زمانی بود که قیمت گوشیهای پرچمدار از ۵۰۰ دلار تجاوز نمیکرد و هزینه موردنیاز برای خرید یک گوشی میانرده نیز درنهایت به ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار میرسید؛ اما رفتهرفته با افزودهشدن ویژگیهای جدید و پیشرفت سختافزار، قیمت گوشیهای پرچمدار نیز افزایشی چشمگیر را تجربه کرد؛ بهطوری که درحالحاضر میتوان مدلهایی با قیمت ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار نیز در بازار یافت.
پرواضحاست که بالاتر رفتن قیمت گوشیهای بالارده، تأثیری مستقیم بر بازار گوشیهای میانرده خواهد داشت. درحالحاضر گلکسی A54، بهترین مدل از سری میانردهی سامسونگ با قیمت ۴۵۰ دلار بهفروش میرسد و اخیراً گوگل نیز گوشی پیکسل 7a را با برچسب قیمتی ۴۵۰ دلار معرفی کرد.
افزایش قیمت مدلهای میانرده ارتباط مستقیمی با سختافزار آنها دارد که بهوضوح میتوان شکاف عملکرد میان تراشههای پرچمدار و میانرده را مشاهده کرد؛ اما دربارهی دوربین چطور؟ دوربین گوشیهای میانرده چقدر ضعیفتر از مدلهای پرچمدار هستند؟ برای یافتن پاسخ، در این مقاله دوربین گلکسی S23 اولترا بهعنوان یک مدل بالارده و گلکسی A54 بهعنوان دستگاهی میانرده را مقایسه میکنیم.
مشخصات دوربین گلکسی A54 با گلکسی S23 اولترا
گلکسی S23 اولترا از بهترین مجموعه دوربین در گوشیهای سامسونگ متشکل از ۴ دوربین پشتی و یک دوربین سلفی استفاده میکند. دوربینهای واید، تلهفوتو و اولتراواید بهترتیب از یک حسگر 1/1.3 اینچیِ ۲۰۰ مگاپیکسلی، دو حسگر 1/3.52 اینچی با وضوح ۱۰ مگاپیکسل برای زوم ۳ و ۱۰ برابر و یک حسگر 1/2.55 اینچی با وضوح ۱۲ مگاپیکسل بهره میبرند. کرهایها برای دوربین سلفی نیز از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی استفاده کردهاند که در پس لنز ۲۶ میلیمتریِ قرار دارد.
در سوی دیگر گوشی میانردهی گلکسی A54 با بهرهمندی از یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با لنز واید، ۱۲ مگاپیکسلی با لنز اولتراواید و ۵ مگاپیکسلی با لنز ماکرو بهعنوان دوربینهای پشتی و یک دوربین ۳۲ مگاپیکسلی سلفی بههمراه لنز واید، مجموعهی دوربین نسبتاً کاملی را دراختیار کاربر میگذارد.
مهمترین مشخصهی دوربین گلکسی A54 را میتوان لرزشگیر سختافزاری آن دانست؛ سختافزاری که میتواند بهبود قابل توجهی در خروجی عکسهای ثبتشده در شب ایجاد کند؛ اما غول سنگینوزنِ کرهای یعنی S23 اولترا با وجود فوکوس لیزری و لرزشگیر اپتیکال با فضای حرکتی عریض، در عکاسی شب وضوح بینظیری را ارائه خواهد کرد که A54 از آن بیبهره است.
باید در نظر داشته باشیم که دوربین اصلی A54 از حسگری با ابعاد 1/1.56 اینچ استفاده میکند که تقریباً ۳۰ درصد از نمونهی استفادهشده در پرچمدار سامسونگ کوچکتر است! از طرفی S23 اولترا با تکیه بر پردازندهی سیگنال تصویر قدرتمند خود، روی کاغذ بهمراتب بهتر از برادر کوچکتر و ارزانقیمتترِ خود ظاهر خواهد شد؛ اما دو دستگاه در سناریوهای مختلف چطور ظاهر میشوند؟
مقایسه دوربین گلکسی A54 با گلکسی S23 اولترا
مقایسهی دوربین دو گوشی را با مقایسهی نمونه عکسهای ثبتشده در روز و نور کم برای دوربینهای واید و اولتراواید شروع میکنیم. در ادامه با مقایسهی زوم ۱۰ برابری بررسی را دنبال میکنیم و درنهایت با عکاسی پرتره و ماکرو بهپایان میرسانیم.
عکاسی در نور کافی
در نگاه اول عکسهای ثبتشده با گلکسی A54 و گلکسی S23 اولترا تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ اما با نگاهی دقیقتر میتوان گستردهتر بودن دامنهی دینامیکی تصویر در S23 اولترا را مشاهده کرد.
علاوهبر دامنهی دینامیکی، با تصاویر بسیار شارپتر و پرجزئیاتتری طرف هستیم؛ البته میتوان این مورد را با فوکوس متفاوت دو دستگاه مرتبط دانست؛ بهطوری که کهکشانی میانرده و پرچمدار بهترتیب در قسمت جلو و انتهای تصویر فوکوس کردهاند. این اتفاق را میتوان در تفاوت سطح جزئیات کنسول بازی و دسته جستوجو کرد.
دوربین اولتراواید گلکسی S23 اولترا با ثبت دقیق منظره روبهروی خود عملکردی بهمراتب بهتر از برادر کوچکترش بهجای میگذارد. گلکسی A54 حتی در رفع اعوجاج تصویر نیز بهخوبی اس ۲۳ اولترا عمل نمیکند و با ثبت غیردقیق رنگها شرایط را برای قابلقبول دانستن عکس دشوار میکند.
درصورتیکه مقایسهی میان دو گوشی به محیط بیرونی کشیده شود، گلکسی S23 اولترا همچنان با رنگهایی شادابتر و طبیعیتر و همچنین سطح پایینتر نویز و کنتراست مطلوب، عملکردی بهتر را ارائه میکند؛ اما همچنان فاصلهی کم میان پرچمدار سامسونگ و میانردهی این شرکت جای سؤال دارد.
عکاسی در نور کم
با اینکه گلکسی A54 در نمونه عکس ثبتشده، عکس روشنتری را ثبت میکند؛ اما بهراحتی میتوان ضعف در ارائه تصویری واضح از محتویات تصویر و همچنین نویز بالای تصاویر در عکسهای ثبتشده در حالت Night Mode را مشاهده کرد؛ اتفاقی که در نمونه عکسهای گلکسی S23 اولترا مشاهده نمیکنیم.
خروجی ضعیف دوربین اولتراواید گلکسی A54 در شرایط نوری ضعیف نیز برای این مدل دردسرساز میشود و با ایجاد بستری مناسب، گلکسی S23 اولترا را بهعنوان برندهی مقایسه معرفی میکند. اگر حالت Night Mode فعال شود سطح روشنایی بهبود قابل توجهی پیدا میکند؛ اما دوربین اولتراواید A54 با افزایش ایزو به این سطح از روشنایی دست پیدا میکند که به معنی نویز بیشتر تصویر خواهد بود.
زوم ۱۰ برابری
پرواضح است که با وجود دوربین تلهفوتوی پریسکوپی با زوم ۱۰ برابر در اس ۲۳ اولترا، گلکسی A54 در زمینهی زوم حرف چندانی برای گفتن ندارد؛ درواقع با نگاهی به نمونه عکس این دو گوشی میتوان بهراحتی نمونه عکس گلکسی S23 اولترا را از لیگ یا حتی کهکشانی دیگر خواند.
عکاسی پرتره
گلکسی A54 در عکاسی پرتره در نور کافی عملکرد فوقالعادهای از خود به نمایش میگذارد. از سطح جزئیات پوست گرفته تا وضوح محتویات تصویر، همه و همه در پلهای برابر با گلکسی S23 اولترا قرار دارد؛ البته جز در یک مورد که یعنی دقت رنگ. درواقع گلکسی S23 اولترا رنگها را با دقت بسیار بهتری ثبت میکند؛ اما در نهایت عکسهای خروجی از هر دو مدل از جذابیت تقریباً برابری بهره میبرند.
عکاسی ماکرو
دوربین اولتراواید گلکسی S23 اولترا بهدلیل بهرهمندی از فوکوس خودکار میتواند در نقش دوربین ماکرو نیز ظاهر شود؛ بنابراین در این سوی میدان پرچمدار سامسونگ با دوربین ماکرو ۱۲ مگاپیکسلی در میدان رقابت حاضر میشود.
در سمت دیگر گلکسی A54 با تکیه به دوربین ۵ مگاپیکسلی ماکرو که فاقد فوکوس خودکار است، با برادر قدرتمند خود روبهرو میشود.
تمرکز اصلی در عکاسی ماکرو روی سطح جزئیات خواهد بود؛ فاکتوری که در نمونه عکس S23 اولترا بهخوبی به چشم میخورد. این مورد را میتوان در عکس ثبتشده با A54 نیز مشاهده کرد؛ اما همچنان فاصلهای نسبی با رقیب خود دارد.
جمعبندی
گلکسی S23 اولترا بهعنوان پرچمداری تمام عیار از سوی سامسونگ در حالحاضر در حدود قیمت ۵۵ میلیون تومان بهفروش میرسد؛ درحالیکه گلکسی A54 برچسب قیمتی معادل یکسوم آن یعنی حدود ۲۰ میلیون تومان را یدک میکشد. با وجود فاصلهی نهچندان زیادی که دو دستگاه با یکدیگر دارند، میتوان در زمینه عکاسی، میانرده کرهایها را دستگاهی فوقالعاده باارزش خواند.
اما اگر دامنه فعالیتها را به فیلمبرداری نیز بگسترانیم، قطعاً با وجود فیلمبرداری 8K گلکسی S23 اولترا و امکانات ویژهای چون فیلمبرداری در شب و همچنین لرزشگیر فوقالعادهی آن، گلکسی A54 حرف زیادی برای گفتن نخواهد داشت.
بنابراین اگر بهدنبال دستگاهی توانمند برای مقاصد عکسبرداری هستید و زوم دوربین نیز اهمیت چندانی برایتان ندارد، قطعاً گلکسی A54 میتواند نیازهای نیمه حرفهای و حتی حرفهای کاربر را پوشش دهد؛ البته مورد آخر نیازمند خلاقیت بسیار در حوزه عکاسی خواهد بود.