علل افزایش آبله مرغان در کشور
دکتر شهنام عرشی به سؤالی درباره مشاهده موارد بیماری آبلهمرغان و وضعیت فعلی بروز این بیماری پاسخ داد.
او اظهار کرد که میزان ابتلا به بیماری آبلهمرغان در اوایل فصل بهار و اواخر فصل پاییز سال گذشته افزایشیافته است و بررسی نشان داده است که این بیماری در طول سال گذشته افزایشیافته است نسبت به سالهای گذشته.
وی درباره علل افزایش بیماری آبلهمرغان در سال گذشته اظهار کرد که به دلیل کاهش ارتباط کودکان بهواسطه پروتکلهای بهداشتی در دوران پاندمی کرونا، میزان ابتلا به این بیماری در سالهای گذشته کاهشیافته بود. اما با بازگشت کودکان به زندگی عادی در سال 1402، میزان ابتلا به آبلهمرغان افزایشیافته است.
او اظهار داشت که احتمال افزایش میزان ابتلا به بیماری آبلهمرغان در فصل بهار وجود دارد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز درباره وضعیت بروز سرخک باتوجهبه اقدامات کشور در کنترل و حذف این بیماری توضیحاتی ارائه داد.
او اشاره کرد که با وجود کنترل و حذف سرخک، اما به دلیل شیوع این بیماری در کشورهای پاکستان و افغانستان، کشور ما همچنان با خطر ابتلا به این بیماری مواجه است.
در این راستا، رصد و پایش سرخک در کشورهای همسایه بهشدت ضروری است. همچنین واکسیناسیون بهصورت مستمر در تمام نقاط کشور انجام میشود تا اپیدمی سرخک کنترل شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت توصیه کرد که واکسن سرخک برای اطفال در معرض خطر، از 6 ماهگی تزریق شود.
او همچنین اظهار کرد که اگر میزان ابتلا به سرخک در استان سیستان و بلوچستان افزایش یابد، برنامه واکسیناسیون روتین اجرا میشود و در صورت لزوم برنامه واکسیناسیون اضافه نیز انجام میشود.