تلفن های هوشمند مانع از خواب مناسب نوجوانان می شوند
نتایج این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه مونترال انجام شده است، نشان می دهد که نوجوانان امروز در قیاس با نسل قبلی خود کمتر می خوابند، شب ها بیشتر از خواب بیدار می شوند و در طول روز بیشتر خواب آلود هستند.
دلیل این وضعیت این است که نوجوانان امروزی وابسته ترین نسل به رسانه های اجتماعی هستنند.
محققان متوجه شدند که هر چه نوجوانان در طول روز بیشتر با موبایل صحبت کنند، پیامک بفرستند و در شبکه های اجتماعی پرسه بزنند، الگوی خواب بدتری دارند.
این نتیجه نگران کننده تنها یک هفته بعد از آن منتشر شد که آکادمی اطفال آمریکا از شدت سختگیری دستورالعمل های خود در زمینه مدت زمان استفاده کودکان از صفحه های نمایشگر کاست و به رغم مخاطرات استفاده از دستگاه های دیجیتالی برای سلامت کودکان، اعلام کرد که باید نسبت به این موضوع واقع بینانه عمل کرد.
اما ‘جنیفر لوگلین’ محقق دانشگاه مونترال و از نویسندگان این مقاله که در مجله Sleep Health منتشر شد، هشدار داد که دستگاه های الکترونیکی بخشی از زندگی نوجوانان شده است و اغلب قبل از خواب مورد استفاده قرار می گیرد.
محققان برای کشف رابطه میان زمان استفاده از دستگاه های الکترونیک مانند بازی های ویدیویی، تلویزیون و تلفن همراه و میزان زمان خواب نوجوانان، داده های حاصل از مطالعه روی گروهی از دانش آموزان دبیرستانی در مونترال را انالیز کردند.
در این مطالعه، بیش از هزار و 200 دانش آموز 14 تا 16 ساله در فاصله زمانی میان سال های 2008 و 2009 پرسشنامه هایی را در زمینه تعداد دفعات استفاده از دستگاه های الکترونیک از جمله تلویزیون و تعداد دفعاتی که سایر فعالیت های نشسته را مانند خواندن کتاب، انجام تکالیف و یا صحبت کردن با موبایل انجام می دهند، پر کردند.
این نوجوانان همچنین به سوال هایی در زمینه ساعت خواب و یا بیداری خود در روزهای هفته و روزهای تعطیل پاسخ دادند.
محققان متوجه شدند، کودکانی که بیش از دو ساعت در روز از کامپیوتر و یا بازی های ویدیویی استفاده می کردند، در قیاس با نوجوانانی که زمان کمتری پای صفحه نمایشگرها می نشستند، به ترتیب 17 و 11 دقیقه کمتر می خوابیدند.
این مطالعه نشان داد که از هر سه نوجوان یک نفر بیش از دو ساعت در روز از کامپیوتر استفاده می کرد و احتمال خواب شبانه کمتر از هشت ساعت در آنها در قیاس با بقیه بیش از دو برابر بود.
همچنین احتمال خواب شبانه کمتر از هشت ساعت در نوجوانانی که دستکم روزی دو ساعت با تلفن صحبت می کردند، در قیاس با نوجوانانی که مدت زمان کمتری را صرف این کار می کردند، بیش از سه برابر بود.
تاثیر موبایل در بی خوابی
اما تاثیر تماشای تلویزیون روی خواب متفاوت بود، به طوری که نوجوانانی که روزی دو ساعت یا بیشتر تلویزیون تماشا می کردند، احتمال خواب شبانه کمتر از هشت ساعت در آنها در قیاس با سایر گروه های مورد مطالعه نصف بود.
همچنین نوجوانانی که بیش از دو ساعت در روز از کامپیوتر استفاده و یا با تلفن صحبت می کردند، در قیاس با نوجوانانی که ساعات کمتری در روز را به استفاده از این وسایل اختصاص می دادند، خواب آلودگی بیشتری را در طول روز گزارش دادند.
اما نوجوانانی که سایر فعالیت های نشسته را مانند کتاب خواندن انجام می دادند، مشکلی از نظر خواب کمتر در قیاس با هم سن و سالان خود نداشتند.
کریستینا کالامارو که ریاست یک تحقیق را بر عهده داشت، گفت:خواب یک عامل مهم در رشد و نمو کودکان و نوجوانان است و هر گونه کمبود آن، خطر ابتلای نوجوانان به افسردگی، اشکال در فکر کردن و یا تمرکز و افزایش وزن را افزایش می دهد.