وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

لوله فلزی بهتر است یا لوله پلاستیکی؟

لوله فلزی بهتر است یا لوله پلاستیکی؟

به نظر شما، لوله‌کشی ساختمان باید فلزی باشد یا پلاستیکی؟ این سؤالی است که بسیاری از کارفرماها در زمان شروع فرایند لوله‌کشی و حتی قبل‌تر از آن، در زمان خرید مصالح، از خود می‌پرسند. به‌خصوص وقتی بحث قیمت لوله فلزی و پلاستیکی نیز به میان بیاید، این موضوع اهمیت بیشتری نیز پیدا می‌کند.

بررسی مزایا و معایب و قیمت لوله‌های فلزی و پلاستیکی

شناخت ویژگی‌های لوله‌های فلزی و همین‌طور لوله‌های پلاستیکی، به شما کمک خواهد کرد که انتخابی درست و مناسب برای پروژه‌های ساختمانی خود داشته باشد. بررسی مزایا و معایب هر یک از این لوله‌ها، باعث می‌شود که بتوانید باتوجه‌به نیازهای خود، بهترین گزینه را انتخاب کرده و در نهایت، بالاترین کیفیت ممکن را شاهد باشید.

لوله فلزی بخریم یا لوله پلاستیکی؟

قبل از آنکه بخواهیم درباره خرید انواع لوله فلزی یا پلاستیکی تصمیم‌گیری کنیم، باید موارد زیادی را در نظر داشته باشیم. نوع کاربری و نوع پروژه ساختمانی از جمله موضوعاتی هستند که در انتخاب نوع لوله تأثیر خواهند داشت. حتی توجه به بودجه‌ای که در دسترس داریم نیز مهم است، زیرا قیمت لوله فلزی با پلاستیکی متفاوت است.

لوله فلزی

تفاوت لوله فلزی با پلاستیکی در چیست؟

استفاده از لوله‌های فلزی و پلاستیکی دو انتخاب متداول برای هر سازنده‌ای هستند. شاید فکر کنید که امروزه استفاده از لوله‌های پلاستیکی اولویت اول است، این در صورتی است که هنوز هم از لوله‌های فلزی استفاده می‌شود. این موضوع می‌تواند انتخاب بین این دو لوله را سخت کند. شناخت تفاوت‌ها این دو لوله برای حل این مشکل، بسیار کمک‌کننده خواهد بود.
بزرگ‌ترین تفاوت‌های بین لوله فلزی و پلاستیکی را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

1.قیمت

اولین تفاوتی که در بین لوله‌های فلزی و پلاستیکی اهمیت دارد، قیمت لوله است. به‌طورکلی، می‌توان این‌طور گفت که قیمت لوله فلزی از لوله‌های پلاستیکی بیشتر است. به همین دلیل ممکن است که به گزینه دوم برای لوله‌کشی ساختمان تبدیل شوند و جز در موارد خاص از آن‌ها استفاده نشود.

2.طول عمر

مهم‌ترین تفاوتی که در بین لوله‌های فلزی و پلاستیکی وجود دارد، طول عمر آن‌ها است. امروزه متخصصان باور دارند که طول عمر لوله‌های پلاستیکی به دلیل ساختار و مواد اولیه به‌کاررفته در آن‌ها، بسیار بیشتر است. برای مثال لوله‌های پنج‌لایه، بیشتر از 50 سال عمر خواهند کرد.

لوله‌های فلزی به دلیل مقاومت کمتری که در برابر خوردگی و رسوب دارند، طول عمر کمتری نیز خواهند داشت. تنها لوله‌های گالوانیزه و یا مانیسمان طول عمر بالایی دارند که البته قیمت لوله‌ فلزی از این نوع، بسیار بالاتر خواهد بود.

3.تحمل دما

دومین تفاوتی که در بین لوله‌های فلزی و پلاستیکی وجود دارد، میزان تحمل دما در آن‌ها است. اگر قرار است لوله‌کشی برای آب گرم انجام شود، بدون شک لوله‌های فلزی مقاومت بیشتر در برابر دماهای بالا خواهند داشت؛ به همین دلیل برای لوله‌کشی‌های صنعتی آب گرم یا جوش، از لوله‌های فلزی استفاده می‌شود. لوله‌های پلاستیکی هرچند مقاومت کمتری در برابر دما دارند، اما برای لوله‌کشی مسکونی مناسب هستند.

لوله

4.تحمل فشار

آستانه تحمل فشار در لوله‌های فلزی بیشتر است. لوله‌های فولادی و لوله و اتصالات مانیسمان، بالاترین میزان تحمل فشار در بین لوله‌ها را دارند. درست به همین دلیل، از این لوله‌ها برای کاربری‌های خاص صنعتی استفاده می‌شود. لوله‌های پلاستیکی هرچند که تحمل فشار کمتری دارند، اما انعطاف‌پذیری آن‌ها بیشتر بوده و برای استفاده‌های معمولی، مناسب هستند.

5.مقاومت در برابر ضربه

مقاومت در برابر ضربه و فشارهای خارجی نیز از دیگر تفاوت‌های بین لوله‌های فلزی و پلاستیکی است. بدیهی است که لوله‌های پلاستیکی، انعطاف‌پذیری بیشتری از لوله‌های فلزی دارند، اما برای تنش‌ها و فشارهای بالا، این انعطاف‌پذیری کافی نخواهد بود و موجب آسیب به لوله‌های پلاستیکی خواهد شد.
لوله‌های فلزی هرچند انعطاف کمتری برای خمش دارند، اما قدرت و استحکام آن‌ها بسیار بیشتر است. این لوله‌ها می‌توانند به‌راحتی در برابر فشارهای خارجی و تنش‌ها محل نصب، از خود مقاومت نشان دهند.

6.خوردگی و رسوب

اگر بحث مقاومت در برابر خوردگی و رسوب در میان باشد، قطعاً لوله‌های پلاستیکی گزینه بهتری برای شما خواهند بود. لوله‌های فلزی در برابر خوردگی‌های شیمیایی مقاومت بالاتری دارند. همین‌طور به دلیل سطح داخلی صیقلی خود، رسوب بسیار کمتری دارند.

لوله‌های فلزی اما مستعد رسوب داخلی هستند و زنگ‌زدگی و خوردگی در آن‌ها بیشتر به چشم می‌خورد. تنها لوله‌های گالوانیزه مقاومت بالاتری در برابر خوردگی دارند.

7.نوع اتصال

به‌طورکلی می‌توان گفت که اتصال لوله‌های پلاستیکی با سهولت بیشتری انجام می‌شود. درصورتی‌که سهولت کار و سرعت انجام آن مهم باشد، استفاده از لوله و اتصالات پلاستیکی می‌تواند گزینه بهتری باشد. اتصال‌ لوله‌های فلزی به‌مراتب سخت‌تر خواهد بود و مدت‌زمان انجام آن نیز بیشتر طول خواهد کشید. گاه هزینه اتصالات فلزی نیز بیشتر از لوله‌های پلاستیکی است.

 

خرید لوله فلزی و پلاستیکی باکیفیت از دکتر تامین

در این مطلب درباره ویژگی‌های لوله‌های فلزی و پلاستیکی صحبت کردیم و آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کردیم. شناخت تفاوت‌های این دو نوع لوله و همین‌طور آگاهی از قیمت لوله فلزی و پلاستیکی، می‌تواند به شما کمک کند که انتخاب هوشمندانه‌تری برای پروژه‌های خود داشته باشید..

دکتر تامین یک فروشگاه آنلاین برای خرید انواع مصالح ساختمانی است. در وب‌سایت این مجموعه شما می‌توانید انواع لوله‌ تک لایه، لوله پنج لایه، لوله فلزی، لوله گالوانیزه و پلاستیکی و انواع دیگر لوله و اتصالات را خریداری و لیست قیمت انواع این لوله‌ها مانند جدول قیمت لوله گالوانیزه را مشاهده کنید. برای شروع فرایند خرید یا دریافت مشاوره از کارشناسان دکتر تامین درباره قیمت انواع لوله و اتصالات، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی زیر اقدام فرمایید:

شماره تماس:02148436

آدرس اینترنتی:www.DrTamin.com


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع