وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

موارد منع مصرف استامینوفن کدئین دار

موارد منع مصرف استامینوفن کدئین دار

افرادی که دوره پس از درمان ترک اعتیاد را می گذارنند و همچنین افرادی که داروهای خاصی مصرف میکنند نباید از قرص استامینوفن استفاده کنند .

استامینوفن ساده بهتر است یا کدئین دار

استامینوفن به این دلیل که بدون نسخه به فروش میرسد تبدیل به یکی از داروهایی شده که بسیاری از افراد برای استفاده از آن هیچ ترسی به دل راه نمیدهند و با کوچکترین احساس دردی مثل نقل و نبات این قرص را استفاده میکنند.

زمانهای گذشته به این شکل امروز خبری از دوا و دکتر نبود و تعداد داروخانهها آنقدر کم بود که برای پیدا کردن یک قرص ساده افراد باید مسافتی طولانی را طی میکردند اما به مرور زمان همه چیز تغییر کرده است.

تعداد پزشکان و داروخانه ها روز به روز بیشتر و بیشتر میشود و در کنار همه این تغییرات، مصرف دارو به ویژه به شکل خودسرانه افزایش پیدا کرده و مشکلی به نام سوءمصرف دارو مطرح است. استامینوفن کدئین یکی از مسکن های مخدر است که برای بهبود درد مفید است و برای کاهش و از بین بردن تب تجویز می شود. کدئین یا متیل مرفین یک داوری مخدر ضد درد، ضد سرفه و ضد اسهال است و در آن مقدار کمی تریاک و حدود 0/12 مرفین وجود دارد. مصرف طولانی مدت کدئین مانند سایر مخدرها موجب وابستگی فرد نسبت به آن می شود و به علت ترکیبات موجود در آن موجب اعتیاد فرد می شود و همچنین مصرف بیش از 800 میلی گرم آن برای یک فرد بالغ می تواند مرگ آور باشد کدئین به صورت خوراکی ، مقعدی و تزریقی است، قرص های کدئین بیشتر در ترکیب داروهای ضد درد غیره مخدر مانند آسپرین ، بروفن و استامینوفن استفاده می شود که تاثیر ضد درد مطلوبی برای هر دو (استامیفون و کدئین) دارو را به همراه دارد و همچنین کدئین در شربت های ضد سرفه نیز موجود است.

 استامینوفن

استامینوفن یک داروی مسکن است که موارد منع مصرف بسیاری دارد

یک دکتر داروساز با بیان این مطلب افزود:اگر شما 1 ، 2 و 3 روز استامینوفن، مصرف کردید و سردردتان بهتر نشد و دلیل سردردتان را نمی دانید باید به پزشک مراجعه کنند. مشکل دیگر این است که وقتی شما مسکن را بی رویه مصرف می کنید، ممکن است علائم یک بیماری را پوشش دهید.

وی با اشاره به تفاوتهای استامینوفن کدئین دار با نوع ساده آن ادامه داد:ما در علم داروسازی، اصطلاحی داریم به نام سی نرژیسم یا هم افزایی برخی داروها یک تاثیر خودشان دارند،
و در کنار داروی دیگر اثرشان بیشتر می شود.

این دکتر داروساز در ادامه بیان کرد:به طور نمونه استامینوفن ساده 325 میلی گرم یک اثر درمانی دارد، وقتی به آن 10 میلی گرم کدئین اضافه شود اثر اون 325 میلی گرم بسیار زیاد می شود؛ و اگر ما بر اثر بیشتر استامینوفن نیاز داریم؛ اما نخواهیم از دوز بیشتر این دارو به علت سمیت کبدی استفاده کنیم، در این موارد از استامینوفن کدئین دار استفاده می کنیم و این در هنگام دردهای شدیدتر استفاده می شود. وی اظهارکرد:استامینوفن کدئین دار otc نیست؛ ولی استامینوفن ساده دارویotc است. به علت اینکه مصرف کدئین برای بسیاری از افراد مضر است.

این داروساز در پاسخ به این پرسش که چه افرادی نباید از استامینوفن کدئین استفاده کنند گفت :

افرادی که یبوست دارند. افرادی که احتمال وابستگی به کدئین دارند. افرادی که دوره پس از درمان ترک اعتیاد را می گذارنند، و افرادی که از داروهای خاص استفاده می کنند که احتمالا این داروها با کدئین تداخل دارند.

وی در ادامه تاکید کرد:در بیمارانی که شیمی درمانی می شوند پزشک ممکن است ترجیح دهد، از استامینوفن 500 میلی گرم استفاده کند ولی از استامینوفن کدئین دار استفاده نکند.

استامینوفن کدئین دار ممکن است روی دید فرد، رانندگی کردن، کار با دستگاه های دقیق، اثر گذار باشد. مصرف بی رویه و بدون حساب آن ممکن است وابستگی ایجاد کند.

این داروسار در پایان این برنامه رادیویی اظهارداشت:برخی از مسکن ها سمیّت کبدی دارند، و برخی از آنها سمیّت کلیوی دارند. بنابراین هنگام مصرف مسکن ها، اگر امکان مراجعه به پزشک ندارید حتی الامکان با داروساز مشورت کنید، و اگر بیماری زمینه ای دارید مثلا بیماری های قلبی، کلیوی یا کبدی هنگام خرید داروotc با دارو ساز مشورت کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع