وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

عناب | خواص وِیژه و مفید میوه عناب

عناب | خواص وِیژه و مفید میوه عناب

میوه عناب، میوه قرمز رنگ و بسیار خوشمزه ای است که علاوه بر طعم شیرینی که دارد خواص دارویی و درمانی زیادی نیز می باشد و می توانید از آن استفاده کنید.

میوه های کوچک عناب با فوایدی بزرگ

عناب میوه درختی کوچکی است که ارتفاع آن تا 10 متر نیز می رسد. میوه براق و زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می باشد، در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می خورد. میوه عناب هم به صورت تازه و هم به صورت خشک مصرف می شود. این میوه سرشار از ویتامین C می باشد. در حالت تازه 74/36 درصد و در حالت خشک 65 الی 77/71 درصد قند دارد و به همین دلیل از آن در تولید کمپوت و شیرینی استفاده می شود.

این میوه که می توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقه ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند. میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد. با ما در این بخش از بهداشت و سلامت پلاس وی همراه باشید تا با فواید عناب بیشتر و بهتر آشنا شوید.

خواص بسیار مفید عناب از نظر طب سنتی

عناب از میوه های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه ای، دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است و خواص آن به شرح زیر است:

  • عناب خشک بهتر از عناب تازه است و طبیعت معتدل متمایل به سرد دارد. حرارت بدن را فرو می نشاند و خنک است، عناب تازه مانند میوه های دیگر مصرف می شود و اثر ملین دارد.
  • حضرت علی (علیه السلام) فرموده اند:عناب خواب آور است و بی خوابی را برطرف می کند و تب را می برد هسته عناب خواب آور است، خستگی شدید را برطرف می کند و رشد موی سر را زیاد می کند.
  • جویدن برگ تازه عناب به دلیل وجود ماده ساپونین در برگ ها حس چشایی را موقتا مختل می کند و از این خاصیت برای عدم احساس مزه نامطبوع بعضی داروها می توان استفاده کرد.
  • عناب هم میوه ای خوشمزه و هم دارویی گیاهی موثری به شمار می رود.
  • این میوه به افزایش وزن بدن کمک می کند، قدرت ماهیچه ها را زیاد نموده و بنیه بدن را افزایش می دهد. در داروهای چینی این میوه به عنوان ماده ای مقوی در فعال ساختن جگر و درمان کم خونی استفاده می شود.

 برگ عناب

تاثیر شگفت انگیز عناب بر روی بدن

  • میوه های خشک شده عناب آرامبخش، ضد سرطان، ضد بیماری های تنفسی، تب بر، مسکن، اشتها آور، بند آورنده خون و مقوی هستند.
  • عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم‌کننده سینه است.
  • ملین است مخصوصا اگر آن را با آب و یا شیر بجوشانید.
  • عناب آرام کننده اعصاب است.
  • خواب آور است و بی خوابی را برطرف می کند، به‌خصوص هسته عناب خواب آور است.
  • جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است.
  • آسم و تنگی نفس را برطرف می کند.
  • ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است.
  • جوشانده ریشه را به پودر تبدیل می کنند و برای زخم ها و دمل های کهنه مفید هستند.
  • آب عناب با کاهو برای درمان سرطان مفید هستند؛ برگ های آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
  • برگ های آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
  • برگ های آن به شکل ضماد در درمان احتباس ادراری به کار گرفته می شود.
  • جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه و گرفتگی صدا مفید است.
  • برای برطرف کردن ورم چشم، عناب را به چشم بمالید.
  • دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
  • حافظه را تقویت می کند.
  • کم اشتهایی را برطرف می کند.
  • افرادی که قند دارند روزی 5 دانه عناب بخورند.
  • این میوه تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک می کند.
  • عناب در درمان نامنظم بودن ضربان قلب، خستگی اعصاب، عرق شبانه و تعریق زیاد بدن استفاده می شود.

فواید عناب

عناب برای چه چیز های دیگری مفید است؟

برخی خواص دیگر عناب

  • در درمان کم فشاری خون و نازایی مفید است.
  • آرامش بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می کنند.
  • اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند.
  • خاصیت ضد میکروبی دارد.
  • چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت های آسیب دیده و تقویت عضلات می شود.
  • استفاده از مغز میوه در زخم ها و بریدگی ها، سبب سرعت بخشیدن به بهبود آنها می شود.
  • به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان ها مؤثر است.

ارزش غذایی و ویتامین های عناب

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون است. چربی کمی دارد، نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی، در میوه عناب بالا است. بنابراین متخصصین تغذیه می توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.

اثرات مثبت عناب روی دستگاه گوارش

عناب در زمان ابتلا به اسهال می تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. عناب خشک رسیده، ملین می باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است.

به تمام افرادی که از یبوست رنج می برند توصیه می شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ مؤثر است.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع