وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

قیمت مسکن و عامل های افزایش قیمت

قیمت مسکن و عامل های افزایش قیمت

قیمت مسکن که یکی از پارامتر های مهم در بسیاری از کشور هاست و تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند تورم، قیمت محصولات فولادی، عرضه و تقاضا است.

بررسی عوامل افزایش قیمت مسکن

قیمت مسکن یکی از پارامترهایی است که در بسیاری از کشورهای دنیا، متاثر از عوامل مختلفی است؛کشور ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. در کشور ما، قیمت مسکن متاثر از عوامل مختلفی مانند کاهش و افزایش دلار، نوسان قیمت مقاطع فولادی و مواردی از این قبیل است. اما ممکن است بسیاری از افراد با همه عوامل تاثیر گذار بر قیمت مسکن آشنایی نداشته باشند. در این مطلب می خواهیم در مورد عواملی صحبت کنیم که در نهایت منجر به افزایش قیمت مسکن می شوند.

به طور کلی، رابطه بین دلار و قیمت مقاطع فولادی، یک رابطه مستقیم است است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد؛ به هر اندازه که در یک دوره، شاهد افزایش قیمت دلار باشیم، شاهد بالارفتن قیمت مقاطع فولادی هم خواهیم بود.

در ساختمان سازی، بخشی از هزینه های ساخت برای خرید مقاطع فولادی در نظر گرفته می شود؛ از این رو نوسانات قیمت مقاطع فولادی می تواند تاثیر چشمگیری بر قیمت افزایش مسکن داشته باشد.

لیست مقاطع فولادی :(https://esfahanahan.com/steel/)

وضعیت بازار مسکن 

بازار مسکن
بازار بورس طی چند ماه گذشته، شکل و شمایلی متفاوت به خود گرفته و و معاملات آن به نحو سرسام آوری سودده بوده اند. این سود، بدون شک، بسیاری از بازارهای دیگر مانند طلا، ارز، سکه و حتی مسکن را تغییر داد و باعث تلاطم در این بازارها شد. در این میان، بعضی از سرمایه گذاران ترجیح می دهند، بخشی از سود خود را، در بازاری مطمئن تر سرمایه گذاری کنند. بنابراین از این قضیه دو نتیجه می توان گرفت:یکی اینکه یا باید ترمز بورس کشیده شود و یا اینکه همچنان شاهد افزایش قیمت ها در بازار باشیم.
به طور کلی، می توان گفت که قیمت مسکن تحت تأثیر پارامترهای مختلفی مانند وضعیت اقتصادی، نرخ بهره، درآمد واقعی و همچنین عرضه و تقاضا قرار است که در ادامه به صورت کامل در مورد هر کدام صحبت می کنیم.

عواملی که باعث افزایش قیمت مسکن می شوند؟

به نظر شما چه عوامل مهمی در افزایش قیمت نهایی مسکن تاثیرگذار هستند؟ در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم.

تورم؛ یکی از عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت مسکن

افزایش قیمت مسکن
تورم، ابتدایی ترین و اصلی ترین عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت مسکن است. هنگامی که تور بالایی در اقتصاد به وجود می آید، مردم تلاش می کنند تا ارزش سرمایه های خود را بالا ببرند و از همین رو دارایی خود را به کالایی تبدیل می کنند که می تواند ارزش خود را حفظ کند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که تورم کنترل شده، می تواند بر قیمت نهایی مسکن تاثیرگذار باشد.

افزایش نرخ محصولات فولادی

قیمت مقاطع فولادی معمولا دارای نوسان است. طی چند ماه گذشته، شاهد افزایش قیمت برخی از مقاطع فولادی بودیم. همان طور که می دانید، آهن آلات esfahanahan.com مختلفی مانند تیرآهن، میلگرد، قوطی پروفیل و غیره در ساختمان سازی کاربرد دارند؛ از این موضوع می توان نتیجه گرفت که با گران شدن مصالح و مقاطع فولادی، قطعا شاهد افزایش قیمت مسکن هستیم. 

قیمت مسکن تحت تاثیر قیمت زمین

افزایش قیمت زمین را شاید به نوعی بتوان مهمترین دلیل افزایش نرخ مسکن دانست. قیمت مسکن بیشتر تحت تأثیر بهای زمین است و اختلاف نرخ مسکن در مناطق شمالی و جنوبی نیز این ادعا را تایید می کند. تمایل زمین داران به فروش یا عدم فروش زمین که تعیین کننده قیمت زمین است، در تعیین قیمت نهایی مسکن تاثیر زیادی خواهد داشت.

تاثیر عرضه و تقاضا بر نوسانات قیمت مسکن

عرضه و تقاضا یکی دیگر از مواردی است که بر کاهش یا افزایش قیمت مسکن تاثیر گذار است. همان طور که می دانید، در صورت کمبود عرضه و تقاضا، برای خرید مسکن، قیمت مسکن روند افزایشی خواهد داشت و خریدارن به ناچار باید هزینه های بیشتری بپردازند.
اما در صورتی که تقاضا برای خرید مسکن کم و عرضه زیاد شد، عکس این حالت اتفاق می افتد و قیمت مسکن کاهش پیدا می کند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که نوسانات قیمت مسکن بسته به شرایط عرضه و تقاضا است. 

نرخ بهره وری

نرخ بهره نیز از دیگر عواملی است که می تواند در افزایش قیمت مسکن تاثیرگذار باشد. تغییر در نرخ بهره، می تواند توانایی فرد برای خرید یک ملک مسکونی را تحت تأثیر قرار دهد.
به طور کلی، زمانی که نرخ بهره وری کاهش پیدا کند، افراد برای پرداخت مسکن بهای کمتری می پردازند و همین موضوع باعث افزایش تقاضا برای خرید مسکن می شود و قیمت مسکن هم بالطبع بالا می رود. 

رشد اقتصادی و وافزایش درآمد 

افزایش قیمت مسکن

سلامت اقتصاد و رشد جامعه با پارامترهای مختلفی سنجیده می شود. از مهمترین این پارامترها می توان به  تولید ناخالص داخلی، میزان اشتغال، فعالیت های تولیدی و قیمت کالاها و… اشاره کرد. اگر وضعیت اقتصادی آشفته باشد، شاهد نوسان قیمت مسکن خواهیم بود. 

تقاضا برای مسکن، به درآمد وابسته است. هر اندازه که مردم، وضعیت اقتصادی بهتری داشته باشند، می توانند هزینه بیشتری برای خرید خانه صرف کنند. همین موضوع باعث افزایش تقاضا و افزایش قیمت مسکن می شود. این در حالی است که با کاهش درآمدها و رکود اقتصادی، مردم قادر به خرید مسکن نیستند و همین موضوع باعث می شود که تقاضا برای خرید خانه کم شود. 

سخن پایانی

در سال 99، بازار مسکن، عجیب ترین و غیر منتظره ترین سال مالی را پشت سر گذاشت و با توجه به عوامل مختلف، قیمت مسکن روند افزایشی بی سابقه داشت. همان طور که گفته شد، عوامل مختلفی در افزایش قیمت مسکن دخیل هستند. در این مطلب، سعی کردیم به مهمترین عواملی اشاره کنیم که در قیمت نهایی مسکن تاثیر گذار هستند؛ مانند تاثیر عرضه و تقاضا، تورم، افزایش قیمت مقاطع فولادی به کار رفته شده در مسکن و ... 
برای خواندن بیشتر تحلیل بازار آهن میتوانید به مجله اینترنتی اصفهان آهن در این لینک مراجعه کنید.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع