وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

متخصص پریناتولوژی یا طب مادر و جنین کیست و کارش چیست ؟

متخصص پریناتولوژی یا طب مادر و جنین کیست و کارش چیست ؟

متخصص پریناتولوژی که با نام متخصص طب مادر و جنین نیز شناخته می شود از رشته های فوق تخصصی در پزشکی است و تخصصش امور بارداری های پرخطر است

متخصص پریناتولوژی یا همان پریناتولوژیست کیست؟

یک پریناتولوژیست، که گاهی اوقات به عنوان پزشک متخصص جنین مادر یا جنین نیز شناخته می شود، یک متخصص زنان و زایمان است که متخصص امور بارداری پرخطر می باشد. این بدان معناست که علاوه بر آموزش رزیدنتی OB / GYN، آنها سه سال دیگر آموزش و فعالیت فلوشیپی با محوریت عوارض بارداری (پزشکی ، جنین ، ژنتیکی و موارد دیگر) و تأثیرات آن بر مادر و همچنین جنین را نیز انجام داده اند. 

چه زمانی باید یک متخصص طب مادر و جنین را ببینم؟

چنانچه در ادامه ی این بخش از سلامت پلاس وی بیشتر خواهیم گفت متخصصان پریناتولوژی دو بیمار را به طور همزمان درمان می کنند. آنها با مادر و جنین، خانواده و تیم پزشکی او همکاری می کنند تا به صورت غیر معمول آنها را راهنمایی کنند و به بهترین نتیجه ممکن برسند. ما خانواده هایی را می بینیم که در گذشته حاملگی های غیر معمول را تجربه کرده اند، مادرانی که شرایط بهداشتی مزمن داشته اند و زنانی که در دوران بارداری دچار مشکلات غیر منتظره ای شده اند. 

کار اصلی متخصص پریناتولوژی یا همان متخصص طب مادر و جنین

مراقبت از بارداری 

قبل از بارداری، متخصصین طب مادر و جنین می توانند برای خانم هایی که شرایط بهداشتی مزمن دارند یا کسانی که در گذشته حاملگی غیر معمول داشته اند، مشاوره ارائه دهند. در یک مشاوره از قبل از بارداری، متخصص پریناتولوژی سوابق پزشکی و بارداری یک زن را مرور می کند و با ترسیم یک استراتژی بهینه برای بارداری بعدی او کمک می کند. 

غربالگری ژنتیکی، سونوگرافی و تشخیص پیش از زایمان 

متخصصین طب مادر و جنین از سونوگرافی، آزمایش خون و روش هایی مانند آمنیوسنتز برای مشاهده کردن درون رحم و ارزیابی جنین در حال رشد استفاده می کنند. آنها از مهارت های پیشرفته در سونوگرافی 3 بعدی و 4 بعدی و اکوکاردیوگرام جنین برای غربالگری نقایص هنگام تولد و مشکلات کروموزومی استفاده می کنند. این متخصصین همچنین با مشاوران ژنتیک همکاری نزدیکی دارند تا آزمایشاتی از قبیل غربالگری یکپارچه، آزمایش قبل از زایمان غیر تهاجمی، نمونه برداری کورونی و آمنیوسنتز ارائه دهند. 

آمنیوسنتز تشخیصی 

با هدایت سونوگرافی، متخصص پریناتولوژی از یک سوزن برای جمع آوری مقدار کمی از مایع آمنیوتیک استفاده می کند. این متخصص از این مایع برای آزمایش بیماریهای ژنتیکی، رشد ریه جنین یا عفونت آن استفاده می کند. 

آمنیوسنتز درمانی

هنگامی که جنین مایع آمنیوتیک بیش از حد دارد، متخصص طب مادر و جنین می تواند سوزنی را در رحم، با هدایت سونوگرافی قرار دهد و مایعات اضافی را خارج کند. این روند می تواند خطر زایمان زودرس را کاهش داده و برخی از بیماری های جنین را درمان کند. 

نمونه برداری از ویل کوریونی 

در این نمونه برداری، متخصص پریناتولوژی از یک لوله نازک یا یک سوزن برای نمونه برداری از جفت در ماه سوم بارداری استفاده می کند. متخصص طب مادر و جنین از سونوگرافی برای انجام این نمونه برداری یا از طریق دهانه رحم یا شکم استفاده می کند. آنها می توانند نمونه جفت را برای برخی از بیماری های جنین و شرایط بهداشتی آزمایش کنند. 

کار و زایمان 

متخصصین پریناتولوژی با سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی کار می کنند تا از کیفیت بالای مراقبت در هنگام زایمان اطمینان حاصل کنند. آنها در مورد زمان و موعد زایمان، زمان و چگونگی میزان ضربان قلب جنین توصیه های تخصصی را ارائه می دهند. آموزش این متخصصین مهارت های پیشرفته ای را برای حضور در زایمان های پیچیده، مانند خلاء یا تولد به کمک فورسپس، سزارین یا آزمایش زایمان پس از سزارین به کار می گیرند. 

بارداری

مشکلات بارداری 

زنانی که در گذشته بارداری غیر معمول را تجربه کرده اند با بارداری بعدی خود با خطرات بیشتری روبرو هستند. در موارد دیگر، مشکلات غیر منتظره در دوران بارداری بوجود می آیند. متخصصین طب مادر و جنین به مدیریت مشکلاتی مانند موارد زیر کمک می کنند: 

کاهش حاملگی مکرر 

خانم هایی که چندین مورد سقط جنین را تجربه می کنند ممکن است یک مشکل اساسی برای سلامتی داشته باشند که بارداری را برای آنها دشوارتر می کند. متخصصین پریناتولوژی می توانند چنین مشکلاتی را ارزیابی کرده و درمان هایی را برای کاهش خطر در بارداری بعدی توصیه کنند. 

تولد زودرس 

انقباضات اولیه (زایمان زودرس)- برای برخی از زنان، وقایع طبیعی زایمان خیلی زود شروع می شود و جنین را در معرض خطر متولد شدن قبل از آمادگی او برای دنیای خارج قرار می دهد.متخصصین طب مادر و جنین داروهایی همچون تزریق های استروئیدی را برای کاهش سرعت زایمان زودرس تجویز می کنند و در صورت تولد زود هنگام، او را برای دنیای خارج آماده می کنند.

دهانه رحم کوتاه شده:

کوتاه شدن، دهانه رحم را تا زمان تولد بسته نگه می دارد. با این حال، برخی از خانم ها نارسایی دهانه رحم را تجربه می کنند، ضعف بدون درد دهانه رحم که می تواند منجر به تولد زودرس شود. متخصصین پریناتولوژی با مادران و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود همکاری می کنند تا با استفاده از داروها یا جراحی برای جلوگیری از زایمان زودرس ناشی از کوتاه شدن دهانه رحم ، استفاده کنند. 

سرکلاژ 

در بعضی موارد، جراحی می تواند دهانه رحم نازک را تقویت کند. در این روش، جراح برای جلوگیری از آسیب به روند بارداری، از دهانه رحم یا از طریق مهبل یا برش در شکم، کمک می گیرد. برخی از جراحان این روش را با تکنیک های جراحی با حداقل آسیب، از جمله قفسه سینه به کمک روباتیک انجام می دهند. 

تولد زودرس در بارداری قبلی:

عوامل متعدد می توانند خیلی زود خطر ابتلا به زایمان زودرس مادر را تحت تأثیر قرار دهند. متخصصین طب مادر و جنین می توانند مشکلاتی مانند رحم معیوب ، که در تولد زودرس نقش داشته باشد را شناسایی کنند . بر اساس این ارزیابی، آنها روش های درمانی برای جلوگیری از تولد زودرس در بارداری بعدی را توصیه می کنند. 

مشکلات فشار خون 

در بارداری های سالم، هورمون ها با کاهش فشار خون ، مواد غذایی و اکسیژن را به رحم هدایت می کنند. با این وجود، گاهی اوقات، سیگنال های جفت، فشار خون را افزایش می دهد و منجر به مشکلاتی از جمله فشار خون حاملگی، پره اکلامپسی، سندرم HELLP و اکلامپسی می شود. درمان این شرایط زایمان نوزاد است، اما فشار خون بالا در ماهها قبل از موعد مقرر ، خطرناک است. در این شرایط، متخصص پریناتولوژی جوانب مثبت و منفی ماندن در بارداری در مقابل زایمان را ارزیابی می کند تا شرایط مادر و نوزاد را بهبود بخشد. برای زنانی که قبلاً در دوران بارداری دچار فشار خون بوده اند، متخصصین طب مادر و جنین می توانند راهکاری را برای کاهش خطر برای زایمان بعدی ترسیم کنند. 

خونریزی:

در دوران بارداری، جفت مواد مغذی حیاتی را تحویل جنین داده و مواد زائد را از جنین در حال رشد خارج می کند. اندکی پس از زایمان، جفت سالم از رحم جدا می شود و از بدن مادر خارج می شود. اگر جفت روی دهانه رحم قرار داشته باشد یا قبل از تولد نوزاد شروع به جدا شدن کند، ممکن است زنان خونریزی را تجربه کنند.

 جفت 

معمولاً، جفت در رحم به دهانه رحم وصل می شود. در مواردی جفت، کانال زایمان را مسدود می کند. اگر مادر در حالی که جفت رحم را مهار می کند، فعالیت کند، می تواند خونریزی شدید را تجربه کند. متخصصین پریناتولوژی قبل از اینکه مادر به موعد زایمان برسد، مادر مبتلا به جفت جلوی رحم ،را کنترل می کند و به تعیین زمان مناسب برای زایمان کمک می کند. 

تورم جفت

 در این شرایط، جفت خیلی محکم به دیواره رحم وصل می شود و پس از تولد نوزاد نمی تواند جدا شود. این مشکل بعد از جراحی های قبلی، که دیواره رحم را زخم می کند، بخصوص در صورت تورم جفت وجود دارد. زنان مبتلا به تورم جفت معمولاً در زمان زایمان نیاز به هیسترکتومی دارند تا خونریزی را کنترل کنند. متخصصین طب مادر و جنین می توانند خطر ابتلا به تورم جفت را با سونوگرافی جنین تخمین بزنند و آنها با جراحان متخصص برای برنامه ریزی برای زایمان ایمن برای مادر و نوزاد همکاری می کنند. 

قطع جفت جزئی

اگر یک زن در دوران بارداری دچار خونریزی شود و سونوگرافی نشان دهد که جفت خیلی به دهانه رحم نزدیک نیست، در این صورت ممکن است او دچار یک اختلال جزئی شود. در یک قطع شدن جزئی، مقدار کمی از جفت از دیواره رحم جدا می شود و باعث خونریزی می شود. 

قطع کامل 

در یک قطع کامل، بیشتر یا کل جفت قبل از تولد نوزاد از رحم جدا می شوند. زنان مبتلا به جراحات زیاد در زایمان و خونریزی، نیاز به عمل جراحی فوری دارند. 

مشکلات بهداشتی مادران 

بارداری می تواند مشکلات سلامتی موجود مانند فشار خون بالا، دیابت یا بیماری کلیه را بدتر کند و این شرایط مزمن می تواند بر بارداری تأثیر بگذارد. متخصصین پریناتولوژی این حاملگی های غیر معمول را نظارت می کنند و راهنمایی های تخصصی در مورد اینکه چه داروهایی می توانند مشکلات پزشکی مادر را با حداقل خطر برای کودک مدیریت کند، ارائه می دهند. 

قلب 

در دوران بارداری، قلب زن برای دو نفر می تپد. میزان خونی که قلب پمپ می کند تا پایان بارداری تقریباً 50٪ افزایش می یابد و چالش هایی را برای خانم هایی که شرایط قلبی مانند زیر دارند ایجاد می کند. 

  • بیماری قلبی مادرزادی 
  • آریتمی 
  • بیماری دریچه 
  • کاردیومیوپاتی 
  • فشار خون ریوی 
  • بیماری عروق کرونر 
  • پیوند قلب 
  • ریه ها 

زنان در دوران بارداری نفس بیشتری می کشند، اکسیژن بیشتری مصرف می کنند و دی اکسید کربن اضافی را بیرون می فرستند. زنان با مشکلات مزمن ریه همچون موارد زیر ممکن است با این فشار اضافی مبارزه کنند. 

  • آسم 
  • ذات الریه
  • بیماری محدود کننده ریه 
  • آنفلوانزا
  • بیماری سل 
  • فیبروز کیستیک 

چاقی 

چربی اضافی بدن خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، نقایص هنگام تولد را تحت تأثیر قرار می دهد. مادرانی که حاملگی به همراه اضافه وزن یا چاقی دارند می توانند از مشاوره متخصص در مورد تغذیه، سونوگرافی پیشرفته و مدیریت متخصص در حین زایمان بهره مند شوند. 

اضافه وزن

غدد درون ریز 

هورمون های بارداری نحوه واکنش بدن یک زن به استرس، تنظیم قند خون و کنترل جریان مواد مغذی مانند کلسیم و ویتامین D را کنترل می کنند. زنان با شرایط غدد درون ریز برای تنظیم نیازهای بارداری و بازگشت به حالت عادی پس از زایمان نیاز به مشاوره متخصص دارند. بیماری غدد درون ریز شامل موارد زیر می باشند : 

  • بیماری آدیسون 
  • دیابت 
  • بیماری تیرویید 
  • بیماری پاراتیروئید 
  • فئوکروموسیتوم 

هضم 

در دوران بارداری، دستگاه گوارش یک زن کند می شود تا بدن او بتواند مواد مغذی مورد نیاز خود را برای رشد جنین جذب کند. این تغییرات به احتمال زیاد به اختلالات صبحگاهی کمک می کند و می تواند شرایط موجود مانند سنگ کیسه صفرا و سوختگی قلب را بدتر کند. 

1-حالت تهوع و استفراغ حاملگی (اختلالات اشتها) 

2-کلستاز داخل مغزی 

3-بیماری التهابی روده (کولیت اولسراتیو؛ بیماری کرون) 

4-بیماری کیسه صفرا (کولیکیستیک؛ کوللیتاسیس) 

5-بارداری بعد از پیوند کبد 

6-پانکراتیت 

7-بیماری ویلسون 

خون

حجم خون یک خانم در دوران بارداری تقریباً 50٪ افزایش می یابد. لخته شدن خون در دوران بارداری راحت تر است، به احتمال زیاد خطر خونریزی شدید هنگام تولد را کاهش می دهد. برای خانم هایی که مقداری کم خونی یا مشکلات لخته شدن دارن، این تغییرات می تواند نیاز به مراقبت ویژه برای سالم ماندن مادر و نوزاد داشته باشد. مشکلات خونی از این قبیل می باشند : 

  • کم خونی مادر و آسیب های هموگلوبینی
  • بیماری سلول سیکل
  • بیماری فون ویلبراند
  • ترومبوسیتوپنی پورپورا / سندرم اورمیک همولیتیک
  • ترومبوآمبولی وریدی و ضد انعقاد خون
  • ترومبوفیلی ارثی

کلیه ها 

کلیه ها در طول بارداری بیشتر کار می کنند تا مواد زاید مادر و نوزاد را تسویه کنند. زنان مبتلا به بیماری کلیوی ممکن است برای محافظت از کلیه های خود در حین رفع نیازهای کودک، در طول بارداری به سطح فشار خون خاصی نیاز داشته باشند. بیماری های کلیوی مانند : 

  • پیوند کلیه 
  • نفروپاتی 
  • نارسایی مزمن کلیوی 

مغز 

تغییرات هورمونی و حجم بیشتر خون می تواند مشکلات عصبی را تشدید یا بهبود بخشد. استرس ها و تغییرات هورمونی بارداری نیز می تواند شرایط روانپزشکی را پیچیده کند. برخی از داروها برای درمان این شرایط ممکن است سلامت کودک را نیز تحت تأثیر قرار دهد. برای هر دو بیماری عصبی و روانی، برنامه ریزی و انتخاب روش هایی که مادر را سالم نگه می دارد و در عین حال خطر برای جنین در حال رشد را به حداقل می رساند، ضروری است. بیماری های عصبی و روانی مانند : 

  • عصب شناسی 
  • اختلالات تشنج 
  • سردرد 
  • ناهنجاری عصبی/ آنوریسم بری
  • مولتیپل اسکلروزیس 
  • میاستنی گراویس 
  • آسیب نخاعی 
  • دیابت 
  • روانپزشکی 
  • سیگار کشیدن 
  • مواد مخدر سوء استفاده 
  • افسردگی 
  • سایر اختلالات روانپزشکی 

سیستم ایمنی و عفونت 

بارداری سیستم ایمنی زن را تغییر می دهد و آن را تنظیم می کند تا کودک در حال رشد را پس نزند. این تغییرات می تواند خطر ابتلا به برخی از عفونت ها را افزایش دهد. سایر عفونت ها می توانند باعث نقایص هنگام زایمان شوند و ممکن است نیاز به درمان تخصصی در دوران بارداری داشته باشند. همچنین تغییر در سیستم ایمنی ممکن است بر اختلالات ایمنی بدن نیز تأثیر بگذارد که شامل موارد زیر می شوند : 

  • اختلالات عفونی 
  • هپاتیت
  • هپاتیت B 
  • هپاتیت C 
  • اچ آی وی 
  • سوزاک 
  • کلامیدیا 
  • سیفیلیس 
  • تریکوموناس 
  • استرپتوکوک گروه B 
  • عفونت های نادر 
  • واکسیناسیون 
  • اختلالات ایمنی خودکار 
  • سندرم آنتی فسفولیپید 
  • لوپوس اریتماتوی سیستمیک 

فوریت های جراحی 

هنگامی که شرایط اضطراری جراحی در بارداری رخ می دهد، متخصص پریناتولوژی با جراحان عمومی همکاری می کند تا سلامت مادر و جنین را به طور همزمان تضمین کند. فوریت های جراحی ، هنگام ضربه ، مراقبتهای ویژه و جراحی غیر استری شکمی در بارداری فعلی رخ می دهد . 

استخوان، غضروف و پوست 

حاملگی باعث کشش مفاصل و بافت ها می شود و بر اختلالات استخوان ها، غضروف و بافت پیوندی زنان تأثیر می گذارد. 

  • سندرم مارفان 
  • دیسپلازی اسکلتی 
  • درماتوز 

سرطان 

بارداری برای بازماندگان از سرطان، استرس هایی را که توسط شیمی درمانی اعمال شده باشد را به همراه می آورد و نیاز به نظارت بیشتری دارد. در موارد دیگر، مادران هنگام بارداری تشخیص سرطان را دریافت می کنند. متخصصین طب مادر و جنین با انکولوژیست ها و جراحان برای مشخص کردن جراحی، شیمی درمانی و زمان تولد به منظور به حداقل رساندن خطر برای مادر و کودک شریک می باشد. 

بیماری مادر

نقائص هنگام تولد

پیشرفت در سونوگرافی، تشخیص و درمان قبل از تولد باعث شده است تا قبل از تولد، بسیاری از نقایص هنگام تولد کشف و در برخی موارد درمان شوند. متخصصین پریناتولوژی مشاوره تخصصی را برای خانواده هایی که از نقص هنگام تولد مطلع شده اند، با همکاری جراحان اطفال برای تعیین بهترین برنامه مراقبت از مادر و جنین ارائه می دهند.موارد زیر از نقایص هنگام تولد می باشند : 

  • سیستم عصبی مرکزی 
  • نخاع 
  • سینه
  • قلب 
  • ساختاری 
  • آریتمی 
  • دستگاه گوارش 
  • دستگاه تناسلی 
  • مشکلات کلیه و مثانه 
  • دیسپلازی اسکلتی 
  • بند ناف 
  • مشکلات کروموزومی مانند سندرم داون (تریزومی 21)، تریزومی 13 و تریزومی 18 
  • قرار گرفتن در معرض داروها و مواد شیمیایی
  •  عوارض جنین 

دوقلوها ، سه قلو و موارد دیگر 

حاملگی چند قلویی خطر ابتلا به زایمان زودرس و مشکلات رشد را افزایش می دهد، زیرا رحم مادر با توجه دفعات زایمان گشاد می شود. هنگامی که دو نوزاد یک جفت مشترک را به اشتراک می گذارند، چالش های دیگری به وجود می آید، زیرا جریان خون ناهموار می تواند منجر به مشکلاتی مانند سندرم انتقال خون دوقلوی شود. متخصصین طب مادر و جنین حاملگی های چندگانه با سونوگرافی را نظارت می کنند و می توانند روش های پیشرفته ای را برای درمان عوارضی مانند سندرم انتقال دوقلو به دوقلو انجام دهند. 

مشکلات رشد 

محدودیت رشد داخل رحمی (IUGR) مشکلات جریان خون به جفت می تواند رشد کودک را کند کند. در موارد دیگر، عفونت ها، مشکلات کروموزومی یا اختلالات ژنتیکی، کودک را از رشد باز می دارد. متخصصین پریناتولوژی از روش ها و تست های پیشرفته سونوگرافی مانند آمنیوسنتز برای تعیین علت رشد آهسته، نظارت بر جریان خون به نوزاد و تعیین زمان مناسب برای تولد استفاده می کنند. 

ماکروزومیا  در موارد دیگر، نوزادان خیلی سریع رشد می کنند. قند خون بالا به دلیل دیابت در دوران بارداری می تواند سرعت رشد را بهبود بخشد، همانطور که برخی مشکلات ژنتیکی نیز ممکن است این گونه باشند. 

عفونت ها 

سیستم ایمنی جنین آماده مقابله با برخی از عفونت ها نیست، این مسئله می تواند باعث نقایص هنگام تولد یا مشکلات رشد شود. درمان پیشرفته و نظارت دقیق ممکن است اثرات طولانی مدت عفونت هایی مانند سیتومگالوویروس (CMV)، توکسوپلاسموز، پاروویروس، تبخال (HSV) و واریسلا (مرغ مرکس) را کاهش دهد. 

مرگ جنین 

برای خانواده هایی که نوزادان خود را قبل از تولد از دست می دهند، متخصصین طب مادر و جنین می توانند به تعیین عوامل از بین رفتن این برنامه شوند و برنامه ای برای کاهش خطر در بارداری بعدی تهیه کنند. 

ایمن سازی 

برخی از مادران آنتی بادی مانند آنتی D ایجاد می کنند که می تواند از جفت عبور کرده و به گلبول های قرمز جنین حمله کند. متخصصین پریناتولوژی می توانند آزمایش کنند که آیا جنین در معرض خطر است یا خیر، از سونوگرافی نیز برای نظارت بر علائم کم خونی استفاده می کنند و انتقال خون داخل رحمی (IUT) را برای حمایت از جنین های آسیب دیده می دهند. 

ترومبوسیتوپنیا ایمنی نوزادی (NAIT) 

این مشکل زمانی ایجاد می شود که مادر آنتی بادی هایی را تولید می کند که به پلاکت های جنین حمله می کنند و منجر به خطر خونریزی قبل از تولد شود. 

هیدروپس غیر ایمنی - جنینی که دارای شرایط غیر ایمن است، تورم و مایع بیش از حد در قلب، ریه ها و شکم ایجاد می کند. مشکلات متعدد، اعم از نقایص هنگام تولد تا اختلالات ژنتیکی، می تواند به هیدروپس غیر ایمنی منجر شود. متخصص طب مادر و جنین علل ممکن را مشخص می کنند و سعی می کنند مشکل اساسی را درمان کنند. 

درمان مادر برای معالجه شرایط جنین 

هنگامی که جنین نیاز به دارو دارد، متخصصین پریناتولوژی آن را از طریق مادر تامین می کنند. به عنوان مثال، هنگامی که یک مشکل قلبی باعث تپش قلب جنین به سرعت یا خیلی کند شود، این متخصصین می توانند جنین را از طریق مادر درمان کنند، با داروهای تنظیم کننده ضربان قلب که از جفت عبور می کنند، این کار را انجام می دهند تا جنین تا زمانی که آماده به دنیا آمدن شود ، در رحم سالم باقی بماند. 

آزمایش و درمان جنین 

نظارت بر جنین 

متخصصین طب مادر و جنین از سونوگرافی دو بعدی برای نظارت بر ضربان قلب جنین، حرکت و سطح مایعات آمنیوتیک استفاده می کنند و از سونوگرافی داپلر برای اندازه گیری جریان خون در بند ناف و مغز و قلب جنین استفاده می نمایند. این آزمایشات به دلیل افزایش آگاهی از شرایط جنین در رحم و به طبع آن کنترل بهتر به این مسئله کمک می کند که جنین آن چه را که در رحم مورد نیاز است دریافت کرده و حتی با شرایط بهتری به دنیا بیاید. 

ارزیابی سونوگرافی از مایع آمنیوتیک

جنین سالم در اطراف خود مایع آمنیوتیک کافی دارد. با استفاده از سونوگرافی می توان تخمین زد که آیا مایع آمنیوتیک کم است (الیگوهیدرامنیوز) یا خیلی زیاد (پلی هیدرامنیوس). مایعات بسیار زیاد و بسیار کم می توانند با نقایص هنگام تولد و مشکلات جفت همراه باشند.

 سونوگرافی

نمونه گیری خون و انتقال خون جنین 

با استفاده از سونوگرافی، یک متخصص پریناتولوژی می تواند یک سوزن را به بند ناف وارد کند تا یک نمونه خون جنینی را برای تشخیص برخی بیماری ها جمع کند. برای درمان کم خونی شدید نیز می توانیم به جنین ، خون انتقال بدهیم. 

درمان پیشرفته جنین 

در مراکز تخصصی، متخصصین طب مادر و جنین با جراحان کودکان برای ترمیم نقایص ناشی از موارد تهدید کننده زندگی قبل از تولد همکاری می کنند. برخی از روش ها بصورت آندوسکوپی از طریق برشهای ریز با استفاده از دوربین ها انجام می شود، مانند بارداری دوقلو یا سایر ناهنجاری های جنین. در شرایط دیگر، متخصص پریناتولوژی رحم را برای جراحی باز می کند تا جراحی باز، برای نقایص هنگام تولد مانند آسیب های نخاعی انجام شود. 

مراقبت از زایمان 

متخصصین طب مادر و جنین پس از تولد از زنانی که عوارضی مانند خونریزی شدید، عفونت جریان خون، عوارض جراحی یا تشنج را تجربه می کنند، با متخصصان مراقبت های ویژه برای مراقبت از مادران بیمار همکاری می کنند.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع