انشا عید نوروز برای پایه های مختلف
نوروز یکی از کهن ترین جشن های به جای مانده از دوران باستان است که از آن زمان تا کنون اقوام مختلف ایرانی همه ساله با نو شدن سال، نوروز را جشن می گیرند. با نزدیک شدن سال نو یکی از موضوعات ویژه برای انشا، انشا عید نوروز است. در این بخش از پلاس وی قصد داریم چند نمونه انشای ساده و روان مناسب برای تمام مقاطع تحصیلی تقدیم حضورتان کنیم.
انشا درباره نوروز برای مقاطع مختلف تحصیلی
بهار یکی از زیباترین فصل های سال است که آغاز آن با نوروز همراه است. نوروز نخستین روز سال خورشیدی ایرانی برابر با یکم فروردین، جشن آغاز سال نوی ایرانی است.
نوروز آیینی چند هزارساله می باشد که به عنوان یک میراث کهن از نسل های گذشته به ما رسیده است. نوروز بزرگترین آغاز و بزرگ ترینجشن، با اصیلترین سنتها و مراسم جاودانه است.
در شاهنامه درباره نوروز نوشته شده زمان عبور جمشید شاه از آذربایجان دستور می دهد برایش تختی قرار دهند، سپس روی آن تخت با تاجی پر زرق و برق می نشیند و روشنایی و نور فراوانی با تابش نور خورشید به آن تاج زرین، دنیا را فرا میگیرد و به خاطر شادمانی مردم آن روز را نوروز می نامند.
ما ایرانی ها در عید نوروز آداب و رسوم گوناگونی مانند خانه تکانی، چهارشنبه سوری، خرید لباس نو، چیدن سفره هفت سین، دادن عیدی و... را دنبال می کنیم. هفت سین شاخص ترین نماد نوروز است و رسم دیرین این است که به هنگام تحویل سال همه در کنار سفره هفت سین باشند و برای یکدیگر خوشی و شادمانی و سلامتی در سال جدید بخواهند.
سیب، سبزه، سنجد، سماق، سیر، سرکه، سمنو، قرآن، آینه، شمع، تخممرغ رنگ شده، ماهی قرمز و... از اجزای سفره هفت هستند که هریک به نشانه و نمادی خاص در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
نوروز نه تنها سنت دیرینه ایرانیان می باشد بلکه همیشه نماد شادی و روزهای زیبایی همچون بهار و گل و شگوفه است و به ما می آموزد همیشه بعد از زمستانی سخت بهاری زیبا در کمین است و پشت هر سختی راهی آسان و هموار در انتظار ماست. بیایید با آغاز سال نو ما نیز همچون طبیعت از خواب زمستانی خود بیدار شویم و مانند نهالی زیبا بال و پر بگیریم و روزگار نو و تازهای را با روح و روان نو آغاز کنیم.
انشا درباره نوروز
ایرانیان اقوام سرزنده ای بودند و از هر مناسبتی استفاده می کردند که جشن بگیرند، در کنار هم باشند و شکر خداوند را به جای بیاورند. نوروز یکی از جشن های باستانی ایرانیان است که در زمان جمشید سر سلسله پیشدادیان، بنیان یافته است. ایرانیان باستان از نوروز بهعنوان «ناوا سرِدا» یعنی سال نو یاد میکردند.
نوروز جشن آغاز بهار و سال نو و جشن یادبود رسم و رواج سنت های پسندیده ملی سرزمینمان است. جشن نوروز در واقع نمادی از سالگرد بیداری طبیعت از خواب زمستانی است که به حیات منتهی می شود.
ما ایرانی ها آداب و رسوم مختلفی در عید نوروز داریم. قبل از فرا رسیدن عید نوروز خانه تکانی کرده و خانه های خود را برای ورود فصل بهار آماده می کنیم، با نزدیک شدن لحظه تحویل سال سفره هفت سین پهن کرده و همه لباس های نو به تن می کنیم و برای فرارسیدن سال نو لحظه شماری میکنیم.
بسیاری از ما ایرانی ها معتقدیم که با نو شدن فصل و رسیدن نوروز باید کینه و کدورت ها را کنار بگذاریم و در عید نوروز به دیدار دوستان و خویشاوندان خود برویم.
بیایید نوروز را یک فرصت بدانیم و با آغاز سال نو و فصل بهار از طبیعت تبیعت کنیم و به تزکیه درونی خود پرداخته و اگر کدورتی از دیگران داشته ایم را فراموش کرده و از در آشتی با آنها درآییم.