وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

قرص متفورمین در بارداری مجاز یا ممنوع ؟ + دوز و عوارض

قرص متفورمین در بارداری مجاز یا ممنوع ؟ + دوز و عوارض

قرص متفورمین برای درمان دیابت نوع 2 مصرف می شود که در دوران بارداری به کنترل دیابت و وزن مادر و جنین هم کمک می کند.

آنچه باید در مورد مصرف قرص متفورمین در بارداری بدانیم

اگر شما در انتظار اولین فرزند خانواده یا گسترش خانواده خود هستید، به هر حال داشتن یک بارداری سالم و ایمن بسیار مهم است به همین دلیل باید قبل و در دوران از بارداری احتیاط کنید تا نوزاد متولد نشده شما، سالم بماند و خطر ابتلا به نقص های زایمان کاهش پیدا کند.

برخی از نواقص زایمان قابل پیشگیری نیستند، اما شما میتوانید با مصرف ویتامین ها، حفظ وزن سالم و یک شیوه سالم زندگی، میزان ابتلا به آن را تا حد زیادی کاهش دهید.

شما همچنین میتوانید با مراقبت از دارو های که در طول بارداری مصرف میکنید، خطر خود را پایین بیاورید. این به این علت است که دارو های خاصی ممکن است که نواقص مادرزادی را ایجاد کند. اگر داروی متفورمین برای شما تجویز شده است، ممکن است دچار نگرانی درباره چگونگی مصرف دارو و تاثیر آن روی بارداری باشید.

متفورمین در بارداری

فواید و مضرات قرص متفورمین در بارداری

مزایا و هرگونه خطر استفاده از متفورمین در دوران بارداری را بدانید :

متفورمین یک داروی خوراکی است که برای درمان دیابت نوع 2 مصرف میشود ( دیابت نوع 2 یک بیماری است که باعث افزایش سطح قند خون میشود. ) همچنین برای درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک نیز مورد استفاده قرار میگیرد. (یک اختلال هورمونی است که برای زنان در سنین باروری اتفاق می افتد.)

متفورمین چیست؟

انسولین، هورمونی است که به کنترل میزان قند خون در بدن کمک می کند، مشکل اصلی مرتبط با دیابت نوع 2 وضعیتی است که مقاومت به انسولین نامیده می شود. چنانچه در پلاس وی توضیح داده ایم این، اشاره به عدم توانایی بدن برای استفاده درست از انسولین دارد، و معمولاً برای کاهش مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مورد استفاده قرار می گیرد، کمک می کند تا بدن شما از انسولین استفاده کند و بنابراین سطح قند خون را کنترل می کند.

همچنین نقش مشابهی در کمک به درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک دارد، که به دلیل مقاومت انسولین با این سندروم میباشد و مشکلات مربوط به آن را کاهش می دهد.

سندروم تخمدان پلی کیستیک، باردار شدن را برای شما سخت تر می کند و می تواند باعث از دست رفتن برخی از دوره ها و یا نامنظم شدن آنها شود و باعث ایجاد کیست های کوچک در تخمدان شما می شود، همچنین ممکن است از از تخمک گذاری جلوگیری کند و اگر تخمک گذاری انجام نشود، پس بنابراین هیچ گونه باروری نیز وجود ندارد و حاملگی اتفاق نمی افتد.

متفورمین می تواند میزان تخمک گذاری را بهبود بخشد و شانس باردار شدن را افزایش دهد و حتی بعد از بارداری هم مزایایی دارد، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به دلیل مشکلات قند خون ناشی از سندروم پلی کیستیک کاهش میدهد و به شما در کاهش اضافه وزن ایجاد شده در دوران بارداری نیز کمک میکند.

قرص دیابت بارداری

ایا مصرف متفورمین در بارداری ضرر دارد؟

آیا استفاده از متفورمین در دوران بارداری ایمن است؟

اکنون که می دانید چگونه برای دیابت نوع 2 و سندروم تخمدان پلی کیستیک مفید است، خوشحال میشوید اگر بدانید معمولا در دوران بارداری ایمن است. درست است که متفورمین از جفت عبور می کند، اما خطر افزایش نقص یا عوارض زایمان را ندارد. بنابراین اگر قبل از بارداری مصرف می کردید، پزشک ممکن است که به شما توصیه کند تا در دوران بارداری نیز آن را ادامه دهید، اما با این حال اولین درمان دیابت در دوران بارداری انسولین است.

پزشکتان بر اساس تاریخچه پزشکی شخصی تجویز خواهد کرد که کدام برای شما و کودکتان مناسب تر است. حتی اگر قبل از بارداری نیز متفورمین مصرف نکرده باشید، پزشک ممکن است برای دوران بارداری تجویز کند، به عنوان مثال اگر در حال حاضر انسولین را برای دیابت نوع 2 مصرف می کنید ممکن است آن را به همراه انسولین تجویز کند تا سطح قند خون خود را کنترل کنید. همچنین ممکن است برای پیشگیری از خطر ابتلا به دیابت بارداری نیز آن را تجویز کند.

خطرات ناشی از دیابت بارداری عبارتند از: اضافه وزن داشتن، پیش دیابت یا دیابت حاملگی در دوران بارداری قبلی.

فواید متفورمین در بارداری

طریقه مصرف متفورمین در دیابت بارداری

یکی دیگر از چیزهایی که باید در مورد دوران بارداری بدانید، این است که برخی مطالعات نشان می دهد زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک که داروی متفورمین را در دوران بارداری مصرف می کنند، ممکن است که خطر سقط جنین کاهش دهند و همینطور زایمان و عوارض برای نوزاد شما را کاهش می دهد.

این دارو قبل از حاملگی و در دوران بارداری ایمن است، همچنین در هنگام شیردهی برای شما و فرزندتان نیز مناسب و ایمن می باشد، متفورمین درون شیر مادر تشخیص داده شده است اما به روز و پیشرفته نوزاد صدمه نمی زند.

اگر باردار هستید، یا در حال برنامه ریزی برای بارداری می باشید، قبل از استفاده از هر دارویی، از جمله متفورمین همیشه قبل از مصرف، به پزشک خود اطلاع دهید و مشورت کنید.

مطالعه ای در میان زنان بارداری که از دیابت نوع 2 رنج میبرند، انجام شد و متوجه شدند کسانی که متفورمین مصرف می کردند، نسبت به کسانی که انسولین مصرف کردند، وزن کمتری را اضافه نمودند.

همچنین یک مطالعه ای نشان داد نوزادانی متولد شده از زنانی که متفورمین مصرف می کنند، چربی کمتری دارند و باعث کاهش مقاومت انسولین در زندگی میشود، بدین معنی است، کودکانی که مادرانشان متفورمین مصرف کردند تا بزرگسالی نیز ممکن است در برابر این بیماری مقاوم باشند، این فقط یک فرضیه است که به مطالعات طولانی مدت نیاز دارد.

تاثیر متفورمین بر وزن جنین

تاثیر مصرف قرص متفورمین در دوران بارداری

خطرات و عوارض جانبی متفورمین در بارداری:

چنانچه در بخش بارداری و نوزاد در پلاس وی گفته شده است متفورمین زمانی که به درستی و به اندازه مصرف شود، خطرات و عوارض جانبی نسبتاً کمی دارد، بعضی از افراد ممکن است که عوارض جانبی را تجربه کنند که شایع ترین آنها عبارتند از:

  • گاز معده
  • سوزش سردل
  • اسهال
  • دل درد
  • حالت تهوع و مشکلات گوارشی

برای زنان باردار این علائم ممکن است احساس بیماری صبحگاهی را بدتر کند، مهم است که آن را در پایین ترین دوز موثر برای کاهش و جلوگیری از عوارض جانبی مصرف کنید. متفورمین همچنین ممکن است باعث کاهش بیش از حد قند خون شود، که هیپوگلیسمی را ایجاد می کند.

علائم هیپوگلیسمی عبارتند از:

  • ضعف و خستگی
  • سردرد
  • گیجی
  • خواب آلودگی و سرگیجه
  • تحریک
  • سرعت ضربان قلب
  • احساس خجالت
  • گرسنگی
  • عرق کردن
  • لرز

خطر بروز عوارض جدی مانند اسیدوز لاکتیک وجود دارد که در بافت ها ایجاد می شود و همچنین ممکن است باعث عوارضی شوند که عبارتند از:

  • درد شدید معده
  • تهوع
  • استفراغ
  • ضربان قلب نامنظم
  • سرگیجه
  • ضعف
  • خستگی شدید
  • مشکل تنفس
  • درد عضلانی
  • خواب کم

اگر فرد احساس کند که علائم جدی این چنینی دارد، باید بلافاصله به پزشک خود مراجعه کند.

دوز ایمن استفاده از متفورمین در بارداری:

دوز ایمن متفورمین برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است، این بر اساس تاریخچه پزشکی، سطح حساسیت انسولین و حساسیت عوارض جانبی تعیین می شود.

زنان بارداری که دیابت نوع 2 دارند و انسولین مصرف می کنند، ممکن است برای علائمی که در دوران بارداری ایجاد می شود،متفورمین تجویز شود.

دوز برای زنان مبتلا به سندروم پلی کیستیک نیز بر اساس واکنش آنها نسبت به دارو متفاوت است، اگر نتوان عوارض جانبی را مدیریت کرد، اغلب پزشکان سعی می کنند دوز را کاهش دهند یا گزینه های دیگری را جایگزین نمایند.

برای به حداقل رساندن عوارض جانبی پزشکان دوز را از پایین ترین حد شروع میکنند و به تدریج با کنترل و بررسی علائم، دوز را افزایش میدهند و هنگامی که به درستی به میزان مناسب استفاده شود، کاملا ایمن خواهد بود.

 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع