وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

علل تریکوتیلومانیا یا اختلال کندن مو +درمان کودکان و بزرگسالان

علل تریکوتیلومانیا یا اختلال کندن مو +درمان کودکان و بزرگسالان

بیماری تریکوتیلومانیا نوعی بیماریست که در آن فرد چه کودک و چه نوجوان از کندن موهایش لذت می برد و نمی تواند جلوی خود را بگیرد و گاه موهای کنده شده را می خورد.

با بیماری تریکوتیلومانیا یا اختلال کندن مو کامل آشنا شوید 

تریکوتیلومانیا را معمولا به نام اختلال کندن مو می شناسند که یک اختلال مغزی است و می تواند فرد را وادار کند که مدام به کندن موهایش، ابرو ها یا دیگر قسمت های بدن بپردازد، در حالی که خود فرد سعی دارد آن را کنار بگذارد.

ریختن و کندن موها از فرق سر اغلب باعث کچل شدن سر می شود که می تواند باعث افسردگی نیز شود و فعالیت اجتماعی او را تحت تاثیر قرار دهد. افرادی که مبتلا به تریکوتیلومانی هستند، ممکن است در زمان کوتاهی کل موهایشان را از دست بدهند.

افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، عموما قادر به مدیریت و کنترل خود نیستند و معمولا افراد دیگر نیز نمی توانند آن ها را از این کار باز بدارند و همانطور که در ادامه این مطلب سلامت پلاس وی توضیح داده ایم درمان هایی وجود دارد که می تواند به این افراد کمک کند تا بتوانند این مشکل را از سر خود بیاندازند.

ختلال کندن مو

نشانه های بیماری تریکوتیلومانیا 

علائم و نشانه های بیماری تریکوتیلومانیا یا اختلال کندن مو اغلب شامل موارد زیر می باشد: 

  1. مدام موهای خود را می کشید، مخصوصا فرق سر. 
  2. موهای شما در سر، ابرو و مژه ریزش دارد اما گاهی اوقات به قسمت های دیگر بدن نیز می رسد که محل آن در اوقات مختلف، متفاوت است. 
  3. هنگامی که جلوی خود را می گیرید که این کار را نکنید، بیش از همیشه میل به انجام این کار دارید. 
  4. بعد از کندن موها احساس راحتی می کنید. 
  5. ریختن موهای شما کاملا واضح است، چه در سر و چه بدن. 
  6. عاداتی مثل جویدن ناخن یا خوردن موهای کنده را دارید. 
  7. موهای کنده شده را برمی دارید و آن ها را به لب های خود می مالید. 
  8. همیشه سعی دارید که از این کار دست بکشید و اغلب شکست می خورید. 
  9. در محل کار خود شکست می خورید و در شرایط اجتماعی دچار افسردگی و آسیب هستید. 
  10. عادت جویدن لب ها را دارید. 
  11. گاهی اوقات شروع به کندن موی حیوانات یا عروسک ها نیز می کنید و به لوازمی مثل پتو، لباس های پشمی نیز رحم نمی کنید. 
  12. این افراد معمولا این کار را در خلوت خود انجام می دهند و پیش چشم دیگران این اختلال را پنهان می کنند.

کندن مو در نوجوانان

افرادی که این اختلال را دارند با یک دیگر یکسان نیستند و دلایل آن ها شامل موارد زیر است:

  • تمرکز می کنند: بعضی از افراد به دلیل میل و رغبت درونی خود شروع به کندن موها می کنند و بعد از کندن مو احساس راحتی می کنند زیرا از حس وسوسه گر آن خلاص می شوند. 
  • اتوماتیک: بعضی از این افراد بدون این که خودشان متوجه باشند، این کار را انجام می دهند. مثلا هنگام خستگی، تماشای تلویزیون یا خواندن کتاب.

فردی ممکن است هر دو مورد را داشته باشد و بستگی به شرایط و حالت روحی او دارد. 

تریکوتیلومنیا می تواند به احساسات شما ربط داشته باشد:

  • احساسات منفی: بعضی از افراد با این کار از احساسات منفی و ناراحت کننده مثل استرس، خشم، دوگانگی، خستگی، تنهایی یا ناامیدی خلاص می شوند.
  • احساسات مثبت: افراد مبتلا به این اختلال می توانند با این کار حس رضایت پیدا کنند و در نتیجه به این کار ادامه می دهند تا احساسات مثبت خود را ادامه دهند.

تریکوتیلومانیا می تواند یک اختلال بلند مدت و مزمن باشد و علائم این اختلال در صورت درمان نکردن بیشتر می شود و برای بعضی افراد علایم آن بین چند هفته، چند ماه یا چند سال به طول می انجامد. 

بیماری تریکوتیلومانیا

چه زمانی برای بیماری تریکوتیلومانیا به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر نمی توانید از کندن موهای خود دست بکشید یا از ظاهر خود در نتیجه کندن موها احساس خجالت و شرمندگی می کنید، به پزشک مراجعه کنید. بیماری تریکوتیلومانیا تنها یک عادت بد نیست بلکه می تواند از یک اختلال ذهنی خبر دهد و بدون درمان بهتر نخواهد شد. 

ارتباط بیماری تریکوتیلومانیا با سن

تریکوتیلومانیا معمولاً قبل یا بعد از سنین نوجوانی رخ می دهد که این سن در بین 10 تا 13 سال می باشد و نوزادان اغلب می توانند میل خود را به کندن مو نشان دهند اما این اختلاف در بین آن ها بسیار خفیف خواهد بود و گاهی اوقات بدون درمان نیز حل می شود.

علت های بیماری تریکوتیلومانیا

علت تریکوتیلومانیا هنوز نامشخص است اما بسیاری از این اختلالات پیچیده ممکن است در نتیجه ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی باشد.

عوامل خطرناک آن می تواند خطر تریکوتیلومانیا را افزایش دهند و سابقه خانوادگی ژنتیک می تواند نقش بسیار مهمی در پیشرفت این اختلالات داشته باشد و این موضوع در افراد بیشتر اتفاق می افتد که خانواده ها و اطراف نزدیک ایشان به این اختلال مبتلا بودند. 

کندن مو در کودکان

عوامل دیگر بیماری تریکوتیلومانیا

افرادی که درگیر تریکو تیلو مانیا هستند، ممکن است اختلال های دیگری را تجربه کرده باشند مثل افسردگی، عصبانیت، نگرانی های بیش از حد یا اختلالات روانی.

چنانچه بخش سلامت پلاس وی اشاره کرده است استرس های شدید یا اتفاقاتی که باعث شوک استرسی به فرد شده می تواند این اختلال را در او به وجود بیاورد و معمولاً تعداد خانم های درمان شده در این اختلال بیشتر از آقایان هستند و دلیل آن این است که شاید خانم ها بیشتر تمایل به درمان دارند و دختران و پسران در دوران کودکی به طور مساوی در معرض این اختلال قرار می گیرند.

عوارض و مشکلات بیماری تریکوتیلومانیا

این اختلال ها شاید در ظاهر موضوعی خیلی جدی به نظر نرسد اما تریکو تیلومانیا می تواند تاثیر منفی بر روی زندگی فرد داشته باشد که از سختی های این اختلال شامل موارد زیر می باشد:

اختلالات عاطفی در بیماری تریکوتیلومانیا

بسیاری از افرادی که مبتلا به تریکوتیلومانیا هستند، احساساتی مثل خجالت ترس و شرمندگی را تجربه می کنند و آنها فاقد اعتماد به نفس کافی هستند و معمولاً دچار افسردگی عصبانیت شدید و رو آوردن به مواد مخدر و الکل می شوند.

مشکلات مربوط به قرار گرفتن در اجتماع و محل کار خجالت و شرمندگی آنها به حد زیاد می شود که می تواند مانع فعالیت های اجتماعی آن ها شود و این فرصت های شغلی را از دست بدهد و افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولاً کلاه به سر می گذارند و موهای خود را پراکنده می کنند تا کمبود آنها مشخص نشود و معمولا از مژه های مصنوعی استفاده می کنند. 

خجالت و افسردگی

آسیب به مو و پوست

اگر به طور مداوم موهای خود را بکنید، این اتفاق می تواند باعث مشکلات غیرقابل جبران می شود که شامل عفونت ها، ریزش مو است. 

گلوله مویی

کندن موها ممکن است باعث ایجاد یک غده مویی بزرگ در بدن افراد شود و در طول سال ها این غده مویی می تواند باعث کاهش وزن، حالت تهوع و اختلالات گوارشی در فرد شود. 

تشخیص بیماری تریکوتیلومانیا

ارزیابی اختلال شما در صورت مشکوک بودن می تواند شامل موارد زیر باشد: 

آزمایش و بررسی

این که چه مقدار مو را از دست داده اید، پزشک از شما سوال هایی را در مورد ریزش مو می پرسد و سعی می کند که اعضای آن را حدس بزند و تشخیص دادن هرگونه مشکلات ذهنی و فیزیکی که با کندن موی شما مرتبط است.

کچلی کودک

درمان بیماری ریکوتیلومانیا یا اختلال کندن مو در کودکان و بزرگسالان

تحقیقات در مورد درمان تریکوتیلومانیا هنوز محدود است و اگرچه گزینه های درمانی وجود دارد که می تواند به افرادی که موهای خود را از دست داده اند، کمک کند و انواع درمان می تواند برای این بیماری مناسب باشد که شامل موارد زیر است:

تغییر عادت کندن مو:

این نوع رفتار درمانی مخصوص تریکوتیلومانیا می شود و در این نوع رفتاردرمانی یاد می گیرید که چگونه موقعیت ها را شناسایی کنید و از کندن مو اجتناب کنید و یک جایگزین برای این عادت انتخاب کنید مثلا باید مشت خود را گره کنید تا حرکت دست تان را محدود کنید و می توانید رفتاری را برای تغییر عادتی خود اعمال کنید. 

ذهن درمانی:

این نوع درمان به شما کمک می کند که بتوانید باورهای اختلالی خود را بشناسید که با این مشکل در ارتباط است.

درمان پذیرش و تعهد:

این درمان به شما کمک می کند که بتوانید علت های کندن مو را بفهمید و آن را قبول کنید. درمان های دیگری وجود دارند که به شما کمک می کنند اختلالات ذهنی خود را شناسایی کنید که معمولا با تریکوتیلومانیا در ارتباط است، مثل افسردگی، اعتیاد به ماده خاص که می تواند بخش مهمی از درمان باشد. 

درمان بیماری ریکوتیلومانیا

داروها

اگرچه هیچ دارویی از طرف سازمان غذا و داروی جهانی برای این نوع بیماری تجویز نشده است اما بعضی از داروها وجود دارد که می تواند علائم خاصی از آن را کنترل کند مثلاً ممکن است پزشک به شما داروی ضد افسردگی را پیشنهاد دهد،مثل کلومیپرامین. 

دیگر داروهایی که محققان پیشنهاد می کنند ممکن است فوایدی از جمله افزایش آمینو اسید در بدن شما داشته باشند که می تواند به تغییر حالات تان مرتبط باشد و با پزشک خود در مورد هر نوع دارویی که پیشنهاد می دهد، صحبت کنید و فواید دارو همیشه باید با تاثیر و عوارض آن متعادل باشد. 

درمان ریکوتیلومانیا یا اختلال کندن مو مختص کودکان

والدین برای کاهش این عادت در کودکان از تکنیک القای آرامش با ماساژ استفاده کنند و بدون هیچ دارویی بدون آنکه کودک متوجه شود با ماساژ دستان فرزندشان او را در درمان این اختلال یاری دهند.

دستان کودک را برای چند دقیقه در دستانتان نگاه دارید و خیلی آرام آنها را ماساژ دهید و به همین سادگی او را برای درمان یاری کنید.

تریکوتیلومانیا کودکان

راهکارهای درمانی بیماری تریکوتیلومانیا

راه کارهایی که خودتان می توانید آن ها را پیش بگیرید:

  • از توپ های مخصوص استرس استفاده کنید و سعی کنید آن ها را بفشارید تا هر نوع اختلال و استرس از شما دور شود.
  • سعی کنید که یک کلاه تنگ بر سر خود بگذارید تا دسترسی به موهایتان نداشته باشید و فکر کندن مو از سرتان بیرون برود.
  • تنفس عمیق را تمرین کنید و این کارها را زمان هایی انجام دهید که اشتیاق کندن مو به سراغتان می آید.
  • روی نوک انگشتانتان پلاستیک بگذارید.
  • موهایتان را کوتاه کنید.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع