مواد لازم مربای پوست هندوانه:
- پوست هندوانه :یک کیلو و نیم
- شکر:یک کیلو 700 گرم
- آب هندوانه صاف شده:1000 میلی لیتر یا 1 کیلوگرم
- رنده پوست لیمو :نصف یک عدد لیمو درشت
- آب لیمو تازه :یک قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو:1/4 قاشق چایخوری
- ادویه مخصوص مربای پوست هندوانه :یک و نیم قاشق چایخوری
پخت مربای خانگی
طرز تهیه مربای پوست هندوانه:
برای تهیه مربای پوست هندوانه بهتر است از هندوانه هایی استفاده کنید که بیضی شکل هستند.
برای شروع ابتدا پوست هندوانه را تمیز کنید و تمام قرمزی آن را بگیرید.بعد تا جای ممکن لایه های صورتی را از پوست سفید هندوانه جدا کنید.
البته یک لایه خیلی نازک صورتی روی پوست هندوانه مشکلی ایجاد نمیکند.بعد قسمت سبز ، یعنی پوست ضخیم آن را هم برمیداریم.
قسمت سفید هندوانه را به طول 3 سانت و عرض 1 سانتیمتر برش بزنید.برای زیبایی بیشتر مربا سعی کنید برش های هندوانه را با کاتر های دالبور یا هر قالبی که دوست داشتید ، انجام دهید.
حتما اندازه و ضخامت همه برش های پوست هندوانه به یک اندازه باشد تا در زمان پخت مشکلی ایجاد نشود.
یک قابلمه لعابی یا استیل انتخاب کنید و پوست هندوانه ها را داخل آن بریزید و به اندازه ای که روی سطح پوست هندوانه را بپوشاند داخل قابلمه آب سرد بریزید.
حرارت را متوسط رو به بالا کنید تا آب به جوش بیاید.وقتی آب جوشید ، حرارت را کم کنید و با قاشق استیل یا لعابی کف های روی آب را جمع کنید تا باعث شفافیت مربا شود.
از زمانی که آب جوش آمد به مدت 5 تا 7 دقیقه اجازه دهید پوست هندوانه بجوشد.اگر پوست هندوانه شما نازک است باید مدت جوشیدن را کمتر کنید.
اگر هم ضخیمتر است به مدت بیشتری مثل 9 تا 10 دقیقه احتیاج دارید تا پوست هندوانه ها بجوشند.
بعد از گذشتن این زمان و نرم شدن پوست هندوانه ها ، آنها را داخل آبکش بریزید و روی آن آب سرد بریزید.
آب سرد را کاملا روی پوست هندوانه ها بریزید تا پوست هندوانه ها سرد شوند. با این کار رنگ و شکل پوست هندوانه ها محفوظ می ماند.
اجازه دهید تا آب پوست هندوانه ها داخل آبکش کشیده شود.
در این فاصله به سراغ درست کردن شهد مربا میرویم.داخل قابلمه ای مناسب 1200 گرم از شکر ، پوست هندوانه جوشیده شده و آب هندوانه را با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید تا آب هندوانه به جوش بیاید.
درب ظرف را نیمه باز قرار دهید. وقتی آب هندوانه به جوش آمد کف روی آن را با قاشق بگیرید و حرارت را متوسط رو به پایین قرار دهید تا مربا به آرامی بپزد.
بعد از به جوش آمدن آب هندوانه و خارج کردن کفها ،شکر مرحله دوم را اضافه کنید.و بعد از کمی هم زدن درب ظرف را نیمه باز روی آن قرار دهید.
کمی بعد رنده پوست لیمو را به همراه آب لیمو تازه و جوهر لیمو به مربای در حال پخت اضافه کنید و هم بزنید. بعد ادویه مربا را اضافه کنید و مربا را هم بزنید.
درب ظرف را همچنان نیمه بسته روی آن قرار دهید و صبر کنید تا مربا به آرامی بجوشد و به قوام کافی برسد.
برای اطمینان از اینکه شهد مربا به غلظت کافی رسید، مقداری از شهد را در بشقاب بریزید و اگر شهد پخش نشد و به شکل دایره در ظرف باقی ماند،یعنی شهد مربا آمادست.
در هنگام هم زدن مربا ، به آرامی این کار را بکنید تا هندوانه ها له نشوند. بعد از اطمینان از پخت مربا حرارت را خاموش کنید و منتظر بمانید تا مربا خنک شود.
حتما میخک های ریخته شده به همراه ادویه را از مربا بیرون بیاورید. سپس مربا را داخل شیشه های تمیز بریزد و در یخچال نگهداری کنید.
مربای پوست هندوانه را میتوانید با آب ساده هم تهیه کنید و نیازی نیست حتما از آب هندوانه استفاده کنید ولی آب هندوانه رنگ و عطر مربا را متفاوت تر خواهد کرد.
ادویه مخصوص مربای پوست هندوانه :
جوز هندی :1/4 قاشق چایخوری
ادویه مخلوط :1/4 قاشق چایخوری
هل سبز :1 قاشق چایخوری سرخالی
میخک :4 عدد
زنجبیل :1/2 قاشق چایخوری
دارچین پودر شده :1/3 قاشق چایخوری
پودر بادیان :1/4 قاشق چایخوری
نکات تکمیلی در مورد مربای پوست هندوانه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
مربای پوست هندوانه را می توانید در وعده میان وعده - سرو کنید .