وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

معمای سیاه بودن آسمان شب حل شد

معمای سیاه بودن آسمان شب حل شد

بیشتر کهکشان ها برای چشم انسان و حتی تلسکوپ های مدرن به خاطر عواملی از جمله انتقال سرخ نور، ماهیت دینامیکی جهان و جذب نور توسط گاز و غبار میان کهکشانی قابل مشاهده نیستند و باعث شده آسمان شب تا حد زیادی تیره بماند.

علت واقعی سیاه بودن آسمان در شب مشخص شد

با نگاهی به آسمان شب می توان یک خلاء کاملا سیاه را مشاهده کرد که مملو از ستارگان چشمک زن است. دانشمندان در سرشماری جدید خود با بیش از یک تریلیون کهکشان در اعماق فضا روبرو شده اند که تعداد کهکشان های شناخته شده را حداقل 10 برابر افزایش می دهند.

این نتایج از کاربردهای واضحی برای درک انسان از شکل گیری کهکشان برخوردار است، اما همچنین به حل یک پارادوکس باستانی نجومی کمک می کند:چرا آسمان شب سیاه است؟

یکی از بنیادی ترین پرسش های نجوم این است که چه تعداد کهکشان در کیهان وجود دارد. پیش از این ستاره شناسان تصور می کردند که جهان قابل مشاهده حاوی حدود 100 تا 200 میلیارد کهکشان است.

اکنون تیمی بین المللی از ستارشناسان با استفاده از تصاویر فضای عمیق و سایر داده های تلسکوپ فضایی هابل، یک نقشه سه بعدی از جهان شناخته شده طراحی کردند که این میزان را حداقل 10 برابر افزایش داده است.

آن ها بطور خاص بر تصاویر میدان عمیق هابل تکیه داشتند که دورترین کهکشان های قابل مشاهده توسط یک تلسکوپ را آشکار می کنند. علاوه بر آن، از مدل های ریاضیاتی جدید برای تعیین محل کهکشان هایی که با نسل کنونی تلسکوپ ها قابل رصد نیستند، استفاده شد.

سیاه بودن شب

سیاه بودن آسمان در شب

ستاره شناسان در این تحقیق به بررسی بخش هایی از جهان در فاصله 13 میلیارد سال نوری پرداختند. رصد از چنین فاصله ای به محققان اجازه داد تا تصاویر فوری جزئی از تکامل جهان را در 13 میلیارد سال قبل و کمتر از 100 میلیون سال پس از بیگ بنگ (انفجار بزرگ) مشاهده کنند.

آن ها دریافتند که جهان اولیه حاوی کهکشان های بیشتری نسبت به حال حاضر بوده است که بسیاری از آن ها، کهکشان های کوتوله و کم نور با جرم مشابه کهکشان های ماهواره ای اطراف راه شیری بودند.

این یافته ها، شواهد محکمی از بروز یک تکامل چشمگیر در کل تاریخ جهان است که طی آن، کهکشان ها با هم ادغام شده و تعداد کلی را بطور چشمگیری کاهش داده اند.

کاهش تعداد کهکشان ها با گذشت زمان همچنین به راه حلی برای «پارادوکس اولبرس» در مورد سیاه بودن آسمان شب منجر شده است. محققان به این نتیجه رسیدند که چنان تعداد فراوانی از کهکشان در جهان وجود دارد که در اصل، هر گوشه ای از جهان حاوی بخشی از یک کهکشان است. اما بیشتر این کهکشان ها برای چشم انسان و حتی تلسکوپ های مدرن به خاطر عواملی از جمله انتقال سرخ نور، ماهیت دینامیکی جهان و جذب نور توسط گاز و غبار میان کهکشانی قابل مشاهده نیستند و باعث شده آسمان شب تا حد زیادی تیره بماند.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع