وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

مواظب تکنولوژی باشید، آثار مخفی پیشرفت تکنولوژی را ببینید

مواظب تکنولوژی باشید، آثار مخفی پیشرفت تکنولوژی را ببینید

یکی از مواردی که موجب مراجعه ی بیماران به جراحان عمومی می شود، مشکل در ناحیه ی تحتانی یا مقعدی آن ها است که پزشکان به آن بواسیر یا هموروئید می گویند.

بواسیر چیست و چگونه درمان می شود؟

در این بیماری که در بین افراد چاق و بی تحرک شایع تر است، رگ های وریدی که وظیفه ی آن ها کمک به عمل دفع است، گشاد شده یا ورم کرده و موجب درد یا خون ریزی می شوند. بواسیر در حالت کلی به دو نوع خارجی و داخلی تقسیم می شود. معمولا بیماران در چند روز اول که علائم آن ها بروز می کند، نیاز به درمان های تهاجمی ندارند و پزشکان توصیه می کنند بیماران به استراحت مطلق پرداخته و مصرف فیبر و مایعات خود را بالا ببرند. در مرحله ای که بیماری حالت مزمن داشته باشد، لیزر بواسیر یکی از درمان هایی است که به بهبود سریع بیماری کمک شایانی می کند.

بواسیر یا هموروئید، رگ های ورم کرده ای است که در مقعد یا روده بزرگ تشکیل می شود. البته این طبیعی است که رگ ها در ناحیه مقعد و هنگام مدفوع کمی متورم شوند اما برخلاف رگ های طبیعی، بواسیر بطور دائمی گشاد می شود. بروز بواسیر هم به صورت خارجی (در زیر پوست مقعد) و هم داخلی ( داخل مقعد ) می باشد. تقریبا از هر 2 نفر بزرگسال بالای 50 سال، 1 نفر دچار بواسیر است.

در واقع یبوست، بارداری و تحلیل بافت عظلات با افزایش سن، علل اصلی بواسیر هستند. همچنین مشکلات کبدی و برخی از حساسیت های غذایی نیز می تواند فشار روی رگ های مقعد را افزایش دهد.

در اکثر موارد علائم بواسیر به راحتی قابل تشخیص است و علایمی چون خارش در نزدیکی مقعد، ناراحتی هنگام نشستن و خونریزی هنگام اجابت مجاز را به همراه دارد. معمولاً حمله بواسیر چند روز ادامه می یابد و سپس علائم آن فروکش می کند.

این بیماری درجات مختلفی دارد که به ترتیب از نوع یک تا چهار از کم خطر ترین تا پرخطر ترین ادامه می یابد. شناخت این درجات برای درمان بواسیر و انتخاب نوع درمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

برای درمان بواسیر روش های متفاوتی وجود دارد که به تناسب میزان پیشروی و وخامت بیماری انتخاب می شوند.

در روش دارویی از درمان بواسیر، که تنها برای بواسیرهای سطحی و کوچک مناسب است، با تغییر رژیم غذایی، استفاده از ملین و داروهایی برای بهبود یبوست، بواسیر درمان می شود. اگر بواسیر در مراحل اولیه شناسایی و پیگیری شود، این روش درمان بواسیر آسان ترین راهکار است.

پماد آنتی همورئید داروی اصلی بواسیر می باشد. شیوه مصرف آن نیز معمولا روزی 4 بار پس از هر بار اجابت مزاج و قبل یا بعد از خواب با توجه به دستور پزشک می باشد.

در کنار این پماد استفاده از شیاف نیز توسط پزشکان توصیه می شود. فرق آن با پماد در این است که روزی دو بار داخل مقعد قرار می گیرد.

در صورتی که بواسیر تشدید نشده باشد، می توان با درمان های مختلف خانگی علائم آن را تسکین داد. با این حال، گاهی اوقات بواسیر باعث درد مداوم یا ناراحتی تقریباً دائمی می شود که در این صورت لازم است به پزشک مراجعه شود.

دلیل بروز بواسیر خارجی چیست؟

علت بواسیر خارجی تنها به یک مورد ختم نمی شود و می تواند علل متفاوتی داشته باشد. شایع ترین علت به هنگام یبوست و تلاش غیر عادی هنگام دفع رخ می دهد زیرا این عمل باعث جمع شدن خون در در بیرون و متورم شدن رگ های خونی می شود.
بیماری بواسیر

لیزر بواسیر، تسکین دهنده ی قطعی درد بواسیر

بسیاری از افرادی که به بیماری هموروئید مبتلا می شوند ترس زیادی از دردی که به واسطه جراحی هموروئید باید متحمل شوند خواهند داشت اما در عصر حاضر با روی کار آمدن روش های نوین پزشکی و لیزر بواسیر دیگر بیماران از مداوای این عارضه به واسطه لیزر درمانی واهمه ای ندارند. معمولا درمان جراحی با لیزر بواسیر برای هموروئید های درجه ی 3 و 4 انجام می شود.

کلینیک بیماری های مقعد و نشیمن گاه

آیا شما یکی از مبتلایان بیماری های نشیمن گاه هموروئید، شقاق، فیستول و یا کیست مویی هستید؟ لازم است خدمت شما عزیزان عرض کنم بسیاری از افرادی که مبتلا به بیماریهای مقعد می شوند تا مدت ها از این بیماری به خاطر خجالت در بیان آن رنج می برند، در صورتی که مراجعه نکردن افراد مبتلا به بیماری های نشیمن گاه به خاطر ترس و خجالت به پزشک فقط روند درمانی آنها را سخت تر و پیچیده ترمی کند، در صورتی که امروزه با پیشرفت چشم گیر علم و تکنولوژی و درمان بیماری های ناحیه مقعد به راحتی و با بی حسی موضعی با روش های جدید از جمله لیزر که امروزه در تمامی دنیا رایج شده است قابل درمان است و شما به راحتی می توانید بعد از عمل به محل کار خود ویا امور زندگی خود برگردید.

برخی از سوابق تحصیلی و کاری:

  • بورد تخصصی جراحی فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه شهید بهشتی سال 1369
  • فارغ التحصیلی بورد تخصصی جراحی از دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • عضو  هیئت علمی دانشگاه تهران از سال 1374
  • گذراندن دوره لاپاروسکوپی پیشرفته از دانشگاه تهران جهت جراحی های دستگاه گوارش
  • جراح بیمارستا ن های دانشگاه تهران ایرانشهر ،پارس ،آزادی، یاس

برای ارتباط مستقیم با دکتر محمد مهدی دانش پژوه و دریافت راهنمایی یا تعیین وقت می توانید به نشانی www.dr-daneshpajouh.com  مراجعه و یا با تلفن 02122685436 تماس حاصل فرمایید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع