فکر می کنید ماهی ها هم تشنه شده و آب می خورند؟
جواب این سوال مثبت است اما باز هم پاسخ دقیق تر بستگی به جایی دارد که ماهی در آن زندگی می کند. آب در طول فرآیند اسمز وارد بدن ماهی می شود؛ اسمز فرآیندی است که آب در طول غشای ماهی حرکت می کند تا تعادل را در سطح مایعات بدن ایجاد کند.
به عنوان مثال اگر آب بیشتری در خارج از سلول نسبت به داخل سلول باشد، آب سعی می کند که وارد سلول شود تا غلظت یکسانی از آب در غشای سلولی ایجاد گردد. بدن ماهی هم همین گونه عمل می کند، یعنی یا آب را جذب می کند یا آن را بسته به محیط اطرافی که دارد، از بدن خارج می کند. چنانچه در بخش سرگرمی پلاس وی اشاره شده است جذب آب یا از دست دادن آب بر اساس این است که همه ماهی ها باید مقدار مشخصی از نمک را برای سالم بودن در بدن خود نگه دارند.
در داخل آب های تازه؛ آب به طور مداوم وارد بدن ماهی می شود و سعی دارد که مقداری نمک را وارد بدن ماهی وارد کند تا مقدار نمک و آب بدنش، مساوی با اطرافش باشد. از آن جایی که ماهی نمی تواند محتوای نمک را در بدن کاهش دهد، کلیه های او مدام کار می کنند تا آب اضافی را از بدن خارج کنند. ماهی داخل اقیانوس مشکلی دقیقاً متضاد با این وضعیت دارند.
احاطه شدن با آب نمک زیاد باعث می شود که بدن آن ها غلظت کمتری از نمک نسبت به آب اقیانوس داشته باشد. در چنین موردی فرایند اسمز باعث می شود که ماهی به طور مداوم آب را برای خنثی کردن نمک در داخل بدنش از دست بدهد.
برای این که بتواند آب از دست رفته از بدن را جبران کند، از طریق دهان کمی آب می خورد تا از شر نمک اضافه خلاص شود و آب از دست رفته را که با نمک خارج شده، جایگزین کند.
ماهی آب تازه هرگز آب نمی خورد زیرا بدن او نمکی تر از محیط اطراف است و با فرآیند اسمز، آب را به داخل بدن از طریق پوست و آبشش جذب می کند. برعکس این اتفاق در ماهی های داخل آب نمک می افتد زیرا این ماهی ها داخل این آب ها آب بدن خود را از دست می دهند. اگر ماهیِ آب تازه بخواهد آب بخورد، شبیه یک بالن باد می کند.