دلیل و علت اصلی قطع نشدن ریزش موهایمان
ریزش مو جزء مشکلات رایجی است که اکثر افراد با آن مواجه هستند و شاید درمان های زیادی را در پیش گرفته باشند اما هیچ کدام جواب نداده باشد. در این قسمت از بهداشت و سلامت پلاس وی قصد داریم علت های مختلف قطع نشدن ریزش مو را به شما معرفی کنیم تا شاید بتوانید دلیل ریزش موهای خود را پیدا کنید.
سطح بالای ویتامین آ
مقدار زیاد ویتامین آ در بدن اصلا چیز خوبی نیست و حتی می تواند عوارضی مانند ریزش مو داشته باشد. اگر شما هم بیش از حدِ مورد نیاز ویتامین آ استفاده کنید، احتمالا با این مشکل مواجه می شوید که پزشک می تواند آن را تشخیص دهد.
کمبود بیوتین
کمبود بیوتین در بدن عاملی برای نازک شدن، وز شدن و ریزش موها است. در چنین حالتی باید از مکمل بیوتین یا مواد غذایی حاوی بیوتین استفاده کنید.
کمبود زینک
کمبود ماده ضروری زینک عامل ریزش مو هم در مردان و هم در زنان است. پس خوراکی حاوی زینک مانند گردو، دانه کدو تنبل، آجیل، عدس و تخم مرغ استفاده کنید که کمبود زینک بدن تان را جبران می کند.
کمبود آهن
آهن عاملی برای تقویت مو ها و افزایش گردش خون در بدن است و اکسیژن رسانی را بر عهده می گیرد و فولیکول های مو را تقویت می کند. کمبود آهن می تواند باعث ضعیف شدن موها نیز بشود. مصرف موادی مثل کوینوا، دانه چیا، سبزیجات برگ دار سبز رنگ، اسفناج، عدس و سویا منابع خوبی از آهن هستند.
کمبود سلنیوم
سلنیوم به جلوگیری از آسیب سلولی و بافت های بدن که به خاطر رادیکال های آزاد ایجاد می شود؛ کمک می کند. ترکیب زینک با سلنیوم باعث افزایش سلامت مو و سالم نگه داشتن سطح هورمون و افزایش قدرت سیستم ایمنی می شو د. سلنیوم در موادی مثل آجیل، لوبیا و تخم مرغ وجود دارد.
کمبود ویتامین ب12
کمبود ویتامین ب12 عاملی برای تحریک ریزش مو است و کم خونی را ایجاد می کند. محصولاتی مثل شیر یا تخم مرغ حاوی ویتامین ب 12 به اندازه کافی هستند.
استفاده از روغن مو یا شامپوی اشتباه
همیشه باید در انتخاب محصولات دقت کنید و متناسب با مویی که دارید؛ محصولات مو را انتخاب کنید. همچنین از مواد فاقد سولفات استفاده کنید، زیرا وجود این مواد عاملی برای ضعیف شدن، نازک شدن، وز شدن و ریزش مو است.
کمبود پروتئین
یکی از دلایل ریزش مو کمبود پروتئین است. به خاطر همین توصیه می کنند که تخم مرغ بخورید تا ریزش موهای تان برطرف شود. رژیم غذایی که در آن پروتئین کمی وجود داشته باشد، عامل مشکلات زیاد از جمله ریزش زیاد مو ها است.
تیروئید کم کار
این وضعیت مربوط به غده تیروئید می شود که سوخت و ساز و ریزش مو را تحت تاثیر قرار می دهد.
برخی از مشکلات سلامتی
مشکلات پزشکی و بیماری ها مانند تب یا التهاب و استفاده از بعضی از دارو های خاص می توانند عامل ایجاد ریزش موی شدید باشند.
استرس و اضطراب
استرس و اضطراب عامل افزایش سطح هورمون کورتیزول است که باعث ریزش زیاد موها می شود.
تغییرات هورمونی
ناتعادلی هورمونی مشکلاتی از جمله افزایش وزن، جوش یا حتی ریزش مو ها را به همراه دارد. بیماری تخمدان پلی کیستیک یک نوع اختلال هورمونی است و به خاطر مقدار زیاد هورمون مردانه در بدنِ زنان ایجاد می شود که می تواند عاملی برای ریزش مو باشد.
تلوژن افلوویوم
این وضعیت زمانی است که ریزش شدید مو به خاطر بیماری، جراحت، استرس یا شوک اتفاق می افتد. یک وضعیت کوتاه مدت است که در آن موی زیادی از ناحیه شقیقه دچار ریزش می شود و بعد از مدتی دوباره به حالت طبیعی برمی گردد. البته بعضی از متخصصان با اصلاح رژیم می توانند این وضعیت را سریع تر درمان کنند و به حالت طبیعی خود برگردانند.
رژیم غذایی غلط
رژیم غذایی که در آن کالری به اندازه کافی نباشد، باعث ایجاد شوک به بدن می شود. بعضی از افراد به یک باره رژیم های سنگین را در پیش می گیرند که باعث کمبود ویتامین و مواد معدنی در بدن آن ها می شود. ریزش مو نیز یکی از عوارض این رژیم ها است.