وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

معراج | اعمال “شب معراج” و فضیلت های صلوات

معراج | اعمال “شب معراج” و فضیلت های صلوات

پیروان هر دو مذهب اهل تشیع و اهل تسنن باور دارند که محمد، از مسجد الحرام به مسجدالاقصی رفته و عروج جسمانی او از مسجد الاقصی به آسمانها بوده است. باورمندان، این واقعه را معراج می نامند.

اعمال شب معراج

  مسلمانان طبق آیات قرآن (نخستین آیات سوره اسرا) به سیر شبانه محمد بن عبدالله باور دارند. پیروان هر دو مذهب اهل تشیع و اهل تسنن باور دارند که محمد، از مسجد الحرام به مسجدالاقصی رفته و عروج جسمانی او از مسجد الاقصی به آسمانها بوده است. باورمندان، این واقعه را معراج می نامند.

صعود به آسمان دنیا (آسمان اول)

محمد با جبرئیل بالا می روند، در آنجا فرشتهای به نام اسماعیل که مسئول دفع شیاطین با شهاب بوده است را ملاقات می کنند.

آسمان دوم

محمد پس از ورود به آسمان دوم همه فرشتگان را خوش و خندان می یابد، جز یک فرشته بسیار بزرگ را که دائم غضبناک بود؛ که جبرئیل وی را خازن و مالک جهنم معرفی می کند. محمد درخواست می کند که آتش دوزخ را به وی نشان دهند؛ که او پرده از چشمانش کنار می برد تا او آتشی را که به آسمان شعله می کشد را ببیند. محمد گمان می کند او را در بر خواهد گرفت، و سپس پرده را بر می گرداند. سپس مردی گندم گون و فربه می بیند و متوجه می شود وی آدم ابوالبشر است، سلام می کند و آدم هم به وی سلام می کند و برای یکدیگر استغفار می کنند و آدم او را تهنیت گفته به پیش می روند. سپس ملک موت، عزرائیل را می بینند و عزرائیل؛ محمد را مژده می دهد که تمامی نیکی ها و خوبی ها را می بینم که در امت تو جمع می شود. سپس فرشتگانی را می بیند که هر یک دعایی می کنند از جمله فرشته ای که دعا می کند:«ای الله همانگونه که میان آتش و آب را سازگاری داده ای دلهای بندگانت را هم با همدیگر مهربان بفرما» و یا دیگری که دعا می کند:«پروردگارا به هر کسی که انفاق می کند پاداش عطا بفرما» سپس برخی از اهل جهنم که شامل حرام خواران و سخن چینان و مسخره کنندگانند، و آنان که نماز را سبک شمرده اند و کسانی که مال یتیم خورده اند، و ربا خواران را به ایشان نشان می دهند. سپس به آسمان دوم صعود می کنند و عیسی و یحیی ملاقات کرده و ادای احترام نموده وبرای یکدیگر استغفار می کنند. جبرئیل به محمد در شب معراج جهنم رانشان می دهد که درآن شیطانی سبزرنگ نگهبان زنانی است که درنتیجه دروغ گفتن به شوهرانشان وخارج شدن از خانه بدون اجازه آنان، با قلاب هایی از زبان آویزان شده و در میان شعله های آتش می سوزند و بدین سان عذاب می بینند. محمد سوار بر براق به همراه جبرئیل درشب معراج جهنم را می بیند که در صحنه ای ازآن، شیطانی سرخ، نگهبان زنانی است که به دروغ، فرزندان حرامزاده شان رابه شوهرانشان منتسب نموده اند و برای عذاب دیدن با قلاب هایی از سینه آویزان شده و در میان شعله های آتش می سوزند.
 
شب معراج

اعمال شب معراج

 
آسمان سوم
در آسمان سوم مرد بسیار زیبایی را می بیند که جبرئیل او را یوسف معرفی می کند؛ و با یکدیگر سلام کرده و برای یکدیگر استغفار می کنند و یوسف مثل همه انبیاء دیگر می گوید:«مرحبا به پیغمبر صالح و برادر صالح و مبعوث در زمان صالح.»
آسمان چهارم
در آسمان چهارم ادریس که خدا او را به مقام رفیع مرتبت داده می بیند و با او مثل دیگران تهنیت می گوید.
آسمان پنجم
در آسمان پنجم محمد مردی سالخورده و بزرگ چشم می بیند که هرگز پیر مردی به آن عظمت ندیده است، و نزد او جمع کثیری از امتش بودند که از کثرت ایشان تعجب می کند و جبرئیل او را، پیغمبری که امتش دوستش می داشتند، هارون پسر عمران، معرفی می کند.
آسمان ششم
در آسما ن ششم، مردی بلند بالا و گندم گون دیدو، شنید که می گوید:«بنی اسرائیل گمان کردند که من محترم ترین فرزندان آدم نزد پروردگار هستم و حال آنکه این مرد گرامی تر از من است» و جبرئیل او را موسی بن عمران معرفی می کند و بار دیگر با وی مثل دیگران تهنیت می گوید.
آسمان هفتم
در آسمان هفتم، مردی که بر کرسی نشسته بود می بیند و او جواب می دهد، ای محمد او ابراهیم است در اینجا محل تو و منزل پرهیزکاران امت تو است؛ و سپس آیه 68 آل عمران را تلاوت می کند؛ و ابراهیم محمد و امتش را به خیر بشارت می دهد؛ و سپس بهشت را به محمد نشان می دهند. در نخستین آیات سوره نجم چنین آمده که جبراییل محمد را تا جایی بالا برد که به اندازه دو سر کمان یا کمتر با خدا فاصله داشت این مکان در قرآن سدره المنتهی نامیده شده و جایی است که جبراییل در آستانه آن از همراهی محمد بازماند.
بازگشت
در مراجعت در بیت المقدس فرود آمد و راه مکه را پی گرفت. او در میان راه به کاروان بازرگانی قریش برخورد و در حالیکه آنان شتری را گم کرده بودند و به دنبال آن می گشتند، از ظرف آبی که آنجا بود مقداری آب خورد و باقی آن را بر روی زمین ریخت. بنا به روایتی سرپوشی بروی آن گذاشت. تا پیش از طلوع خورشید در خانهٔ «ام هانی» فرود آمد و برای نخستین بار راز خود را به نزد او بازگفت. در روز همان شب محمد در مجامع و محافل قریش پرده از راز خود برداشت.
 
داستان معراج که در میان قریش امری محال بود در تمام مراکز دهن به دهن گشت و موجبات نگرانی سران قریش را پیش آورد. قریش نیز چون همیشه به تکذیب او پرداخت و در تأیید این ادعا گفتند:«کسانی در مکه هستند که بیت المقدس را دیده اند، اگر راست می گویی ویژگی های ساختمان بیت المقدس را تشریح کن.» بر پایهٔ روایات محمد نیز به تشریح خصوصیات ساختمان بیت المقدس پرداخت و حتی حوادثی را که در میان مکه و بیت المقدس بر او گذشته بود بازگو کرد و گفت:«در میان راه به کاروان فلان قبیله برخورد نمودم و شتری از آن ها گم شده بود و در میان اثاثیهٔ آن ها ظرفی پر از آب بود و من از آن نوشیدم و سپس آن را پوشانیدم و در نقطه ای به گروهی برخوردم که شتری از آن ها رمیده و دست آن شکسته بود.» قریش پرسیدند:از کاروان قریش خبر ده. محمد گفت آن ها را در «تنعیم» (ابتدای حرم است) دیدم و شتر خاکستری رنگی در پیشاپیش آن ها حرکت می کرد، و کجاوهای روی آن گذارده بودند و اکنون وارد شهر مکه می شوند. قریش که از صدق خبر او نگران و سخت عصبانی شده بودند، گفتند اکنون صدق و کذب گفتار تو بر ما روشن می شود. چیزی نگذشت که طلائع کاروان وارد شهر شد و «ابوسفیان» و مسافران جزئیات گزارش های محمد را تصدیق کردند. اهل سنت می گویند که وقتی محمد داستان معراج خود را به ابوبکر خلیفه اول گفت، ابوبکر بلافاصله به این داستان ایمان آورد و پذیرفت و لقب صدیق را از محمد گرفت.

اعمال شب معراج

روایتی از حضرت محمد(ص)در اعجاز صلوات فرستادن:
 
1. پیامبر اکرم (ص) فرمودند:هر کس صلواتی بفرستد حق تعالی ثواب هفتاد شهید را به او میدهد و او را از گناهان بیرون میاورد مانند روزی که از مادر متولد شده است.
2. وقتی چیزی را فراموش کردید بر من صلوات بفرستید که موجب یاد آمدن آن چیز خواهد شد.
3.کسی که به پیامبر اکرم (ص)در هنگام نوشتن صلوات بفرستد(صلوات مکتوب)مادامی که نام حضرت درآن نوشته به چشم می خورد ملائکه برای او طلب رحمت و استغفار میکنند.
4. پیامبر اکرم (ص):از جبرئیل پرسیدم محبوب ترین اعمال کدام است؟پاسخ داد:صلوات و درود فرستادن بر شما ای محمد!و محبت علی ابن ابیطالب(ع).
5. صلوات بر من و اهل بیت من نفاق را از بین میبرد.
6. کسی که گل سرخ (گل محمدی)را ببوید و بر من آل من صلوات نفرست بر من جفا کرده است.
7. صلوات و درود بر من نور و روشن صراط است.
8. گمراه ترین انسانها کسی که نام من پیش او بر زبان آید ولی بر من صلوات نفرستد.
9. هر کس یکصد بار بر محمد و آل محمد درود فرستد خداوند یکصد حاجت او رابرآورده میسازد.
10.هر کس هزار بار در روز جمعه بر من صلوات بفرستد خطایای هشتاد ساله اش آمرزیده می شود.
11.نزدیکترین شخص به من در روز قیامت کسی است که صلوات بیشتری بر من بفرستد.
12. امام رضا (ع):صلوات بر محمد آل محمد در همه جا و هنگام عطسه کردن وزیدن باد و ذبح گوسفند واجب است .
13. امام صادق(ع):در قیامت هیچ عملی برتر و گرامی تر از صلوات بر محمد و آل محمد نیست.
14.هر کس در هر صبح ده مرتبه و در شام ده مرتبه بر من صلوات بفرستد من او را دریابم در وقتی که محتاج به آن باشد.
15. هر که گلی را بگیرد و ببوید و بر دیده ها بگذارد و صلوات بفرستد هنوز بر زمین نگذاشته باشد که گناهانش آمرزیده می شود.
16. امام محمد باقر(ع):سنگین ترین عملی که در روز قیامت در ترازوی اعمال گذاشته میشود درود بر محمد(ص) و اهل بیت اوست.
17. امام صادق(ع):کسی که صد مرتبه بگوید(یا رب صلی علی محمد و آل محمد)خداوند یکصد حاجت از حوائج او از جمله سی حاجت دنیوی برآورده میشود.
18. هر کس بین نماز ظهر و عصر بر پیغمبر و آلش درود بفرستد آن درود برابر هفتاد رکعت نماز خواهد بود.
19.حضرت علی (ع):هر کس سه مرتبه صلوات بفرستد خداوند حاجتش را برآورده می سازد.
20.کسی که بر من صلوات بفرستد ولی بر آل من صلوات نفرستد(صلوات ناقص)بوی بهشت را استشمام نخواهد کرد.
 
رسول اکرم صل الله علیه و آله وسلم فرمودند:
 
شفاعت آن شخص بر من واجب است هر چند اهل گناهان کبیره باشد به شرط آنکه هر روز و هر شب بر محمد و آل محمد صل الله علیه و آله وسلم صلوات بفرستد.
 
صلوات و بوی بهشت:
 
حضرت رسول (ص):بوی خوش بهشت از فاصله ای به اندازه ی 500 سال راه رفتن به مشام انسان می رسد اما این بو هرگز
به مشام کسی که بر من صلوات بفرستد ولی بر آل و خاندان و اهل بیت من صلوات نفرستد نمی رسد.
 
صلوات و انسان جاهل :
 
امام صادق(ع):برای انسان جاهل همین بس که پس از شنیدن نام پیامبر بر محمد و آل محمد (ص)صلوات نفرستد.
 
صلوات عامل روشنی قلب:
 
امام مجتبی(ع):دل مرد حقه ای قرار دارد و روی آن طبقی است
هنگامی که او بر محمد و آل محمد (ص)صلوات کامل می فرستد
آن طبق از روی حقه برداشته می شود و قلبش روشن می گردد و آن چیزی که فراموش کرده به یاد می آورد.
 
صلوات و دوری از مقربان:
 
رسول اکرم(ص):از مقربان درگاه الهی دور خواهد شد کسی که از روی عمد صلوات بر محمد و آل محمد(ص) را ترک کند.
 
صلوات عامل تو فیق:
 
امام سجاد (ع):اگر می خواهید توفیق و سعادت را پیدا کنید بر خود لازم گردانید همیشه بر محمد و آل محمد(ص) صلوات بفرستید.
 
صلوات وملاقات امام زمان:
 
امام صادق (ع):هر کس بعد از نماز صبح و ظهر بگوید:اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
نمی میرد تا حضرت مهدی (عج)را زیارت کند.
 
صلوات و فرج امام زمان:
 
تا میتوانید برای فرج امام زمان دعا کنید و همیشه بعد از صلوات بر محمد و آل محمد(ص)وعجل فرجهم بگویید.

فواید دنیوی صلوات

فایده اول:در اصول کافی است که، رسول خدا(ص) فرموده اند در مقابل صد صلوات حق تعالی صد حاجت را برآورده می نماید.1
فایده دوم:با صدای بلند صلوات فرستادن نفاق را برطرف می سازد.2
فایده سوم:صلوات فرستادن موجب پاکیزه شدن عمل هاست.
فایده چهارم:هر کس یک صلوات بفرستد حق تعالی در عافیت را بر روی او می گشاید.
فایده پنجم:صلوات فرستادن فقر را برطرف می کند.
فایده ششم:هر گاه چیزی از یاد انسان برود و آدمی آن را فراموش کند صلوات موجب می شود که به خاطر آید.3
فایده هفتم:صلوات،دشمن دیرین و همیشه در کمین انسان یعنی ابلیس لعین را ذلیل و خوار می کند.
خلاصه اینکه صلوات آتش جهنّم را خاموش می کند.آری وقتی که آتش هوی و هوس و آتش سوزان نفس سرکش به واسطه صلوات بر محمّد و آل محمّد خاموش شد و ظلمات نفس به نور صلوات محو و نابود گردید آن وقت است که انسان از آتش جهنم رهائی یافته و به حریم امن الهی داخل و «لیخرجکم من الظلمات الی النور» را شامل خواهد شد و غایت امر در سایه رحمت خاصّ الهی مأوا کند «و کان بالمؤمنین رحیماً».«طوبی لهم و حسن مأب؛خوشا به حال آنان و حسن عاقبت شان».

فواید اخروی صلوات

فواید صلوات را در ظاهر دانسته ای و بدان رسیده ای اما فواید آن را در باطن که در نهایت صعوبت و دشواری است، عقل می خواهد تا بدانی،چشم بصیرت تا ببینی، دلی پاک تا یقین نمائی.
فایده اوّل:امام صادق(ع) می فرمایند:«هر کس ده مرتبه صلوات بفرستد حق تعالی صد مرتبه بر او صلوات می فرستد» و فرموده اند:«هر کس ده مرتبه صلوات بفرستد خدا و ملائکه هزار بار بر او صلوات می فرستد و هر که حق بر او هزار صلوات بفرستد هرگز او را به آتش،عذاب نخواهد کرد و در مقابل هر صلوات ده حسنه به او عطا می فرمایند و هر کس ده مرتبه صلوات بفرستد حق تعالی ده صلوات بر او می فرستد و ده گناه او را می آمرزد و ده درجه او را بلند می گرداند و از اهل بهشت خواهد شد».4
فایده دوم:سزاوارترین و نزدیک ترین مردم در روز قیامت به رسول خدا(ص) کسی است که در دنیا بر آن حضرت بیشتر صلوات فرستاده باشد.5
فایده سوم:رسول خدا(ص)به علی مرتضی (ع) می فرماید:«هرکس بر من صلوات بفرستد شفاعت من برای او واجب می شود».6
فایده چهارم:حضرت رضا(ع) فرموده اند:«صلوات فرستادن نزد خدا برابراست با تسبیح و تهلیل و تکبیر».7
فایده پنجم:حضرت علی بن موسی الرّضا(ع) می فرماید:«هر کس قادر بر کفاره گناهان نباشد صلوات بسیار بفرستد که صلوات بر محمّد و آل محمّد(ص) گناهان را می ریزاند».8
فایده ششم:امیرالمؤمنین علی(ع) می فرمایند:«صلوات فرستادن در محو کردن گناهان شدیدتر است از فرو نشاندن آب، آتش را».9
فایده هفتم:صلوات فرستادن در روز قیامت به صورت نوری در آمده در سر،طرف راست،طرف چپ و بالا، و جمیع اعضاء آدمی دیده می شود.10
فایده هشتم:هر که بگوید:«اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّد(ص) خدا به او ثواب هفتاد و دو شهید عنایت می فرماید».
فایده نهم:سنگین ترین چیز در یوم الحشر(روز قیامت) صلوات است و صلوات، قبر را نورانی می کند.11
فایده دهم:فرستنده صلوات داخل آتش جهنّم نمی شود.
فایده یازدهم:برای فرستنده صلوات تلخی مرگ و هول و عطش روز قیامت نیست.
صلوات از جمله ذکرهایی است که بسیار مورد توجه مسلمانان بوده و از آن به عنوان بیانی برای آرامش بخشیدن به دل و رفع اضطرابها و تنشهای زندگی امروز بسیار استفاده می شود .
درود بر پیامبر اسلام از جمله موارد سفارش شده از سوی خالق هستی است . ان الله وملائکَته یصلون علی النبی یا أیهَا الذین آمنوا صلوا علیه وسلموا تَسلیما . همانا خدا و فرشتگانش بر پیامبر درود و رحمت می فرستند . ای اهل ایمان بر او درود فرستید و آنگونه که شایسته است ، تسلیم او باشید .(سوره احزاب، آیه 56)
 
امام موسی کاظم (ع) :من دعا قبل الثناء علی الله و الصلاه علی النبی کان کمن رمی بسهم بلا وتر. هر که پیش از ستایش بر خدا و صلوات بر پیغمبر (ص) دعا کند چون کسی است که بی زه کمان کشد .
امام جعفر صادق (ع) :اذا اردت ان تدعو فمجد الله عز و جل و أحمده و سبحه و هلله و أثن علیه و صل علی محمد النبی و آله ، ثم سل تعط .
هرگاه خواهی دعا کنی پس خدای متعال را تمجید و سپاسگزاری کن و او را تسبیح و تهلیل بگو و او را ثنای گوی و ستایش کن و بر محمد (ص ) و آل او صلوات فرست سپس درخواست کن تا به تو داده شود .(اصول کافی ، ج 4 ، ص 238)
صلوات در لغت به معنای دعاست و نماز را به جهت شامل بودن بر دعا، صلاة می گویند . در حال حاضر در عرف مردم صلوات را بر دو چیز اطلاق می کنند :یکی درود و دعایی است خاص که مضمونش استدعای رفعت درجه و ازدیاد قرب حضرت محمد (ص) است . معنای دوم صلوات ، نماز است .
 
بعضی صلوات از سوی حق تعالی را پنج معنی کرده اند :رحمت، مغفرت ، ثناء ، تزکیه و کرامت .
بعضی از علمای علم حروف می گویند :« صاد » صلوات از صمد، « لام » صلوات از لطیف، « واو » صلوات از واحد و « هاء » صلوات از هادی است که همگی از اسماء خداوند هستند.
بعضی می گویند :صلوات یعنی تسلیم شدن ، یعنی تسلیم نمودن خود برای کسی که خدا او را وصی و خلیفه خود گردانیده است .
 
بر اساس آیات و روایات، سزاوار است که حضرت محمد را به عنوان بنده برگزیده خداوند، بسیار ستایش کرد .
رسول اکرم (ص) خود در این مورد فرموده است:بسیار یاد کردن خدا و بر من صلوات فرستادن، موجب برطرف شدن فقر می شود.
بی تردید اذکار، خواص و فواید بسیاری دارند. طبق آیات و روایات رسیده از معصومین، ذکر صلوات نیز چنین است. یکی از فواید آن رهایی از فقر و تنگدستی است.
رفع تلخی مرگ، استجابت دعا، ایجاد سپری در مقابل آتش جهنم، جلای روح، شفای مریض و ادای قرض از دیگر برکات ذکر صلوات است .
رسول خدا - صلی الله علیه و آله - فرموده است :ارفعوا اصوواتکم بالصلاة علی فانها تذهب بالنفاق ؛آواز خود را هنگام فرستادن صلوات بر من بلند کنید؛ زیرا که آن نفاق را خواهد برد.امام صادق - علیه السلام - فرمودند:از پدرم شنید که مردی به پرده خانه کعبه چسبیده و می گوید:بار خدایا! رحمت فرست بر محمد، پس پدرم به او فرمودن ای بنده خدا! آن را دنباله بریده مکن ، حق ما را به ستم مبر، بگو:اللهم صل علی محمد و اهل بیتهابن سخنان از امام صادق علیه السلام نقل می کند:روزی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به علی علیه السلام فرمود:آیا تو را مژده ندهم ؟عرضه داشت :بفرمایید، پدر و مادرم فدایت باد! تو همیشه به خوبی مژده دهنده هستی .حضرت فرمود:جبرییل برای من چیز شگفت آوری آورده .علی علیه السلام پرسید:چه آورده یا رسول الله ؟
 
فرمود:به من خبر داد هرگاه کسی از امت من ، بر من صلوات فرستد و به دنبال آن بر اهل بیت من صلوات فرستد برای او درهای آسمان باز خواهد شد و بر او فرشتگان هفتاد بار صلوات فرستند، گرچه گنهکار و بسیار خطاکار باشد سپس گناهان از او می ریزد، چنان که برگ از درخت می ریزد.
پروردگار تبارک و تعالی می فرماید:لبیک ای بنده من و سعدیک ! و به فرشتگان خود می فرماید:ای فرشتگان من ! شما بر او هفتاد بار درود فرستادید و من بر او هفتصد صلوات می فرستیم و چون بر من صلوات فرستد و به دنبال آن صلوات بر من ، نیاورد اهل بیت مرا ( و فقط بگوید اللهم صلی علی محمد، میان آن و آسمان هفتاد پرده یی افتاد و خداوند بزرگ فرماید:لا لبیک ، لا سعدیک ای فرشتگان من ! دعای او را بالا نبرید، مگر آن که به نبی من ، عترت او را ملحق سازد و بگوید:اللهم صل علی محمد و آل محمد، پیوسته محجوب است تا آن که به من اهل بیتم را ملحق گرداند.
 
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
کسی که بر من صلوات بفرستد؛ ولی بر آل من صلوات نفرستد،بوی بهشت را استشمام نخواهد کرد.از حضرت صادق - علیه السلام - منقول است :هرکه در روز جمعه بعد از نماز صبح بگوید:
اللهم اجعل صلواتک و صلوات ملائکتک و حملة عرشک و جمیع خلقک و سمائک و ارضک و انبیائک و رسلک علی محمد و آل محمد
تا یک سال هیچ گناهی بر او نوشته نمی شود.
برای سلامتی آقا امام زمان ((عج))و تعجیل در ظهور ایشان صلوات :((اللهم صلی علی محمد و آل محمد ))((اللهم عجل لولیک الفرج))

صلوات های پرفضیلت

صلواتی که هر مرتبه آن ، ثواب ده هزار صلوات است:
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی سَیِّدنا مُحَمَّدٍ مِا اختَلَفَ المَلَوان وَ تَعاقَبَ العَصرانِ وَ کَرَّالجَدیدانِ وَستَقبَلَ الفَرقَدانِ وَبَلِّغ رُوحَهُ وَ اَرواحَ اَهلِ بَیتِهِ مِنَّا التَّحِیَّۀَ وَالسَّلامُ.
 
جهت نجات از آتش جهنّم:
 
در کتاب ثواب الاعمال از حضرت صادق(ع) روایت شده است که به صباح بن سیّابه فرمودند:میل داری به تو تعلیم نمایم چیزی را که روی تو را از گرمی آتش جهنّم نگه دارد؟ عرض کرد:بلی. فرمودند:بعد از نماز صبح صد مرتبه بگو :
 
اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍکه حق تعالی نگه می دارد روی تو را از گرمی جهنّم.
 
صلوات جهت یک سال گناه:
 
از حضرت صادق (ع) منقول است هرکه در روز جمعه بعد از نماز صبح بگوید:اَللّهُمَّ اجعَل صَلَواتِکَ وَ صَلَواتِ مَلائِکَتِکَ وَ حَمَلَۀِ عَرشِکَ وَ جَمیعِ خَلقِکَ وَ سَمائِکَ وَاَرضِکَ وَ اَنبِیائِکَ وَ رُسُلِکَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.تا یک سال هیچ گناهی بر او نوشته نشود. ( بحارالانوار ج 89 ، ص 354 )
 
صلواتی که انسان را یک هفته در امان دارد:
 
از حضرت صادق (ع) در بحار جلد 90 صفحه 56 نقل شده است که هرکس بعد از نمازظهر روز جمعه سه مرتبه بگوید:
اَللّهُمَّ اجعَل صَلَواتِکَ وَ صَلَواتِ مَلائِکَتِکَ وَ رُسُلِکَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.در امان است تا جمعه دیگر.
 
صلوات جهت پاک شدن از تمام گناهان:
 
وابن بابویه از ابوحمزه روایت کرده است که از امام جعفر صادق (ع) پرسیدم که چگونه صلوات فرستم بر محمد و آل محمد ؟
فرمود که می گویید:
صَلَواتُ اللهِ وَ صَلَواتُ مَلائِکَتِهِ وَ أنبیائِهِ وَ رُسُلِهِ وَ جَمیعِ خَلقِهِ علی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ السَّلامُ عَلَیهِ وَ عَلَیهِم وَ رَحمَۀُ اللهِ وَ بَرَکَاتُهُ.عرض کردم چه خواهد بود ثواب آن ؟ فرمودند:به خدا قسم از گناهان بیرون می آید ،مانند روزی که از مادر متولّد شده است.
صلوات پر فضیلتی بعد از نماز ظهر جمعه:
 
در بحارالانوار از امام صادق (ع) منقول است:هرکس این صلوات را بر رسول خدا (ص)فرستد گناهانش محو می گردد و بر دشمنانش یاری کرده شود و روزی بر او گشاده می گردد و در بهشت از رفقای حضرت محمد (ص) خواهد بود.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ حَتی لایَبقی صَلوۀً اَللّهُمَّ بارِک عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ حَتّی لا یَبقی بَرَکَۀً اَللّهُمَّ وَسَلِّم عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ حََتی لایَبقی سَلامٌ وَارحَم مُحَمَّداً وَ آلِ مُحَمَّدٍ حَتّی لایَبقی رَحمَۀً.
 
صلوات جهت پاک شدن از گناهان به مدّت یک سال:
 
در مصباح المتهجّد از حضرت صادق (ع) روایت کرده است هرکس بعد از نماز ظهر بگوید:
اَللّهُمَّ اجعَل صَلَواتِکَ وَ صَلَواتِ مَلائِکَتِکَ وَ رُسُلِکَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.تا یک سال هیچ گناه بر او نوشته نمی شود .
 
فضیلت های صلوات
فضائل صلوات
 
صلوات بسیار مهم و با فضیلت بسیار:
 
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَ الِه صَلاۀً تُنجینابِها مِن جَمیعِ الاَهوالِ وَالآفاتِ وَ تًقضی لَنابِها جَمیعَ الحاجاتِ وَ تُطَهِّرُ نابِها مِن جَمیعِ السَّیِّئاتِ وَ تَرفَعُنابِها عِندَکَ اَعلَی الدَّرَجاتِ وَ تُبَلِّغُنا بِها اَقصَی الغایاتِ مِن الخَیراتِ فِی الحَیاۀِ وَ بَعدَ المَماتِ اِنَّکَ عَلی کُلَّ شَی ءٍ قَدیر.
 
صلوات مهم ، هدیه حضرت مسلم به شخصی:
 
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّد حَتّی لا یَبقی مِن صَلَواتِکَ شَی ءٌ وَ سَلِّم عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّد لا یَبقی مِن سَلامِکَ شَی ءٌ وَ بارِک عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّد حَتّی لا یَبقی مِن بَرَکاتِکَ شَی ءٌ وَ تَرَحَّم عَلی مُحمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّد حَتّی لا یَبقی مِن رَحمَتِکَ شَی ءٌ .
 
ختم صلوات ( بسیار سریع الإجابه ) :
 
مدّت سیزده روز هر روز یکهزار مرتبه (1000) در وقت معیّن یعنی در هر زمانی که برای اولین بار شروع به این ختم پر فضیلت نموده، با تسبیح تربت و بهتر است هر روز به روح یکی از چهارده معصوم صلوات بفرستد. اوّل به روح پیغمبر اکرم(ص) ، دوم فاطمه زهرا (س) ، سوم حضرت علی (ع) ، تا روز سیزدهم بر امام حسن عسکری(ع) و بعد روبه قبله تسبیح را آویزان نموده و به هیچ وجه جای آن را عوض ننماید وهروقت حاجتش برآورده شد هزار مرتبه صلوات به روح مقدس امام زمان می فرستد و قدرت خدا را مشاهده کند.
 
صلواتی که از اسرار می باشد:
 
این صلوات از اسرار می باشد که اگر برای آخرت بخواند معنویات به دست می آورد و مشهور است اگر برای دنیا بخواند گنج پیدا خواهد کرد. ده مرتبه صبح ، ده مرتبه عصر، نزدیک مغرب و عشا بخواند و برای ختم 99 مرتبه لازم است.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی سَیِّدَنا وَ حَبیبِنا وَ شَفیعِنا مُحَمَّدٍ حاءِ الرَّخمَه وَ میمی المُلک وَ دالِالدَّوامِ اَسَّیِّد الکامِلِ الفاتِحِ الخاتِمِ کُلَّما ذَکَرَکَ وَ ذَکَرَهُ الذّاکِرُونَ وَ کُلَّما سَهی وَ غَفَلَ عَن ذِکرِکَ وَ ذِکرِهِ الغافِلُوننَ صَلَواۀً دائِمَۀً بّدَوامِکَ باقِیَّۀً بِبَقائِکَ لا مُنتَهی لَها دُونَ ذلِکَ وَ عَلی الِهِ وَ اَصحابِه کَذلِکَ اِنَّکَ عَلی کُلِ شَیءٍ قدیر وَ بِالاِجابَۀِ جَدیر.

 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع