض عضلات هستند و اگر این تعادل را بهم بزنید و شروع به مصرف بیش از حد غذاهای پر نمک کنید احتمالا با مشکلاتی مثل گرفتگی عضلات و درد در آنها مواجه خواهید شد.
نشانه هایی از مصرف بسیار زیاد نمک
2. سردرد های شدید از نشانه های وجود نمک زیاد در بدن:
مصرف مقدار سدیم میزان خون را به منظور بالاتر رفتن فضای رگ های خونی شما افزایش می دهد و این گسترش رگ های خونی منجر به فشار خون بالاتر می شود و ممکن است در نتیجه آن سردرد ها تشدید شوند.
1. مشکل شناسی:
فشار خون توسط مصرف نمک بسیار زیاد اتفاق می افتد که می تواند به رگ های در مسیر مغز آسیب برساند و این امر می تواند توانایی فکر کردن به درستی را تحت تاثیر قرار دهد و تمرکز بر روی کارهای جزئی را برای تان دشوارتر کند. علاوه براین فشارخون دائمی می تواند منجربه ضعیف شدن حافظه، احساس خستگی و آهسته کردن زمان عکس العمل بشود.
چگونه میزان نمک را از روتین زندگیمان کاهش دهیم
- نان ، پیتزا، ساندویچ ها و برگرها، گوشت های نمک سود و یخ زده، سوپ های کنسرو شده را تا حد ممکن کاهش دهیم.
- از هر گونه غذای رستورانی از آنجایی که آنها معمولا نه تنها به خوبی نگه داری نمی شوند بلکه به خوبی در سدیم نگه داشته نمی شوند ، بپرهیزیم.
- همیشه به برچسب غذا نگاهی بیاندازید و درصد سدیم را چک کنید- بهتر است که غذاهایی با 5% یا کمتراز میزان مصرف سدیم روزانه در طول سرو غذا را انتخاب کنید.
- در عوض افزودن نمک، سعی کنید میزان مطلوبیت غذای تان را با گیاهان تازه یا خشک شده یا اسید هایی چون آب لیمو و سرکه بهبود بخشید.