وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

متن و معنی سوره مسد + صوتی، خواص و سوره تبت کودکانه

متن و معنی سوره مسد + صوتی، خواص و سوره تبت کودکانه

سوره مسد یا همان (تبت) یکی از سوره های پر فضیلت در قرآن است ما این سوره را به همراه صوت، معنی، تفسیر و ترجمه برایتان آماده کرده ایم.

معجزات سوره مسد و سوره تبت یدا ابی لهب کودکانه

سوره مسد که بسیاری آن را با نام سوره تبت می شناسند، جزو سوره های کوتاه و انتهایی قرآن است. سوره مسد، یکی از سوره های مکی و یکصد و یازدهمین سوره قرآن کریم است که 5 آیه دارد و آن را سوره تبت نیز میخوانند. در ادامه معرفی سوره های قرآن در بخش دین و مذهب پلاس وی، در این بخش سوره مسد صوتی و تفسیر سوره مسد کودکانه و فضیلت این سوره را آورده ایم.

سوره مسد صوتی

برای گوش فر دادن به سوره مسد و همچنین آموزش این سوره به کودکان، سوره تبت یدا ابی لهب صوتی را در اختیارتان قرار میدهیم.

سوره مسد

متن سوره مسد با معنی

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

به نام خداوند بخشنده مهربان

تَبَّتْ یَدَا أَبِی لَهَبٍ وَتَبَّ ﴿١﴾

ابو لهب نابود شد و دو دستش قطع گردید.

مَا أَغْنَی عَنْهُ مَالُهُ وَمَا کَسَبَ ﴿٢﴾

مال و ثروتی که اندوخت هیچ به کارش نیامد و از هلاکش نرهانید.

سَیَصْلَی نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ ﴿٣﴾

زود باشد که به دوزخ در آتشی شعله‌ور در افتد.

وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ ﴿٤﴾

و نیز همسرش (امّ جمیل خواهر ابو سفیان) که هیزم آتش افروز دوزخ باشد.

فِی جِیدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ ﴿٥﴾

در حالی که (با ذلت و خواری) طنابی از لیف خرما به گردن دارد.

سوره مسد برای چی خوبه؟

آثار و برکات سوره مسد برای شوهر و سوره مسد برای دشمن و امثال اینها در میان جستجوهای مرتبط به این سوره وجود داشت که فضیلت و خواص سوره مسد را می توان از احادیث مرتبط با این سوره دریافت.

سوره مسد برای حاجت و درمان دردها

امام صادق (ع) فرمودند:

هر کس سوره مسد را برای دردی بخواند دردش آرام و برطرف می شود و هر کس آن را در رختخوابش بخواند در حفظ و امان الهی خواهد بود. (تفسیرالبرهان، ج5، ص787)

سوره مسد برای دشمن و استتار از دید دیگران

امام باقر (ع) فرمودند:

پس از نزول این سوره، رسول خدا در نمازش گاهی این سوره را می خواند. ام جمیل-همسر ابولهب و خواهر ابوسفیان- برای پاسخ و توهین به پیامبر خارج شد به پیامبر گفتند:

ام جمیل به سوی شما می آید و ممکن است به شما ناسزا بگوید:پیامبر فرمودک او مرا نخواهد دید. ام جمیل بدون اینکه رسول الله را ببیند از کنار ایشان عبور کرد.

امام باقر علیه السلام فرمود:خداوند میان او و رسولش حجابی قرار داد تا دیده نشود.( الخرائج و الجرائح، ج2، ص775)

سوره مسد برای دشمن

حدیث درباره فضیلت سوره مسد

گفته شده است رسول خدا (ص) در پی فرمان «و أنذر عشیرتک الاقربین» دعوت خود را آشکار کرد جمعی از بستگان خود را به ضیافتی دعوت کرده و در آن جلسه فرمود:

چه کسی با من بیعت می کند تا برادر و وصی و وارث و خلیفه بعد از من باشد و جز علی علیه السلام کسی با ایشان بیعت نکرد ابولهب به پا خاست و گفت:تبت یداک. آیا به خاطر این ما را دعوت کرده ای؟ و اینگونه بود که این سوره بر رسول خدا نازل شد.(مناقب الامام امیرالمومنین علیه السلام، ص380)

همچنین از پیامبر(ص) نقل شده است:

هر کس سوره «مسد» را قرائت نماید امید می رود که خداوند او و ابولهب را در یک جا گرد نیاورد.(درمان با قران، ص170)

از امام صادق (ع) نیز روایت شده:

هر گاه سوره مسد را قرائت نماید ابولهب را نفرین نمایید چون او کسی بود که پیامبر و آنچه از جانب خداوند آورده بود را تکذیب می کرد.(ثواب الاعمال، ص127)

دلیل نامگذاری سوره مسد

این سوره را به جهت آخرین کلمه آن، مَسَد (ریسمان بافته‌شده از لیف خرما) نامیده‌اند؛ همچنین به آن تَبَّت می‌گویند که اولین کلمه این سوره است و از آنجا که سوره درباره ابولهب سخن می‌گوید، به آن سورهٔ ابولهب‌ نیز گفته می‌شود.(دانشنامه قرآن و قرآن‌پژوهی، 1377ش، ج2، ص1270)

حَمّالة الحَطَب یعنی چه و مفهومش در سوره مسد چیست؟

بخشی از سوره مسد به عبارت حَمّالة الحَطَب اشاره دارد که در واقع هدف از این عبارن، ام جمیل همسر ابولهب است که خداوند در این آیه او را حمل‌کننده هیزم توصیف کرده است و مفسران دلیل این انتخاب را به شرح زیر بیان کرده اند.

ام‌جمیل خارهای بیابان را به دوش می‌کشید و زمانی که پیامبر برای اقامه نماز بیرون می‌آمد، آنها را جلوی پای او می‌ریخت تا اذیت شود.(طبرسی، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، 1372ش، ج10، ص852)

او با کارهایی که انجام می‌داد، آتش جهنم را برای خودش می افروخت(مطهری، مجموعه آثار، 1389ش، ج28، ص825)

تفسیر و داستان سوره مسد برای کودکان

یکی بود یکی نبود

در زمان قدیم، مردی بد جنس به نام ابی لهب زندگی می‌کرد. او با پیامبر اسلام، حضرت محمد (ص)، بسیار دشمنی داشت.

همیشه وقتی ابی لهب پیامبر را می‌دید، سنگی را به سمت او پرتاب می‌کرد. پیامبر هم به او می‌گفت:"این کارها کاملا اشتباه و بد است و خطرناک است. چرا این کارها را انجام می‌دهی؟"

ابی لهب جواب می‌داد:"من از اینکه تو خدا پرستی می‌کنی و مردم تورا دوست دارند ناراحتم و تو را دوست ندارم."

بچه ها، ابی لهب احساس حسادت شدیدی نسبت به پیامبر می‌کرد و تلاش می‌کرد تا او را اذیت کند.

یک روز، ابی لهب پیامبر را به اندازه‌ی زیادی اذیت کرد تا اینکه دچار "یداش تبت" شد. ید یعنی دست و یداش تبت به معنای قطع دستها بود؛ بله بچه ها، ابی لهب دستان خودش را بخاطر آزار پیامبر(ص) از دست داد.

پس از این اتفاق، ابی لهب از شرایط بدی رنج می‌برد و در خانه خود به تنهایی می‌ماند و وقتی مردم با شعار " تَبَّتْ یَدَا أَبِی لَهَبٍ وَتَبَّ " دور خانه اش جمع می شدند، بیشتر ناراحت می شد. این وضعیت بد بالاخره او را به سمت مرگ برد و ابی لهب از دنیا رفت.

بعد دو فرشته پیش ابی لهب آمدند، یکی طرف راست و یکی طرف چپ ابی لهب ایستاده و به ابی لهب گفتند چرا پیامبر خدا را اذیت کردی؟ چرا سنگ پرتاپ میکردی؟

ابی لهب گفت:نه من این کار رو نکردم، ولی بچه ها ابی لهب دروغ میگفت و فرشته های مهربان به او نشان میدهند که تمام کارهای زشت او، ضیط و ثبت شده است.

ابی لهب که رسوا شده بود، فکر کرد و گفت:

من مال زیادی دارم که به شما بدهم اما فرشته ها گفتند این مالها به درد ما نمیخوره (ما اغنی عنه ماله و ما کسب)

بعد فرشته ها دستهای ابی لهب را گرفته و او را به سمت آتش جهنم بردند. (سیصلی نارا ذات لهب)

بچه ها، خداوند همیشه به ما فرصت جبران و عذرخواهی میدهد که اگر کار بدی انجام دادیم، زود عذرخواهی کنیم.

ابی لهب همسری داشت به اسم وامرءته که او یک کوله داشت که داخل آن را پر از خار میکرد و در خانه ی پیامبر میریخت تا به او آسیب برساند. وامرءته مثل ابی لهب پیامبر را اذیت میکرد. (وامرءته و حماله الحطب)

همسر ابی لهب هم زنی نفرت انگیز بود که کسی او را دوست نداشت و پس از مرگش، همان دو فرشته آمدند و گفتند که کار بدی انجام داده و باید به سزای کارهای زشتش برسد.

اینجاست که فرشته میان یک حبل از مسد می اندازد دور جید وامرءته (یعنی یک ریسمان از آتیش می اندازد دور گردن وامرءته) و او را می اندازد در اتش جهنم. (فی جیدها حبل من مسد)


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع