پلاس وی
یک سال پیش / خواندن دقیقه

مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس با نسل قبل

مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس با نسل قبل

بالاخره پس از افشاگری‌های بسیار قسمت اول رویداد آنپکد سامسونگ برگزار شد و کره‌ای‌ها امشب از جدیدترین پرچمداران خود شامل گلکسی اس ۲۳، گلکسی اس ۲۳ پلاس و گل سرسبد سری یعنی گلکسی اس ۲۳ اولترا رونمایی کردند.

به‌دلیل افشاگری‌های پی‌در‌پی سامسونگ صحبت‌های جدیدی برای ارائه نداشت و تقریبا تمامی بخش‌های دستگاه پیش از معرفی افشا شده بود. همانند انتظار دو مدل ارزان‌قیمت‌تر یعنی گلکسی اس ۲۳ و گلکسی اس ۲۳ پلاس تغییرات گسترده‌ای را درمقایسه با نسل قبل تجربه نمی‌کنند و کره‌ای‌ها تصمیم گرفته‌اند تا در ترکیب برنده خود دستی نبرند و همچنان از همان شکل و شمایل ظاهری پیشین استفاده کنند.

طراحی و نمایشگر

غول کره‌ای جدیدترین نسل از کهکشانی‌های خود را با تغییرات اندک در بخش دوربین همراه کرده و قاب دوربین پیوند خورده با فریم، جای خود را به جزیزه‌هایی مجزا داده است.

پیش از این مدل‌های مختلفی از کهکشانی‌های سامسونگ مانند گلکسی A14 5G با طراحی مشابه معرفی شده بودند و حالا همانند رسم چند سال گذشته طراحی جدید گوشی‌های میان‌رده به سری S راه پیدا کرده‌اند.

فریم یکپارچه و آلومینیومی گلکسی اس ۲۳ و گلکسی اس ۲۳ پلاس همچنان به قوت خود پابرجاست که دوطرف آن را لایه‌ای از گوریلا گلس ویکتوس پلاس فرا گرفته‌اند. سامسونگ سعی کرده تا با حفظ ظاهر مینیمال دستگاه تا حد امکان محصول خود را با سلیقه طیف وسیع‌تری از افراد همراه کند.

با اینکه ابعاد دستگاه تغییرات چشمگیری را تجربه نکرده است اما همچنان به‌دلیل حذف قاب دوربین، قاب‌های پیشین روی مدل جدید قابل استفاده نخواهد بود.

پرواضح‌ است که با وجود ثابت ماندن ابعاد بدنه، شاهد استفاده از همان پنل ۶٫۱ و ۶٫۶ اینچی OLED با وضوح +FHD و نسبت ۱۹٫۵:۹ و البته نرخ‌نوسازی ۱۲۰ هرتز باشیم که حتی از نظر حاشیه‌های اطراف پنل نیز تفاوتی با مدل سال پیش ندارند؛ به‌بیان دیگر از زاویه روبه‌رو نمی‌توان تفاوت میان مدل سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ را متوجه شد.

علاوه‌بر موارد ظاهری گفته شده، تغییری در مقاومت دستگاه دربرابر نفوذ مایعات و گرد و غبار نیز انجام نشده است و سامسونگ کماکان بر استفاده از گواهی IP86 با مقاومت ۳۰ دقیقه‌ای در عمق ۱ و نیم متری آب پافشاری می‌کند.

درنهایت باید به رنگ‌بندی محصول اشاره کنیم که در ۴ رنگ مشکی، سبز، صورتی و کرمی خواهد بود.

سخت‌افزار، نرم‌افزار و باتری

بالاخره سامسونگ در نسل جدید فلسفه استفاده از دو تراشه متفاوت برای بازارهای مختلف را کنار گذاشته است و تنها از تراشه قدرتمند Snapdragon 8 Gen 2 به‌عنوان مغز متفکر دستگاه استفاده می‌کند.

این‌بار برخلاف شایعات قبلی، سامسونگ در هر سه مدل از گوشی‌های خود از تراشه‌های اورکلاک شده Snapdragon 8 Gen 2 استفاده کرده است که به‌طور اختصاصی برای همین مدل‌ها توسعه یافته‌اند.

تراشه Snapdragon 8 Gen 2 کوالکام برای اولین بار در تراشه‌های کوالکام از ۴ کلاستر جداگانه متشکل از یک هسته فوق قدرتمند Cortex-X3، دو هسته Cortex-A715، دو هسته Cortex-A710 و ۳ هسته Cortex-A510 بهره می‌برد که حداکثر فرکانس هسته‌های هر کلاستر به‌ترتیب به ۳٫۳۶، ۲٫۸، ۲٫۸ و ۲٫۰ گیگاهرتز می‌رسد. فرکانس هسته قدرتمند در مدل عادی Snapdragon 8 Gen 2 برابر با ۳٫۲ گیگاهرتز بود.

برای پردازش وظایف سه‌بعدی و گرافیکی نیز تراشه Adreno 740 درنظر گرفته شده است که از ۱۵۳۶ واحد محاسباتی استفاده می‌کند که فرکانس آن از ۶۸۰ به ۷۱۹ مگاهرتز اورکلاک شده است.

تراشه Snapdragon 8 Gen 2 یکی از جدی‌ترین رقبای تراشه A16 Bionic اپل به‌شمار می‌رود که میراث‌دار چندین و چند ساله درزمینه بهترین عملکرد چه در زمینه CPU و چه پردازش‌های گرافیکی به‌شمار می‌رود. بنابراین جدال میان مدل‌های پایه خانواده گلکسی S23 با آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس بسیار جذاب خواهد بود. خصوصا بادرنظر گرفتن صحبت‌های اخیر اپل درباره عملکرد ضعیف‌تر تراشه Snapdragon 8 Gen 1 درمقایسه با تراشه ۲ سال پیش این شرکت یعنی A13 Bionic.

سامسونگ پیکربندی‌های مختلفی برای محصولات جدید خود درنظر گرفته است؛ گلکسی اس ۲۳ در پیکربندی‌های ۸/۱۲۸ و ۸/۲۵۶ و ۸/۵۱۲ گیگابایت عرضه خواهند شد و برای گلکسی اس ۲۳ پلاس نیز مدل‌هایی با حافظه ۸/۲۵۶ و ۸/۵۱۲ گیگابایت درنظر گرفته شده است.

باوجود سخت‌افزار قدرتمندتر اما کم‌مصرف‌تر گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس، و حتی باوجود ثابت ماندن ضخامت و ابعاد دستگاه، کره‌ای‌ها حجم باتری در مدل پایه را با افزایشی ۵ درصدی به ۳۹۰۰ میلی‌آمپرساعت رسانده‌اند و این افزایش در مدل پلاس نیز به چشم می‌خورد و از ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعت در نسل قبلی به ۴۷۰۰ میلی‌آمپرساعت رسیده است. گلکسی‌های جدید همانند نسل پیشین با شارژرهای ۲۵ وات شارژ می‌شوند و توان شارژر بی‌سیم آن نیز برابر با ۱۰ وات و ۵ وات ضعیف‌تر از نسل پیشین خواهد بود.

گلکسی اس ۲۳ و گلکسی اس ۲۳ پلاس سامسونگ از آخرین نسخه پوسته اختصاصی این شرکت با نام One UI XX استفاده می‌کنند که برپایه اندروید ۱۳ توسعه یافته است.

دوربین

گلکسی‌های جدید حتی در زمینه دوربین نیز تغییر بزرگی را تجربه نکرده‌اند و همچنان از برای دوربین اصلی از حسگر ۱/۱٫۵۶ اینچیِ ۵۰ مگاپیکسلی با دیافراگم f/1.8 استفاده می‌کنند که از فوکوس تشخیص فاز و لرزشگیر سخت‌افزاری (OIS) هم پشتیبانی می‌کند.

لنزهای اولتراواید و دوربین تله‌فوتوی ۳ برابری نیز به‌ترتیب روی حسگرهای ۱۲ و ۱۰ مگاپیکسلی قرار گرفته‌اند که ابعادی معادل ۱/۲٫۵۵ و ۱/۳٫۹۴ اینچ دارند و از دیافراگم f/2.2 و f/2.4 نیز بهره می‌برند.

تنها وجه تمایز مجموعه دوربین مدل پایه و پلاس گلکسی S23 با نسل قبل دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی آن است که افزایشی ۲ مگاپیکسلی را درمقایسه با نسل قبل تجربه کرده است. کره‌ای‌ها صحبتی از ابعاد سنسور به میان نیاورده‌اند و تنها می‌توان به تجهیز آن به فوکوس خودکار و زاویه دید ۸۰ درجه اشاره کرده‌اند.

بنابراین از حیث دوربین نمی‌توان چندان هیجان‌زده بود و احتمالا خروجی تصاویر نیز با نسل پیشین تفاوتی نداشته باشد. برای قضاوت دراین‌مورد باید تا زمان ورود مدل‌ها به دفتر پلاس وی صبر کنیم.

قیمت

یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های طرفداران سامسونگ، افزایش قیمت در خانواده گلکسی اس ۲۳ بود که خوشبختانه غول کره جنوبی با حفظ قیمت‌ها گلکسی اس ۲۳ را با قیمت ۷۹۹ و گلکسی اس ۲۳ پلاس را با قیمت ۹۹۹ دلار عرضه خواهد کرد که رقیبی مستقیم برای آیفون ۱۴ پلاس و آیفون ۱۴ پرو خواهند بود.

نظر شما در رابطه با تغییرات اندک کهکشانی‌های جدید سامسونگ چیست؟ آیا سامسونگ با حذف نسخه اگزینوس به فروش بیشتر پرچمداران خود کمک خواهد کرد؟


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع