فواید انار و خواص بینظیر مصرف آن در پائیز:
خداوند متعال در هر فصلی میوه های متناسب با آن فصل را آفرید تا آدمی بر اساس نیازهای جسمی خود از آن میوه ها استفاده کند. محققان طب قرآنی بر این عقیده اند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه های انار بسیار مفید بوده و موجب شادابی می شوند.
انار در پاکسازی معده و تصفیه خون موثر است و باعث عملکرد مطلوب اعضای اصلی بدن همچون مغز، قلب و کبد می شود.
خواص بینظیر مصرف انار
همچنین این میوه به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی در پیشگیری از سرطان ها نقش مفیدی داشته، ضمن این که اثر مثبتی در کاهش فشار خون دارد. به سفارش این متخصص به جای آب انار از دانه های انار استفاده کنید، چون هسته و فیبر این دانه ها ملین بوده و در مقایسه با آب انار هضم سبک تر و جذب بهتری دارد.
بهترین زمان خوردن انار صبح ناشتا به همراه کمی گلپر است. گلپر علاوه بر بوی مطبوع از نفاخ بودن انار می کاهد.
البته خوردن انار برای مبتلایان به زخم معده و روده جایز نیست و برای افراد سرد مزاج زیان بخش میباشد و همچنین موجب کاهش جاذبه کبد میگردد. افراط در خوردن انار باعث یبوست ،ناراحتی معده و زبر شدن گلو میشود در ضمن افرادی که مبتلا به ناراحتی ریوی می باشند در مصرف انار احتیاط کنند.
خورد و خوراک در فصل خزان
تقریبا از نیمه دوم سال که فصل سرما آغاز و طبیعت دستخوش تغییراتی می شود به همان میزان هم تغییراتی در مزاج جسمی، روحی و خلقی افراد پدیدار می شود که به گفته پژوهشگران و متخصصان طب سنتی اگر بتوانیم بر اساس مزاج فصول در مزاج و برنامه غذایی خود تغییرات مطلوبی ایجاد کنیم، می توانیم با ویژگی ها و خصوصیات فصل سرما سازگار شویم و از این فصل نهایت لذت را ببریم.
دکتر محمدعلی زارعیان، در این خصوص می گوید:از جمله مواردی که باید به آن توجه داشت مزاج فصل هاست که همچون مزاج افراد به چند دسته تقسیم می شود. مثلا مزاج بهار گرم و تر، تابستان گرم و خشک، پاییز سرد و خشک و مزاج زمستان سرد و تر است و با توجه به این که در فصل پاییز قرار داریم و مزاج این فصل سرد و خشک است، افراد باید برای تعدیل آن از مزاج مخالف این فصل یعنی از مواد غذایی رطوبت افزا با طبع گرم و فعالیت های بدنی نرم برای تولید انرژی و گرما بهره گیرند.
فصل پاییز برای اغلب افراد با مزاج سرد و خشک یعنی افرادی که لاغر و کمی تیره رنگ هستند و پوستی زبر، خشک، سرد و موهایی وز دارند و سخت خواب و کمی منفی گرا و شکاک هستند، آزاردهنده بوده و می تواند باعث بروز مشکلات و بیماری هایی شود.
در فصل پاییز چه بخوریم؟
در اوایل پاییز مصرف انواع خوراکی های فیبری و مسهل برای سبک شدن مزاج، خوردن شیرینی هایی که در آن مغزهای آجیلی به کار رفته یا با کشمش، مویز، شیره خرما و عسل شیرین شده باشد و گوشت های با طبع معتدل مانند گوشت گوسفند، بز و مرغ توصیه شده و از خوردن گوشت گاو و زیاده روی در انواع کباب ها و گوشت های سرخ شده و ادویه جات تند و تیز پرهیز شده است.