معرفی و نحوه کارکردن خودروهای هیدروژنی
امروزه بعد از گذشت دهه ها از رونمایی اولین اتومبیل جهان که از چوب ساخته شد، شاهد اتومبیل های خارق العاده ای هستیم که بی شک مشاهده برخی از آنها می تواند ساعت های طولانی ما را به فکر فرو ببرد چرا که اتومبیل های امروزی در قیاس با اتومبیل هایی که در گذشته در تخیل خود تصور می کردیم، بسیار متفاوت و خاص هستند و به نحوی امروزه به آینده ای که در انتظارش بودیم، رسیده ایم!!
با این حال کمپانی ها و شرکت های مختلفی در سطح جهان حضور دارند که اتومبیل هایی با کاربردهای گوناگون را در اختیار عموم مردم قرار داده اند که از مهم ترین معضلات این روزها که اتومبیل ها منجر به آن شده اند، می توان به آلودگی ناشی از اتومبیل های بنزینی و دیزلی اشاره نمود که منجر به آلوده و گرم شدن محیط کره زمین نیز شده اند.
از این رو گاهی اوقات این میزان گرما به قدری ممکن است افزایش پیدا کند که شاید استفاده از ماسک های مخصوص بر روی صورت نیز تنفس را آسان نکنند! به همین دلیل نسل آینده اتومبیل ها با قدرت و ایده های منحصر بفرد برخی از شرکت های جهانی، اتومبیل های الکتریکی و یا هیدورژنی خواهند بود.
اما آیا کدام یک جایگزین اصلی اتومبیل های بنزینی در آینده خواهند بود؟ با این وجود با اتومبیل های الکتریکی آشنا هستیم و نحوه عملکرد آنها در حال حاضر شناخته شده است. به همین دلیل قصد داریم در ادامه این مطلب از بخش سرگرمی پلاس وی شما علاقمندان به دنیای اتومبیل ها را با خودرو های هیدروژنی بیشتر آشنا سازیم. همراه ما باشید.
خودروی هیدروژنی چیست ؟
اتومبیل های هیدروژنی یا " Hydrogen Fuel Cell Electric Vehicle " به اتومبیل هایی اطلاق می شود که سوخت آنها هیدروژن است و توسط موتور الکتریکی مجهز و طراحی شده اند که گاهی اوقات به این دسته از اتومبیل ها، اتومبیل های مجهز به باتری " battery electric vehicle " نیز گفته می شود.
مزیت ماشین های هیدروژنی
با این حال در اتومبیل های الکتریکی نیروی لازم توسط باتری شارژ شده تامین می شود و در اتومبیل های هیدروژنی نیروی مورد نیاز توسط هیدروژن و اکسیژن تامین می شود که این دسته از اتومبیل ها نیز با باتری مجهز شده اند و زمانیکه برق تولید می شود و اتومبیل در حال حرکت است، باتری موجود در اتومبیل، شروع به شارژ شدن می شوند که این باتری ها نسبت به باتری به کار رفته در اتومبیل های الکتریکی کوچکتر هستند.
همه چیز در مورد خودرو های هیدروژنی
خودروهای الکتریکی و برقی از محدودیت رانندگی نیز برخوردار هستند و زمانیکه شما باتری اتومبیل را شارژ می کنید، در طی محدوده تعریف شده، خاموش خواهد شد و باید آنرا به برق متصل نمایید و مدت طولانی را صبر کنید تا شارژ شوند و مجددا به مسیر خود ادامه دهید!
اما چنین چیزی در اتومبیل های هیدروژنی وجود ندارد و می توانید همانند اتومبیل های بنزینی، در جایگاه های سوخت، کپسول های موجود در اتومبیل را توسط هیدروژن پر کنید و در کنار حرکت اتومبیل با هیدروژن، باتری و موتور الکتریکی آنرا شارژ کنید!
ماشین های هیدروژنی و الکتریکی
این گونه گویا شما دو اتومبیل دارید که وقتی سوخت اتومبیل اول تمام شد، هیچ اضطرابی نخواهید داشت و می توانید در کنار جاده پارک کنید و سوار اتومبیل دوم خود شوید و به ادامه مسیر به همراه خانواده بپردازید!!
نحوه کار کردن خودروهای هیدروژنی
اتومبیل های هیدروژنی همانند اتومبیل های بنزینی در جایگاه های سوخت، سوخت گیری می شوند و با این تفاوت که دیگر با سوخت های فسیلی سوخت رسانی نمی شوند و می بایست با استفاده از جایگاه های مخصوص هیدروژن سوخت گیری شوند. با پر شدن کپسول موجود در اتومبیل، سوخت وارد بخش " Fuel cell stack " می شود که این بخش از دو قسمت آند ( - ) و کاتد ( + ) تشکیل شده است و توسط الکترولیت از یکدیگر جدا شده اند.
نحوه سوخت گیری خودرو های هیدروژنی
هیدروژن وارد آند شده و کاتد نیز یون های اکسیژن را وارد این قسمت می کند. در ادامه آند باعث آزاد شدن الکترون ها از هیدروژن شده و در نهایت جذب کاتد می شوند و با اکسیژن واکنش نشان می دهند و در نهایت تبدیل به مولکول های آب می شوند که بی شک کاملا خاص و منحصر بفرد می باشد.