آیا افزودنی های قندی موجود در ماست برای سلامت بدن مضر است
ماست از تخمیر شیر به دست می آید، پس از حرارت دادن شیر تا دمای 80 درجه سانتی گراد و تغییر و تخریب پروتئین کازئین در شیر و اضافه شدن استرپتوکوکوس و بیفیدوباکتری ها در شیر لخته ایجاد شده و پس از سرد کردن تا دمای 45 درجه سانتی گراد بین 7-4 ساعت ماست به دست می آید.
ماست یک منبع خوبی از پروتئین و کلسیم بوده که به سلامتی کمک می کند. اگرچه این ماده غذایی به طور طبیعی مقداری قند طبیعی دارد اما در فرآیند تولید ماست مقداری زیادی قند نیز به آن اضافه می شود که بهتر است مصرف آن را در رژیم غذایی روزانه محدود کنید.
شیری که برای تولید ماست استفاده می شود به طور طبیعی حاوی قندی به نام لاکتوز است که مصرف آن در حد اعتدال، به عنوان یک ماده مغذی در رژیم غذایی محسوب می شود زیرا مانند قند اضافه شده به ماست تصفیه یا فرآوری نمی شود. بسیاری از ماست ها حاوی افزودنی های قندی بوده به طوری که قند موجود در سه چهارم فنجان ماست میوه ای طعم دارتقریبا معادل 32 گرم است.
افزودنی های قندی به ماست
افزودنی های قندی به ماست، افزایش کالری را به همراه داشته و این درحالیست که مصرف کالری بالا موجب اضافه وزن می شود. همچنین براساس انجمن قلب امریکا، چاقی خطر ابتلا به بیماری قلبی و مشکلات پزشکی مزمن را افزایش می دهد.
افزودنی های قندی به ماست
حد مجاز مصرف روزانه قند
براساس توصیه انجمن قلب امریکا، میزان دریافتی قند بانوان باید روزانه کمتر از 6 قاشق چایخوری باشد، همچنین مردان نیز نباید بیش از 9 قاشق چای خوری در روز مصرف کنند. لازم به ذکر است که 6 قاشق چای خوری معادل 24 گرم و 9 قاشق چای خوری برابر با 36 گرم است. این درحالیست که تقریبا سه چهارم فنجان ماست میوه ای بیشتر از حد مجاز مصرف روزانه بانوان و نزدیک به حد مجازمصرف مردان است.
ماست در رژیم غذایی
افزودن لبنیات از جمله ماست به رژیم غذایی انتخابی هوشندانه است زیرا این ماده غذایی حاوی پروتئین و کلسیم بوده و حافظ سلامت استخوان است. مصرف لبنیات همچنین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 را کاهش داده و همچنین به پایین آوردن فشارخون بالا کمک می کند. از طرفی بهتر است از ماست ساده بدون قندهای افزودنی در رژیم غذایی استفاده شود زیرا قند موجود در سه چهارم ماست ساده پایین تر از 12 گرم بوده که این میزان قند نسبت به ماست میوه ای طعم دار بسیار کمتر است.