وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

علل ، علائم و راههای درمان و رژیم غذایی ضد سرطان مثانه

علل ، علائم و راههای درمان و رژیم غذایی ضد سرطان مثانه

یکی از شایع ترین سرطان دستگاه ادراری ، سرطان مثانه می باشد که با تشخیص به موقع ، دانستن علت وعلائم، درمان به موقع و رژیم غذایی مناسب می توان از خطرات آن کاست.

از علل تا راههای تشخیص و درمان سرطان مثانه

سرطان مثانه سرطانی رایج است که سالانه 68000 نفر از افراد بالغ را در بر میگیرد، این سرطان بیشتر در آقایان بروز می کند، و در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد. سرطان مثانه از سلول های داخل مثانه شروع می شود. شاید این نوع سرطان شایع باشد، اما سرطان همه اجزای بدن را می تواند شامل شود.

از هر 10 سرطان مثانه، فقط 7 نفر درمان را در مراحل اولیه آغاز می کنند زمانی که سرطان قابل درمان است به همین دلیل افرادی که سرطان دارند بعد از درمان سالانه باید مورد آزمایش قرار گیرند ،تا از وضعیت خود آگاه شوند.

سرطان مثانه

از علت تا درمان سرطان مثانه

علائم و نشانه های سرطان مثانه

  • خون در ادرار
  • ادرار با درد
  • درد در لگن

اگر دچار هماتوریا هستید، ادرار شما به رنگ قرمز روشن خواهد بود. گاهی اوقات شما تغییری در ادرار خود نمیبینید، تنها با میکروسکوپ قابل رویت است.افرادی که سرطان مثانه دارند، شرایط زیر را تجربه کرده اند:

  • کمر درد
  • تکرر ادرار

البته این علائم با دلایل دیگر نیز رخ می دهند.

علائم سرطان مثانه

 سرطان مثانه چه علائمی دارد

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم :

اگر در ادرار خود خون دیدید، به پزشک مراجعه کنید، یا علائم دیگری که شما را نگران کرده است.

دلایل ابتلا به سرطان مثانه 

تومور در مثانه: سرطان مثانه با رشد غیر عادی سلول ها آغاز می شود و رشد می کند. وقتی رشد سلول ها غیر عادی شود دیگر از بین نمی روند و تشکیل تومور می دهند.

دلایل سرطان مثانه شامل:

  • مصرف سیگار و تنباکو
  • تماس با مواد شیمیایی
  • تماس با اشعه
  • تحریک شدن مثانه
  • عفونت انگلی

خطرات سرطان مثانه

آیا سرطان مثانه خطرناک است

عموما علت اصلی ناشناخته است خیلی از افراد مبتلا در معرض خطر نبوده اند.

انواع سرطان مثانه

سلول های مختلف در بدن پتانسیل تبدیل به سرطان را دارند. با تشخیص نوع سرطان درمان مناسب تجویز می شود.

سلول کارسینوم ترانزیشنال : نوعی از سرطان مثانه است که داخل مثانه اتفاق می افتد. سلول های این سرطان زمانی که مثانه پر است، افزایش میابند. این سلول ها در مناطق دیگر بدن نیز یافت می شوند و ایجاد تومور می کنند.

سلول کارسینوم سنگفرشی: نوعی دیگر از سرطان مثانه است. که موجب تحریک پذیری و عفونت مثانه می شود البته خیلی نادر است.

سلول کارسینوم آدنو : در سلول ها که ایجاد موکوس می کنند، شروع می شود که این مدل نیز نادر است. بعضی سرطان ها هم چند نوع سلول را در بر می گیرند.

سرطان مثانه چیست

سرطان مثانه چیست و چند نوع دارد

فاکتورهایی که سرطان مثانه را بدخیم میکنند

سیگار کشیدن: مصرف سیگار یا پایپ یا هر نوع تنباکو به علت شیمیایی بودن احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

افزایش سن: این نوع سرطان در هر سنی رخ می دهد اما در افراد زیر 40 سال به ندرت اتفاق می افتد.

رنگ پوست افراد سفید پوست خطر بیشتری برای ابتلا به این سرطان را دارند.

مذکر بودن: این سرطان در آقایان شایع تر است.

انواع سرطان مثانه

سیگار از فاکتورهایی که سرطان مثانه را بدخیم می کند

تماس با مواد شیمیایی: کبد شما وظیفه مهمی در پاک سازی مواد شیمیایی در خون و هدایت آن به مثانه را دارد اما در نهایت تماس با این نوع مواد خطر آفرین است.

سابقه درمان سرطان: مصرف داروهای ضد سرطان، خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش میدهد ،همچنین پرتو درمانی.

التهاب مثانهعفونت یا التهاب طولانی مدت موجب سرطان می شود.

تاریخچه مبتلا بودن فامیل یا اعضا خانواده به سرطان: اگر قبلا سرطان مثانه داشته اید احتمال ابتلا دوباره زیاد است ، اگر اقوام درجه یک دچار سرطان مثانه بوده اند احتمال ابتلا به این سرطان افزایش میابد، البته به ندرت این نوع سرطان ارثی می شود.

جلوگیری و پیشگیری از ابتلا به سرطان مثانه

هیچ روش تضمینی برای جلوگیری از این نوع سرطان وجود ندارد، فقط میتوانید احتمال را کاهش دهید. همانطور که قبلا به آن اشاره شد ترک سیگار، در تماس نبودن با مواد شیمیایی می توانند احتمال را کاهش دهند ، همچنین داشتن رژیم غذایی سالم و مصرف میوه و سبزیجات تازه به دلیل وجود آنتی اکسیدان ،احتمال سرطان را کاهش می دهد.

مراحل تشخیص سرطان مثانه

تست سیستوسکوپی در زنان و دختران

تست سیستوسکوپی در آقایان و پسران

سیستوسکوپی:

در این روش دکتر از یک میله نازک استفاده کرده و آن را داخل مثانه می کند. با داشتن لنز در این میله دکتر قادر به تشخیص سرطان خواهد بود.

تشخیص سرطان مثانه

تشخیص سرطان مثانه با سیستوسکوپی

بیوپسی:

مربوط به نمونه برداری از سلول های مثانه است. این نمونه زیر میکروسکوپ آنالیز می شود.

تصویر برداری:

که از مثانه شما توسط دستگاه برای تشخیص عکس برداری می شود ، در هنگام CT ماده ای به بدن شما تزریق می شود تا وارد کبد و مثانه شود تا عکس با جزئیات بیشتر دیده شود. اگر سرطان مثانه تشخیص داده شود نیاز به تست های بیشتری خواهد بود.

تست ها شامل:

  • سیتی اسکن
  • ام آر آی
  • اسکن استخوان
  • اشعه قفسه سینه

این تست ها مرحله پیشرفت سرطان را نشان می دهند که معمولا از 0 تا 4 درجه بندی می شوند، هر چه درجه پایین تر باشد میزان رشد کمتر است و قابل درمان است. درجه 4 که پر خطر ترین نوع سرطان است و اجزای دیگر بدن را نیز در بر می گیرد. سیستم تشخیص سرطان همچنان در حال تکامل است و به پزشکان در تشخیص و درمان سرطان کمک میکند.

درجه سرطان مثانه

تومورهای سرطانی مثانه بر اساس نحوه دیدن سلول های سرطانی از طریق میکروسکوپ شناسایی می شوند و درجه بندی میشوند. پزشک شما ممکن است سرطان مثانه را به عنوان درجه پایین یا درجه بالا توصیف کند:

 مرحله بندی سرطان مثانه

تشخیص و مرحله بندی سرطان مثانه 

تومور مثانه کم درجه:

این نوع تومور دارای سلول هایی است که در ظاهر و سازمان به سلول های طبیعی نزدیک است (به خوبی تمایز یافته). تومور درجه پایین معمولا به آرامی رشد می کند و کمتر احتمال دارد به دیواره عضلانی مثانه نفوذ کند تا به تومور با درجه بالا تبدیل شود.

تومور مثانه با درجه بالا:

این نوع تومور دارای سلول هایی است که غیر طبیعی هستند و هیچ گونه شباهتی به بافت های طبیعی ظاهری ندارند (ضعیف است).یک تومور با درجه بالا به شدت قوی تر از یک تومور درجه پایین است، سریع رشد می کند و ممکن است به دیواره عضلانی مثانه و سایر بافت ها و ارگان ها گسترش یابد.

درمان سرطان مثانه

گزینه های درمان سرطان مثانه به تعدادی از عوامل، از جمله نوع سرطان، درجه سرطان و مرحله سرطان بستگی دارد که با سلامت عمومی و ترجیحات درمان شما مورد توجه قرار گرفته است.

درمان سرطان مثانه

بهترین درمان سرطان مثانه 

درمان سرطان مثانه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • جراحی برای از بین بردن بافت سرطانی.
  • شیمی درمانی در مثانه (شیمی درمانی داخل شکمی) برای درمان تومورهایی که محدود به تخلیه مثانه هستند، اما خطر بالایی برای پیشرفت به مرحله بالاتر دارند.
  • بازسازی، ایجاد یک راه جدید برای دفع ادرار بعد از حذف مثانه.
  • شیمی درمانی کل بدن (شیمی درمانی سیستمیک)، برای افزایش احتمال درمان و حذف نشدن مثانه، یا به عنوان یک درمان اولیه در مواردی که جراحی گزینه ای نیست.
  • پرتو درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی، اغلب به عنوان یک درمان اولیه در مواردی که جراحی گزینه اصلی نیست انتخاب می شود.
  • ایمونوتراپی، برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سلولهای سرطانی، در مثانه یا در سراسر بدن است.
  • ترکیبی از رویکردهای درمان ممکن است توسط پزشک و اعضای تیم مراقبت از شما توصیه شود.

درمانهای خانگی مناسب برای سرطان مثانه

داروهای خانگی برای سرطان مثانه اساسا به مرحله سرطان بستگی دارد، مصرف غذاهای سالم ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان مثانه کمک کند. اگر چه ممکن است برای درمان سرطان مثانه امکان پذیر نباشد، اما درمان خانگی ممکن است در کاهش سرعت سلول های سرطانی نسبت به علائم طبیعی بدن از سرطان های مثانه کمک کند ، به خصوص مواردی که در ادامه این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت.

میوه انگور یا آب پرتقال:

انگور و پرتقال هر دو دارای یک ترکیب به نام لیمونن هستند، که جلوی رشد سلول های سرطانی را می گیرد. بنابراین، توصیه می شود که میوه ها یا آبمیوه های آنها را به طور مرتب مصرف کنید.

گیاهان دارویی ضد سرطان مثانه

گیاهان دارویی ضد سرطان مثانه

گیاه دارواش:

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله ارولوژی، مصرف یک دوز منظم از این گیاه پس از جراحی حذف تومور مانع از بازگشت سرطان مثانه می شود.

اسفناج:

اسفناج حاوی مقدار زیادی از ویتامین E به صورت آلفا توکوفرول و گاما توکوفرول است. مصرف منظم این اشکال ویتامین E در رژیم غذایی، بر اساس یک مطالعه، به کاهش خطر ابتلا به سرطان مثانه تا 42 درصد ثابت شده است. همچنین، لوتئین موجود در اسفناج یک عامل ضد سرطان فعال است و می تواند با بروز سرطان مثانه مبارزه کند.

گوجه فرنگی:

لیکوپن یک آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی است که اثر محافظتی را در برابر بسیاری از سرطانها به وجود می آورد. بر اساس مطالعات انجام شده مصرف روزانه لیکوپن نشان می دهد که خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری و نیز بروز سرطان مثانه را کاهش می دهد.

سرطان مثانه

گوجه از مواد غذایی ضد سرطان مثانه

جعفری:

جعفری یک سبزی رایج است و حاوی فلاونوئیدها، پلی استیلن ها و مونوترپن ها است که همه آنها دارای خواص تاخیری در سرطان هستند.این، به خصوص در مورد سرطان مثانه مفید است. ریشه و برگ جعفری هر دو می تواند مورد استفاده قرار گیرد، و مصرف 30 گرم در روز، مقدار زیادی از این مزایا را فراهم می کند.

گینگو بلابا:

فلاونوئید موجود در Gingko Biloba نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش می دهد. مصرف روزانه 40 تا 60 میلی گرم عصاره گیونگو بیوبا 2 تا 4 بار در روز مصرف شود.

لوبیا و هویج:

لوبیا و هویج، اگر به طور منظم مصرف شود، خطر ابتلا به سرطان مثانه را کاهش می دهد.

مواد غذایی ضد سرطان مثانه

مواد غذایی ضد سرطان مثانه

بروکلی :

جوانه های بروکلی در پیشگیری از سرطان مثانه موثر بوده اند.

کلم و گل کلم:

گل کلم و گل کلم با افزایش حفاظت در برابر سرطان مثانه همراه است.

رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی:

تحقیقات نشان می دهد که فعالیت بدنی و یک رژیم غذایی سالم ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.

کشف داروی جدید برای درمان سرطان مثانه

پزشکان داروی تازه ای کشف کردند که نوید بخش امیدی تازه در مبارزه با سرطان به خصوص سرطان مثانه می باشد. این دارو پوششی که سلول سرطانی زیر آن "استتار می کند" تا از حمله سیستم ایمنی پرهیز کند را هدف می گیرد.

داروی سرطان مثانه

کشف یک درمان چشمگیر برای سرطان مثانه 

سیستم ایمنی بدن با برخی از مواد شیمیایی در بدن توازن حساسی دارد که گاهی اوقات واکنش شدیدی در سیستم ایمنی به وجود می آوردو گاهی نیز موادشیمیایی باعث فرونشاندن این واکنش می شوند.تومورها از این توازن استفاده می کنند و از چشم دستگاه ایمنی پنهان می شوند.پروتئینی به نام پی دی-ال1که برای جلوگیری از "بیماری های خودایمنی" به کار می رود یکی از روش های تومورها برای این کاراست، در بیماری سرطان سیستم ایمنی بدن بیمار را بیگانه شناخته و به آن حمله می کند.

دانشمندان به دنبال دارویی برای مهاراین پروتئین در بیماران مبتلا به سرطان مثانه بودند . با کشف این دارو که توسط شرکت Roche ساخته شده است و امتحان آن بر روی 68 بیمار مبتلا به سرطان مثانه ، علائم بهبود در نیمی از بیمارانی که تومور آنها با استفاده از پروتئین پی دی-ال1 از سیستم ایمنی پنهان می شد ظاهر شد و دو نفر نیز به طور کامل معالجه شدند .این دارو اولین داروی کشف شده در سی سال اخیربرای سرطان مثانه است.

 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع