عوامل افزایش سایز میوه ها و گلدهی به کمک ترکیبات پتاس بالا و کودهای شیمیایی مناسب
بالا بودن کیفیت یک میوه معمولاً در افزایش سایز میوه و خوشرنگ و خوشمزه بودن آن خلاصه می شود. از همین رو باغداران در تلاشند تا با به کارگیری کودهای شیمیایی پتاس بالا و در نظر گرفتن عوامل متفاوتی چون تغذیه و نور و آب دهی مناسب و تقویت گلدهی درختان، میوه هایی با کیفیت بهتر را تولید نمایند.
گلدهی مناسب درختان و افزایش سایز میوه و خوشرنگ شدن آن ها از جمله دغدغه های بسیاری از باغداران می باشد. چرا که همواره مصرف کنندگان به دنبال میوه های بهتر و بزرگ ترهستند و در خرید به این گونه میوه ها توجه بیشتری می نمایند. با توجه به این موضوع باغداران به دنبال روش های مؤثر یا به عبارتی کودهای تأثیرگذار بر میزان کیفیت محصولات و دسترنج خود هستند. در واقع می توان گفت افزایش سایز میوه و دست یابی به محصولات بهتر، هدف و خواسته ی بسیاری از باغداران بوده و کلیه ی فعالیت های خود را بر محور دستیابی به این هدف انجام می دهند.
تأثیر آبیاری بر درشت شدن میوه ها
تأثیرتغذیه بر گلدهی و درشت شدن میوه ها
تأثیر کودها بر درشت شدن میوه ها
کودها از دیگر مواد کمکی در جهت بهبود گلدهی درختان و افزایش سایز میوه هستند که در انواع و اقسام متفاوتی به فروش می روند به طوری که وجود این حجم از تنوع و گستردگی در هنگام خرید، معمولاً منجر به سردرگمی باغداران خواهد شد. از این رو نیاز است تا در وهله ی اول نیاز درختان و علت کم بودن تعداد گل ها و ریزش آن ها و البته علت پایین بودن کیفیت میوه ها شناسایی شده و سپس بر اساس آن به خرید کودی مناسب اقدام شود تا بتوان نتیجه ی مطلوبی را از کود خریداری شده کسب نموده و متحمل ضرر مالی نشوند. همان طور که می دانید یک گیاه برای رسیدن به رشد خود و حفظ گل ها و شکوفه های خود به عناصر و مواد متفاوتی نیاز دارد که گاه توانایی دریافت آن ها را از خاک ندارد و یا خاک به اندازه ی کافی غنی نیست که بتواند این عناصر را در اختیار گیاه قرار دهد.
از جمله عناصر بسیار تأثیرگذار بر گلدهی و افزایش سایز میوه پتاسیم می باشد. پتاسیم با کاهش تنش های موجود در محیط و بالابردن مقاومت گیاه در برابر عوامل متفاوتی چون سرما در زمان گلدهی و... و البته بهبود کیفیت محصول و درشت شدن آن به عنوان یکی از کودهای مؤثر در بسیاری از مراکز به فروش می رود. جالب است بدانید که استفاده از پتاسیم علاوه بر تأثیراتی که بر ظاهر محصول دارد بر طعم میوه هم تأثیرات مطلوبی را برجای خواهد گذاشت به گونه ای که گیاه به واسطه ی مصرف کودها و ترکیبات پتاس بالا میزان قند خود را می تواند افزایش دهد و به محصولی آب دار و شیرین تبدیل شود.
انواع کودها و ترکیبات پتاس بالا
- کودسولفات پتاسیم؛ عناصر پتاسیم و سولفات به دلیل تأثیرات مثبتی که بر کاهش میزان ph خاک، افزایش مقاومت گیاه دربرابر سرما و تنش های خشکی دارند، به عنوان یکی از عوامل گلدهی و مؤثر بر تقسیم سلولی و رشد سلول ها شناخته می شوند. محصولات سولفات پتاسیم را با درصد مشخصی از این عناصر می توان از فروشگاه های مختلف به راحتی تهیه نمود و با استفاده از آن ها شاهد ایجاد تغییرات مثبت بر محصولات خود بود.
- نیترات پتاسیم؛ یکی دیگر ترکیباتی که در جهت مقاومت گیاه در زمان گلدهی و افزایش سایز میوه، در مراکز مختلف به فروش می رود ترکیبات پتاس بالا همراه با میزان مشخصی از نیترات می باشد. این ترکیبات نیز با تأثیرگذاری بر مقاومت گیاه در برابر عوامل تنش زا و آفات گیاهی می تواند محصولی با کیفیت و یک دست را به باغ دار هدیه دهد.