وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

علل و راه حل های مناسب دعواهای زناشویی

علل و راه حل های مناسب دعواهای زناشویی

دعواهای زناشویی یکی از مشکلاتی است که اغلب زوج ها با آن روبرو هستند که برای جلوگیری یا کاهش تنش ها در دعوای زن و شوهر باید تکنیک هایی کاربردی را بلد باشید.

علل دعواهای زناشویی و راه حل های مناسب آن

علت های گوناگونی برای دعوا بین زن و شوهر وجود دارد که از شایع ترین علل آن می توان به اختلافات فرهنگی و نداشتن مهارت های ارتباطی و حل مسئله در زن و شوهر اشاره کرد. در همه موقعیت های زندگی زناشویی، ما از قدرت انتخاب برخوردار هستیم و باید چگونگی رفتار در هر موقعیت را بدانیم.

دعوا و مشاجره با همسر یکی از این موقعیت ها است. گاهی اوقات به علت درگیر بودن احساسات و خشم شدید نمی توان عکس العمل مناسبی از خود نشان داد. در این بخش از نمناک برای جلوگیری از تنش های زندگی زناشویی، راهکارهای مناسبی را ارائه کرده ایم تا با به کارگیری آن ها در زندگی مشترک خود از این تنش ها دور بمانید  

دلیل دعوای زن و شوهرها چیست؟

اختلافات فرهنگی دلیل اصلی و عمده در دعوا و بحث های زناشویی است چرا که تعریف ارزش ها از دید هر کدام متفاوت است. تفاوت و سردرگمی میان سنت و مدرنیته، موجب اختلافات زندگی زناشویی می شود. 

عدم برخورداری از مهارت در گفتگو و حل مشکل در زندگی مشترک را می توان علت دیگر دعوای میان آنها دانست  

تلاش برای تغییر دادن رفتارهای یکدیگر یکی دیگر از علل مشاجره و دعوا بین همسران است، مقاومت در برابر تغییر و در دست داشتن سپر دفاعی ناخودآگاه منجر به دعوا می شود. این موارد تنها دلیل دعوای زن و شوهری نیستند اما اصلی ترین آن محسوب می شوند.

دعواهای زناشویی

راه حل دعوای زن و شوهرها

در این بخش از خانواده پلاس نمناک تکنیک ای موثر و فوق العاده مفیدی برای رفع مشکل دعواهای زن و شوهرها معرفی و پیشنهاد شده است که هر کدام از شما میتوانید از آنها استفاده کنید، تکنیک هایی شامل:

تکنیک تایم اوت

کنار کشیدن و توقف درگیری و دعوا به معنی حل کردن و پایان مشکلات نیست، بلکه فرصتی برای آرام کردن زوجین است. در زمان دعوا و مشاجره، زوج ها دچار هیحان شده و میزان ضربان قلب، تنفس، نبض و هورمون آدرنالین خون افزایش می یابد.در این روش باید به اتاق دیگر رفت و به مدت 15-10 دقیقه بی سر و صدا نشست.

دعوا با همسر

تکنیک توقف

این تکنیک نیاز به زمان مناسب و طبع شوخ دارد.در اوج درگیری با بالا نگه داشتن دست خود، فریاد می زنید «توقف» یا «ایست». با دیدن این علائم ، دو طرف با توقف فرباد زدن به اتاق های جداگانه بروند تا آرام شده و سپس با کم شدن استرس مشکل خود را حل کنند

تکنیک بازگشت 

پس از آرام شدن دوباره بازگردید و با آرامش درباره مشکل صحبت کنید. اگر احساس آرامش نمی کنید، بحث را به زمانی دیگر موکول کنید.

تکنیک تنفس آهسته

گاهی اوقات با تنفس عمیق می توان آرامتر شد. در زمانی که به خود استراحت دادید بهتر است دستان خود را روی شکم قرار داده و آرام چند نفس بکشید. سپس تنفس خود را عمیق تر کنید با این کار ضربان قلبتان کم می شود و بهتر می توانید فکر کنید.

تکنیک تنفس آهسته

تکنیک گفت و گوی محترمانه

پس از شنیدن صحبت های همسر خود، از نگرانی ها ، نیازها و مواردی که موجب رنجش شما شده است در نهایت آرامش و احترام سخن بگویید:

  • نیازها و نگرانی های خود را شرح دهید.
  • در جستجوی راه حلی باشید.
  • از او بخواهید خلاصه حرف های شما را بازگو کند.
  • همسر خود را سرزنش نکنید.
  • در برخی مواقع برای رسیدن به توافق می توان از راهنمایی های فرد سوم نیز کمک گرفت.

تکنیک داشتن گوش شنوا

با وجودی که دوست داریم در اغلب موارد شنیده شویم اما همه ما بلد نیستیم گوش کنیم. زمانی که خوب به طرف مقابل گوش ندهیم، فقط چیزهایی را می شنویم که دوست داریم، شاید از میان تمام صحبت های طرف مقابل تنها یک جمله ما را بشنویم و همان باعث خشم و واکنش بد ما شود.

در ضمن یادتان باشد کسی که خوب گوش نمی دهد، نمی تواند یک ارتباط صمیمی برقرار کند چراکه مهم ترین حس برای برقراری ارتباط یعنی اعتماد را به طرف مقابل خود نمی دهد.

با دقت به صحبت های همسرتان توجه کنید و با مطرح کردن سوال های گوناگون، نشان دهید که منظور او را کامل درک کرده اید.

گوش شنوا

زیاد کش ندهید

بحث و دعوا را زیاد ادامه ندهید، احساسات خود را کنترل کرده و گفتگو را به وقت دیگری موکول کنید. ادامه دادن به بحث در زمان عصبانیت تنها منجر به بروز تعارضات و اختلافات بیشتر می شود.بهتر است مهارت کنترل خشم را بیاموزید و نحوه برقراری ارتباط مؤثر را بلد باشید.

من نه تو

در زمان مشاجره استفاده از جملات « پیام من » از جملات « پیام تو ». مناسب تر است . جملات در بردارنده « پیام من » به معنی صحبت درمورد احساسات و هیجانات خودتان است، مثلا من حالا احساس خوبی ندارم.

با مخاطب قرار دادن همسرتان مانند تو درست رفتار نمی کنی ،او را در حالت دفاعی قرار می دهید که باعث مقاومت بیشتر می شود و اوضاع را متشنج تر خواهید ساخت.

تکنیک ارتباط چشمی

به هنگام صحبت کردن همسرتان ، به چشم هایش نگاه کنید. ارتباط چشمی نشان از توجه بیشتر به طرف مقابل می دهد. استفاده از زبان بدن، او را تشویق به حرف زدن می کند.

ارتباط چشمی

لطفاً حرف نزنید

قضاوت عجولانه نکنید و یک طرفه به قاضی نروید. و در لحظه عصبانیت با نامزدتان به صراحت می توان گفت که جواب های بدون فکر شما در آن لحظه ، ابتدا به خودتان آسیب خواهد زد.

هیچ ردی از عصبانیت خود به جای نگذارید تا بعد بر علیه تان استفاده نشود.

اگر چند روز را برای فکر کردن زیاد می دانید، سکوت چند ساعته می تواند به شما در طی کردن روال طبیعی زندگیتان کمک کند تا تصمیم بهتری بگیرید.

به دنبال راههای آرامش بخش باشید. قهر یا تهدید راحت ترین روش است که در کمال بی میلی همسرتان را نیز مجبور ب این کار می کنید. اما این راه آسان آینده زندگی مشترکتان را با سختی هایی روبرو خواهد کرد. با کمی کوتاه آمدن از همسرتان هم بخواهید سازگاری داشته باشد.

گرفتن تصمیم درست آسان نیست اما تنها راه حلی است که زندگی و آینده شما را به جای جنگ و دعوا به سمت گفتگو و همکاری ببرد.

از گفتن جملات «چون من گفتم»؛ «چون دلم می خواهد»؛ «چون من نمی خواهم»؛ «همینی که هست» و ... برای پایان دادن به بحث جدا خودداری کنید.

سکوت در دعوای زناشویی

تکنیک درک متقابل

شاید مهم ترین عامل در هر رابطه، درک متقابل و تحمل است. توانایی تحمل را می توان به سادگی کسب کرد و به دیگران نیز منتقل کرد. در تکنیک تحمل کردن باید خودخواهی و غرور را کنار گذاشت و از همدلی و درک متقابل استفاده کرد. 

تکنیک اهدای هدیه

زمانی که همسر شما احساس قدرشناسی و رضایت نداشته باشد خشمگین ، عصبی، فرسوده و افسرده می شوند. محبت و برقراری ارتباط دوستانه از برزو چنین علائم و نشانه هایی پیشگیری می کند. با دادن هدیه دسته گل، کارت تبریک و یا ابراز عشق و گفتن دوستت دارم ، می توانید زمینه برقراری ارتباط دوستانه و جلب محبت را فراهم کرد.

هدیه دادن

با افراد غریبه درد و دل نکنید

اسرار زندگی خود را در اختیار افراد غریبه به خصوص جنس مخالف قرار ندهید. بازگو کردن اسرار زندگی به دیگران می تواند ضربه بزرگی به زندگی شما بزنند. امروزه بسیاری از افراد برای آرام تر شدن شروع به صحبت با افراد غریبه در فضای مجازی می کنند که هیچ شناختی از او ندارند و با این کار می توانند مشکلات جدیدی برای آنها به وجود بیاورد.

زیرا زمانی که با همسر خود اختلاف دارید آسیب پذیری روانی تان افزایش پیدا می کند و ممکن است به راحتی تحت تأثیر حرف های دیگران قرار بگیرید و ناخواسته وارد روابط فرا زناشویی شوید. 

تکنیک وقت شناسی

در زمان مناسب، درخواست خود را مطرح کنید مثلا اگر یکی از زوج ها، از همسر خود که مشغول کار است درخواستی کند، پاسخ او به احتمال زیاد از روی حوصله و خوشایند نخواهد بود.

دست از قیاس کردن بردارید

اغلب افراد در زمان مشاجره طرف مقابل خود را با دیگران مقایسه می کنند. این کار اعتماد به نفس همسرتان را هدف قرار دهد و آن را تخریب کند. همیشه سعی کنید که طبق توانایی های منحصر به فرد همسرتان ، با او رفتار کنید.

مقایسه همسر

دعوا در حضور دیگران ممنوع

سهی کنید در خلوت خود در مورد مسایل جدی صحبت کنید، حتی اگر از موضوعی خشمگین هستید نباید درگیری خود را علنی سازید. چرا که خاطره ای که در ذهن دیگران می سازید با وجود فراموش کردن خودتان، هرگز محو نخواهد شد. 

در دعوای زناشویی به یکدیگر وقت کافی دهید

برخی مشکلات نیازمند زمان بیشتری برای حل شدن دارند و نباید انتظار داشت خیلی سریع رفع شوند. شاید حل مشکلی که در عرض چند ثانیه و یا دقیقه به وجود آمده باشد به چند هفته و چند ماه زمان نیاز داشته باشد.

این جمله را که، زمان می تواند شدیدترین عصبانیت ها را آرام کند، بارها تکرار کنید. استفاده از مشاوران و روانشناسان روش خوبی است. گاه حل مسائل مربوط به مشکلت ازدواج نیاز به 3 ماه دارد 

تکنیک گفت و گوی صمیمانه

گاه با کمبود و یا عدم ارتباط زوجین، رابطه زن و شوهر سرد میشود. یکی از عوامل مهم در تقویت ارتباط زوج ها، گفت و گو درباره نیازها، تجربه ها و اتفاق های روزانه است. هنگامی که همسرتان درباره مسائل روزانه خود صحبت می کند، توجه و علاقه خود را نشان دهید.

گفت و گوی صمیمانه

خود را نیز مقصر بدانید

مشاجره با دو چیز پایان می یابد:پذیرفتن اشتباهی که موجب عصبانیت همسرتان می شود و بیان همدردی با همسرتان. اگرچه این روش کمی دشوار است، اما درصد موفقیت آن بالا است. 

تکنیک تامین بانک عاطفی

بانک عاطفی افراد باید مملو از اعتماد به نفس و احساس های مثبت باشد تا در مواقع لزوم صرف دادن انرژی به زندگی شود. ابراز عشق و دادن هدایا و تشویق و محبت می تواند در بانک عاطفی ذخیره گردد.

مواظب کلمات به کار برده خود باشید

برای برخورد صحیح به هنگام مشاجره از برخی کلمات استفاده نکنید مانند هیچ وقت، همیشه، هرگز و ... و کلماتی که با بار منفی آنها کل زندگی را هدف قرار می دهد.

جملاتی مانند هیچ وقت دوستم نداشتی، هرگز از این رابطه ای که دارم راضی نیستم، همیشه بدترین کارا رو برای من انجام می دی، هیچ وقت به خانواده من احترام نذاشتی این ها نمونه ای از جملات مخربی هستند که به شدت کیفیت رابطه را در ادامه تحت تأثیر قرار می دهند.

دعواهای زناشوییراه حل دعوا زن و شوهر

 تکنیک القای حس امنیت

به اندازه ای که از همسر خود شناخت داریم شاید از افکار او اطلاع نداشته باشیم. هیچ گاه نباید با خود بگوییم که تمام نیازهای همسر خود را می دانیم ،چرا که پرسیدن درباره نیازهای او می تواند حس امنیت و احترام را به او القا کند.

تکنیک حفظ حریم خانواده

 گاهی مواقع کلمات تند و زننده ای که ناشی از اختلاف سلیقه ها است در برابر فرزندان و خویشاوندان توسط زوجین ادا می شود. برای پیشگیری از نظریه دادن اطرافیان ، از قبل باید از نظریات یکدیگر آگاه باشند.

حفظ احترام همسر و حریم خانواده و ابراز احساس های مثبت به همسر در حضور دیگران مهم است. این کار می تواند موجب حل مشکلات زناشویی و استحکام رابطه زوج ها و جذابیت بیشتر شود.

نامه بنویسید

نوشتن نامه بعد از پایان مشاجره و آرام شدن جو منزل یکی از راههای مفید است .چرا که قبل از خواندن نامه توسط همسرمان، چند بار احساسات و عقایدمان را که روی کاغذ نوشته ایم، را خانده و جملات را اصلاح می کنیم . به هنگام خواند نامه توسط همسرمان ، به دلیل حضور نداشتن ما، خود را جای ما گذاشته و فرصت بیشتری برای فکر کردن و حل مشکل خواهد داشت.

نامه نوشتن

باج گیری نکنید

اختلاف نظر و مشاجره در هر خانواده ای وجو دارد اما نکته مهم نحوه مدیریت و برخورد صحیح آنها است.به هنگام جر و بحث نباید برای پافشاری بیشتر روی خواسته خود، گروکشی کنند.

به عنوان نمونه همسر خود را از لحاظ جنسی تهدید کنند یا تحت فشار بگذارند یا همسر خود را در صورت برآورده نشدن خواسته خود تهدید به طلاق کنند .چرا که باعث به وجود آمدن دید منفی همسر به زندگی مشترک خواهند شد و علاقه شما را مشروط بر رسیدن به خواسته هایتان می دانند.

بهترین زمان آشتی پس دعوای زناشویی

زمان مناسب برای آشتی را باید بعد از مشاجره ها در نظر گرفت. زوجین ابتدا باید به خود اجازه فروکش شدن هیجاناتشان را دهند. چون در اوج هیجان رابطه بین قشر عالی مغز (کورتکس) با قسمت مغز میانی (مغز اولیه) قطع می شود و فرد رفتارهای بدون فکر می کند.

نباید در این زمان به فکر آشتی کردن بود. بلکه با دادن فرصت کافی به یکدیگر برای آرامتر شدن و بعد از فروکش کردن احساسات با در نظر گرفتن مواضع طرف مقابل، نسبت به حل مسئله و آشتی اقدام کنند.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع