ثواب کمک به فقرا، یتیم و دیگران؛ هر آنکه به سمت شما آمده
ثواب کمک به دیگران در درگاه خداوند بسیار بالاتر از بسیاری از عبادات و هر آنچه تصور می کنید است، از این رو باید بگوییم واژه ی عبادت مختص نماز خواندن و رازو نیاز نمی باشد چنانچه پیامبر اکرم (ص) در حدیثی در بحارالانوار عملی را به مسلمانان توصیه کردند که انجام آن هم ردیف نه هزار سال عبادت است. عبادت و نزدیکی به خدا راههای بسیاری دارد که بعد از نماز، بهترین آنها کمک به برادر مومن عنوان شده است.
حدیث ثواب کمک به مردم برابر است با 9 هزار سال عبادت
امیر مؤمنان (ع) از پیامبر اکرم (ص) نقل می فرمایند:
کسی که برای برآوردن حاجت برادر مؤمن خود کوشش کند مانند این است که نُه هزار سال خدا را عبادت کرده باشد که روزها را به روزهداری و شب را به شبزندهداری بگذراند.(بحارالانوار، ج 74، ص 315)
کسی که حاجت برادر دینی خود را برآورد مانند کسی است که همه عمر خدا را عبادت کرده باشد.(بحارالانوار، ج 74، ص 302، حدیث 4)
ثواب کمک به مردم در چند حدیث دیگر
علاوه بر آنچه در ابتدای این بخش از دین و مذهب پلاس وی، درمورد ثواب کمک به دیگران خواندید، در ادامه هم به چند حدیث پرمحتوا اشاره خواهیم داشت.
پیامبر اکرم (ص) فرمود:
مردم عائله و جیرهخواران خداوندند. محبوبترین آنها نزد خدا کسی است که سودش به عائله خدا برسد و خانوادهای را خوشحال کند. (کافی، ص 164، حدیث 6)
بندهای از بندگان خدا در اثر اینکه شاخه خاری را از سر راه مسلمین برداشت اهل بهشت شد.( سفینة البحار عباس قمی، ج 5، ص 292)
عابدترین مردم آن کسی است که نسبت به مردم خیرخواهتر از دیگران و نسبت به تمام مسلمین سلیم القلب تر و باصفاتر باشد. (محمد بن یعقوب کلینی، کافی، ج 2، ص 163)
حضرت امام جعفر صادق (ع) فرمودند:
کسی که یکی از خواستههای برادر دینی خود را برآورد خداوند عالم در روز قیامت صد هزار خواسته او را بر میآورد که نخستین آنها بهشت است و از جمله این پاداشها آن است که خویشان و آشنایان و برادران دینی او را نیز وارد بهشت میکند و به شرط اینکه ناصبی نباشند. (محمد بن یعقوب کلینی، کافی، ج 2، ص 193)