قرص و مکمل هایی که نباید قبل جراحی بخوریم
بیش از نیمی از بزرگسالان مکمل های گیاهی یا غذایی استفاده می کنند و بسیاری دیگر هم از دارو های بدون نسخه یا نسخهای برای مدیریت بیماری ها؛ از سردرد های گهگاهی گرفته تا بیماری های مزمن یا اختلالات خلقی استفاده می کنند.
برای بسیاری، استفاده از این مکمل و قرص ها بخشی از روتین روزانه است؛ البته اگر شما قصد انجام عمل جراحی را دارید، شاید لازم باشد از مصرف برخی مکمل ها و داروهایی که می توانند در بیهوشی اختلال ایجاد کنند، صرف نظر کنید. در غیر این صورت عوارض جراحی مثل مشکلات قلبی یا خونریزی، طولانی شدن بی هوشی یا افزایش فشار خون گریبان گیرتان خواهند بود. به همین دلیل ما در این قسمت از بهداشت و سلامت پلاس وی لیست برخی از دارو هایی که نباید قبل از عمل مصرف کنید را در اختیارتان قرار داده ایم.
نوع بیهوشی و داروهای ممنوع قبل جراحی
اگر به جراحی اورژانسی نیاز دارید، داشتن فهرست داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید، جان تان را نجات می دهد. باید قبل از عمل این لیست را به پزشک تان نشان دهید تا به شما توصیه کند مصرف چه چیزی را متوقف کنید و چه چیزی را ادامه دهید.
در واقع بر اساس لیست داروهای تان، قبل از جراحی یک برنامه ریزی برای روشی که باید انجام شود و نوع بیهوشی که دریافت می کنید، انجام می شود. اما هر بیهوشی چه ویژگی هایی دارد:
بیهوشی عمومی
ترکیبی از دارو هایی که از طریق IV یا ماسک به بیمار داده می شود و او را به خواب عمیقی می برد. شما در حین جراحی احساس درد نخواهید کرد و بعدا هم احتمالا عمل را به خاطر نمی آورید. اکثر جراحی ها برای راحتی و امنیت شما تحت بیهوشی عمومی انجام می شوند.
بی حسی موضعی
این نوع مدیریت درد باعث بی حس شدن قسمت خاصی از بدن مثل کمر به پایین یا یک اندام می شود. انواع رایج بی حسی موضعی مربوط به بلوک های نخاعی، اپیدورال و بلوک های عصبی است. مثلا ممکن است برای جراحی ارتوپدی بازو، دست یا پا، بی حسی موضعی دریافت کنید.
آرام بخش
به این بیهوشی، "مراقبت بیهوشی نظارت شده" هم گفته می شود و به "خواب گرگ و میش" هم معروف است. به شما دارو از طریق IV یا ماسک داده می شود تا بی حال شوید. بسته به مقدار آرام بخش ممکن است نیمه هوشیار باشید یا خواب تان ببرد. این نوع بیهوشی مخصوص کولونوسکوپی است.
دارو های رقیق کننده خون، دارو های دیابت و داروهای کاهش وزن برخی از مواردی هستند که می توانند در بیهوشی مشکل ایجاد کنند.
دارو هایی که باید مصرفشان قبل از جراحی متوقف شوند
داروهایی که بیشترین خطر را در طول جراحی دارند، داروهایی هستند که احتمال خونریزی را افزایش می دهند و با دارو های بیهوشی تداخل دارند. این امر به ویژه برای بیمارانی که بی حسی موضعی مثل بلوک نخاعی یا اپیدورال دریافت می کنند، مهم است. هر بیمار جراحی و شرایط خاص خودش را دارد اما به طور کلی از بیماران خواسته 1 تا 2 هفته قبل از جراحی از مصرف برخی داروها و مکملهای رایج خودداری کنند. مثلا:
دارو های ضد انعقاد
دارو های ضد انعقاد که بیشتر به عنوان رقیق کننده های خون شناخته می شوند، توانایی بدن برای لخته شدن را کاهش می دهند و خطر خونریزی جدی را افزایش می دهند. داروهای رقیق کننده خون که به صورت نسخه ای و بدون نسخه عرضه می شوند هم عبارتند از:
نسخه ای
وارفارین، هپارین، زارلتو، الیکوییس، و پلاویکس و غیره.
بدون نسخه
آسپرین و دارو های ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن.
داروهای کاهش وزن و روانپزشکی
برخی از داروهای کاهش وزن و روانپزشکی می توانند تداخلات بدی با داروهای بیهوشی داشته باشند. لطفا قبل از جراحی به جراح و تیم بیهوشی تان اطلاع دهید که این ها را مصرف می کنید.
دارو های دیابت
اگر از دارو های دیابت استفاده می کنید، پزشک دستورالعمل هایی را بر اساس دارو ها و دوز های خاصی که باید مصرف کنید به شما ارائه می دهد. از آن جایی که در روز جراحی غذا نخواهید خورد، ممکن است از شما خواسته شود که مصرف بسیاری از این دارو ها را فعلا قطع یا کم کنید.
نکته
البته قطع برخی از دارو ها هم اصلا به صلاح بیمار نیست و شرایط را برایش بدتر می کند. برخی از دارو هایی که باید در موردشان بدانیم و احتمالا از شما خواسته نمی شود که مصرف شان را متوقف کنید، دارو های حاوی مسدود کننده های بتا برای فشار خون بالا، مهارکننده های پمپ پروتون برای ریفلاکس اسید، استاتین ها، دارو های استنشاقی مخصوص آسم، دارو های ضد تشنج، آنتی بیوتیک ها و استامینوفن مثل تیلنول هستند.