در سالهای اخیر، فناوری با سرعتی سرسامآور رشد کرده است و بزرگانی مثل گوگل و مایکروسافت و آمازون ازجمله پیشتازان این حوزه هستند. افزایش سرعت رشد فناوری تأثیراتی روی محیطزیست نیز گذاشته است؛ زیرا ردپای کربن این شرکتها همچنان در حال افزایش است. انرژی موردنیاز برای مراکز دادهی عظیم غولهای تکنولوژی جهان و نیز انرژی موردنیاز مصرفکنندگان و کارکنان این شرکتها، سهم بسیار زیادی در انتشار کربن دارد.
با وجود همهی تلاشها برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، سرعت و مقیاس این اقدامات با سرعت رشد فناوری همخوانی ندارد و درنتیجه، تأثیر آنها بر کاهش انتشار کربن رضایتبخش نیست. بههمیندلیل، دستیابی به پایداری و کاهش بیشتر ردپای کربن برای شرکتهای بزرگ فناوری اهمیت بسیار زیادی دارد.
مایکروسافت، یکی از غولهای صنعت فناوری، با مشکل آلایندههای کربن مواجه شده است. این شرکت قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میزان انتشار کربن ناشی از فعالیتهای خود را به صفر برساند؛ اما درحالحاضر این رقم در حال افزایش است.
بهنوشتهی گیزموچاینا، غول فناوری اهل ردموند برای دستیابی به این هدف بهدنبال استفاده از راهکارهای Running Tide است؛ سازمانی که درزمینهی کاهش اثرهای زیستمحیطی متخصص است و سابقهی همکاری با نامهای تجاری بزرگی مثل شاپیفای و Stripe را نیز دارد. این شرکت قصد دارد با استفاده از منابع موجود در اقیانوسها به کاهش ردپای کربن فعالیتهای مایکروسافت کمک کند.
ایده این است که قبل از فرورفتن جلبکهایی شناور روی آب، از آنها برای جذب دیاکسیدکربن استفاده کند. اگرچه این فرایند نسبتاً جدید است، Running Tide میگوید حدود هزار تن کربن را در دورهی تحقیقاتش از بین برده است. هدف این شرکت برای مایکروسافت، حذف ۱۲ هزار تن کربن در مدت دو سال است.
درحالیکه راهکار اشارهشده هنوز در مراحل ابتدایی بهسر میبرد، رویکردی نوآورانه محسوب میشود. بدینترتیب، مایکروسافت توانایی لازم را برای کاهش چشمگیر ردپای کربن ناشی از فعالیتهای خود دارد.