وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

فواید و خواص لپه برای سلامت بدن + عوارض و ممنوعیت آن

فواید و خواص لپه برای سلامت بدن + عوارض و ممنوعیت آن

مصرف لپه، فواید و خواص عالی را برای سلامتی هر یک از ما به همراه دارد که کنترل فشار خون، جلوگیری از کم خونی و افزایش انرژی جزئی از خواص لپه محسوب می شوند.

خواص و فواید لپه برای سلامت بدن

لپه ها به خانواده عدس و لوبیا تعلق دارند. چیزی که لپه خشک را متمایز می کند روش هایی است که تهیه می شوند و شکل می گیرند. آنها رنگ های سبز، قرمز و زرد دارند. لپه زرد مزایای تغذیه ای از جمله غنی بودن در فیبر رژیمی و پروتئین بسیاری دارد. لپه به طور کلی به دانه های جدا شده، پوست کنده و خشک شده حبوبات گفته می شود؛ آنچه که در کشور ما تحت عنوان لپه شناخته شده و مصرف آن رایج است، لپه هایی است که از نوعی نخود با نام نخود کفتری تهیه می شود.

ارزش غذایی لپه

لپه از کربوهیدرات ها، قند، فیبر رژیمی، چربی، پروتئین تشکیل شده است لپه حاوی ویتامین ها مانند تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین، پانتوتنیک اسید (B5)، ویتامین B6، ویتامین K، E، C، کولین، فسفر، منگنز، منگنز، پتاسیم، منیزیم.

ارزش غذایی برای هر 100 گرم

کالری : 1.5 گرم

چربی کامل : 17 میلی گرم

سدیم : 1،392 میلی گرم

پتاسیم : 63 گرم

کربوهیدرات کل : 22 گرم

پروتئین : 8.34 گرم

خاصیت لپه

ارزش غذایی لپه

ویتامین ها و مواد معدنی لپه :

کلسیم : 14 میلی گرم

آهن : 1.29 میلی گرم

مس : 0.18 میلی گرم

منیزیم : 36 میلی گرم

فواید و خواص لپه برای سلامتی

از مهمترین خواص لپه می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛

لپه برای کنترل فشار خون:

پتاسیم، مواد معدنی اصلی است که در لپه یافت می شود؛ چنانچه بارها در بخش سلامت پلاس وی گفته شده است به عنوان گشاد کننده رگ ها عمل می کند و گرفتگی خون و فشار خون را کاهش می دهد. آنهایی که فشارخون بالا دارند باید لپه را به رژیم غذایی روزانه اضافه کنند، زیرا شدیدا مستعد بیماری های قلبی و عروقی هستند.

لپه برای جلوگیری از کم خونی :

مقادیر زیادی اسید فولیک در لپه وجود دارد؛ کمبود اسید فولیک به شدت به کم خونی و نقص های ویژه لوله عصبی در کودکان متولد نشده مرتبط است. کم خونی مسئله رایج به ویژه در بانوان است یک فنجان لپه هر روز بیش از 110 درصد مصرف مفید این ویتامین اصلی را تامین می کند.

لپه برای کمک به رشد:

لپه حاوی پروتئین است و یک فنجان لپه پخته شده شامل 11 گرم پروتئین است. پروتئین برای رشد منظم، حیاتی است؛ زیرا تمام سلول ها، بافت ها، ماهیچه و استخوان ها را می سازد. پروتئین می تواند برای درمان منظم و بازسازی سلول ها از طریق بدن ضروری باشد.

ویتامین لپه

فواید لپه برای کمک به رشد

لپه برای کمک به کاهش وزن:

لپه با وجود مقدار کمی کالری، کلسترول و چربی های اشباع شده سالم است؛ اما حضور فیبر رژیمی افراد را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد، متابولیسم را افزایش می دهد و احتمالات افزایش وزن را کاهش می دهد. مواد غذایی یافت شده در لپه به انرژی قابل استفاده تبدیل می شوند تا به عنوان چربی ذخیره شود.

افزایش انرژی با لپه:

ویتامین B نیز درلپه وجود دارد، ریبوفلاوین و نیاسین متابولیسم کربوهیدرات را افزایش می دهند و از ذخیره‌سازی چربی جلوگیری و سطح انرژی را افزایش می دهند؛ این برای افرادی مناسب است که در آب و هوای خشک زندگی می کنند، کار فیزیکی، انرژی را به سرعت کاهش می دهد.

لپه برای کمک به ایمنی :

به طور معمول لپه نپخته در حفظ ویتامین سالم تر است و با توجه به ویتامین C در این حبوبات، گزینه ای خوب برای جویدن است. ویتامین C می تواند تولید گلبول های سفید خون را تحریک کند و به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل کند، در نتیجه سلامت کلی و ایمنی بدن را بهبود می بخشد.

لپه برای کاهش سطح کلسترول:

لپه ها منبع خوبی از فیبر محلول هستند. در حقیقت، مصرف یک فنجان لپه در رژیم غذایی روزانه می تواند حدود 65 درصد از مقدار توصیه شده از فیبر را در رژیم غذایی تامین کند. فیبر در کاهش سطح کلسترول (در کل کلسترول و کلسترول بد) مفید است. فیبر حاصل از لپه یک ماده ژل مانند در بخش گوارشی را تشکیل می دهد.

فواید و عوارض لپه

کاهش سطح کلسترول با لپه

لپه برای کاهش ریسک سرطان:

لپه حاوی ایزوفلاون ها هستند که خطر توسعه انواع سرطان ها، به ویژه سرطان پستان و پروستات را کاهش می دهند. اساسا، ایزوفلاون ها نوعی از استروژن گیاهی هستند، بنابراین آنها هورمون ها را در بدن تقلید می کنند؛ مطالعات نشان داده است که دایدزین غنی در ایزوفلاوون ها نیز برای کاهش گرگرفتگی در زنان یائسه می باشد. لپه نیز حاوی مقادیر بالایی از کومسترول هستند.

لپه برای تنظیم سطح قند خون:

علاوه بر کاهش سطح کلسترول، مقدار فیبر بالا در لپه به تنظیم سطح قند خون کمک می کند؛ فیبر محلول در رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین، میزان جذب قند را کاهش می دهد و در نتیجه به انتشار تدریجی گلوکز و افزایش قند خون کمک می کند. با این حال، انرژی کافی را تامین می کند. بنابراین برای افرادی که دیابت دارند خوب است.

لپه برای کاهش حساسیت سولفوریک:

حساسیت سولفوریک را می توان با علائمی چون ضربان قلب، سردرد، اسهال، حالت تهوع و همچنین با غذاهایی که حاوی سولفوریک هستند تجربه کرد. معمولا، سولفوریک به عنوان نگهدارنده در غذاهای فرآوری شده مانند:کالاهای پخته شده، چیپس سیب زمینی، نشاسته، سرکه و غیره اضافه می شوند. افرادی که مبتلا به آسم هستند بیشتر در معرض حساسیت سولفیت هستند؛ لپه مملو از مواد معدنی به نام مولیبدنوم است که به سم زدایی کمک می کند.

سلامت قلب و عروق با مصرف لپه:

لپه حاوی فیبر رژیمی، پتاسیم و کلسترول پایین است که به حفظ قلب سالم کمک می کند. پتاسیم با کاهش فشار خون، فشار قلب را کاهش می دهد. فیبر رژیمی تعادل کلسترول را حفظ می کند و مانع بیماری می شود.

مضرات لپه

لپه برای سلامت قلب و عروق

مصرف لپه برای هضم بهتر :

لپه مانند بسیاری از بنشن ها منبع غنی از فیبر رژیمی است و هضم را بهبود می دهد. فیبر حرکات شکم و روده را بهبود می دهد و در نتیجه فشار و سوزش، یبوست، نفخ، درد و اسهال را کاهش می دهند.

لپه ها عاری از گلوتن هستند، آنها به طور خاص به عنوان جایگزین های بدون گلوتن در بیماران مبتلا به سلیاک داده می شود.

آنها مقادیر خوبی از ویتامین های B کمپلکس مانند اسید فولیک، تیامین، پیریدوکسین، پانتوتنیک اسید، ریبوفلاوین و نیاسین را تشکیل می دهند. اغلب این ویتامین ها به عنوان یکی از عوامل مؤثر برای آنزیم در متابولیسم، پروتئین و متابولیسم چربی عمل می کنند.

عوارض استفاده از لپه

اگر فردی نسبت به آن آلرژی دارد از خوردن آن اجتناب کند. لپه مانند تمامی حبوبات نفاخ است، از این رو توصیه می شود قبل از مصرف، مدتی خیسانده شده و سپس آب آن دور ریخته شود.

طبق گفته متخصصان، افراد مبتلا به بیماری آسم، از مصرف لپه و سایر غذا های نفاخ خودداری کنند. در کل اگر مشکل خاصی دارید مثل همیشه توصیه می کنیم قبل از مصرف لپه با پزشک معالج خود مشورت کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع