وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

عوامل استرس زا و ویژگی های افراد مضطرب

عوامل استرس  زا و ویژگی  های افراد مضطرب

ویژگی هایی که افراد مضطرب دارند می تواند علائمی چون عرق کردن به ویژه کف دست ها، پاها و زیر بغل، تپش قلب، افزایش سرعت تنفس باشد.

ویژگی های افراد مضطرب چگونه است؟

از جمله ویژگی های افراد مضطرب این است که تحمل دوری از افراد مورد علاقه شان را ندارند و گاهی دچار حالت های تشویش و گریه می شوند، همچنین در موارد شدید نیز احساس طردشدگی و افسردگی را نشان می دهند.

استرس تنها وابسته به علت ژنتیکی و عوامل بیولوژیکی بدن نیست، عوامل مهم اکولوژیکی یا همان زیست محیطی در بروز اضطراب بی تاثیر نیست و شرایط موجب شده تا هم اکنون بیش از 10 درصد افراد جامعه دچار نوعی استرس شوند.

 

چه زمانی استرس به اضطراب تبدیل می شود؟

زمانی که فرد احساس دلشوره، تشویش و نگرانی نسبت به آینده دارد اما نمی داند مربوط به کدام موضوع است یعنی نمی داند راجع به چه اضطراب دارد دچار حالت های اضطرابی شده است.

 

علائم استرس چیست؟

احساس تپش قلب مهمترین نشانه است و پس از آن، افزایش تعرق، لرزش های گاه و بی گاه به همراه نوعی احساس سردی به ویژه در دستها، فشردن دست ها به هم و یا تکان دادن بیش از حد و غیر عادی آنها هنگام صحبت کردن، تنگی نفس و اختلال خواب، از دیگر نشانه های بارز استرس و اضطراب است.
 
البته در موارد خفیف و مقطعی که صرفا وابسته به واکنش فرد نسبت به شرایط پیش آمده محیطی و گذرا است، هر یک از علائم استرس می تواند به تنهایی بروز کند که در موارد حاد و مزمن که ممکن است با غش کردن یا وضعیت نیمه بی هوشی همراه شود. در صورت ماندگاری این علائم، به مداخلات روانشناسی و در موارد حادتر نیز به درمانهای روانپزشکی نیاز خواهد بود.
 
 
ویژگی های افراد مضطرب

نشانه های بارز استرس و اضطراب

 

 
همه نشانه های استرس ماندگار نیستند
امروز نوع اشتغال و علی الخصوص شرایط روحی خانوادگی نقش بسزایی در بروز استرس و اضطراب ایفا می کند. مشاغلی همچون خبرنگاری، روابط عمومی برخی از شرکت ها و یا ادارات وسیع، کار در معدن، نبود امنیت شغلی و حتی پزشکی در زمره پر استرس ترین مشاغل دنیا قرار دارند.
 
معمولا اغلب موارد استرس و اضطراب با مداخلات روانشناسی طی 12 یا 16 هفته برای همیشه رفع می شود ولی در صورت بروز شوک های روحی بسیار شدید همچون از دست دادن ناگهانی عزیزترین فرد و یا نظایر آن، نیازمند درمانهای طولانی تر و حتی دارو درمانی است.
 

تفاوت ترس با اضطراب چیست؟

تفاوت ترس با اضطراب این است که موضوع هیجانات منفی تشویش و دلهره در ترس مشخص است مثلاً ممکن است فردی از حیوانات، جراحی یا خون بترسد در حالی که موضوع اضطراب نامشخص است.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع