درخشش کارگردان های جوان در سینمای ایران
سینما بستر درخشش بسیاری از چهره های جوان است که با کسب تجربه به پله های بالای ترقی در دنیای هنر دست می یابند.
در سینمای ایران کارگردان های سرشناس زیادی فعالیت میکنند اما چهره های جوانی هم در این عرصه حضور دارند که با وجود جوان بودن به خوبی توانستند راه موفقیت را طی کنند و فیلم های پرفروشی را برای سینما ساختند.
در این مطلب از بخش فرهنگ و هنر پلاس وی به سراغ چند کارگردان جوان اما موفق سینما رفته ایم و توصیه میکنیم تا پایان مطلب همراه ما باشید.
این کارگردان جوان و موفق سینما را بهتر بشناسید
از میان کارگردان های جوان سینما به چند مورد از موفق ترین های آنها اشاره خواهیم کرد.
سعید روستایی
سعید روستایی یکی از جوان ترین کارگردان های سینمای ایران است که 23 مردادماه سال 1368 متولد شد و مدرک کارشناسی سینما را از دانشگاه سوره گرفت.
این کارگردان جوان سال 1394 اولین فیلم بلندش را با عنوان ابد و یک روز روی پرده سینماها برد و در اولین حضورش در جشنواره فجر نگاه های زیادی را جذوب خود کرد و توانست 9 سیمرغ بلورین را کسب کند.
سعید روستایی در جشنواره فجر، جشن دنیای تصویر، جشن خانه سینما و جشن منتقدان و نویسندگان سینما موفق به دریافت جوایز متعدد بهترین کارگردانی شد و سه سال بعد دومین فیلمش یعنی متری شیش و نیم را ساخت.
متری شیش و نیم دومین ساخته سعید روستایی باز هم با موفقیت های زیادی همراه بود و جایزه بهترین کارگردانی را در جشنواره های مختلف برای او به ارمغان آورد و در سی و هفتمین دوره جشنواره فجر به عنوان بهترین فیلم از نگاه منتقدان انتخاب شد.
محمدحسین مهدویان
محمدحسین مهدویان یکی دیگر از کارگردان های جوان سینمای ایران است که 22 اردیبهشت ماه سال 1360 متولد شد و مدرک کارشناسی سینما با گرایش کارگردانی را از دانشگاه سوره گرفت و برای مقطع کارشناسی ارشد به سراغ تهیه کنندگی رفت و مدرکش را از دانشگاه صدا و سیما دریافت کرد.
این کارگردان جوان در اولین تجربه ساخت فیلم بلند سینمایی، سال 94 فیلم ایستاده در غبار را ساخت و این فیلم در سی و چهارمین دوره جشنواره فجر به نمایش درآمد و سیمرغ بلورین بهترین فیلم را دریافت کرد.
محمدحسین مهدویان بعد از این تجربه موفق فیلم های دیگری چون ماجرای نیمروز، لاتاری، ماجرای نیمروز رد خون و درخت گردو را ساخت و باز هم موفقیت های گذشته اش را تکرار کرد و برای فیلم درخت گردو سیمرغ بلورین بهترنی کارگردانی را در سی و هشتمین دوره جشنواره فجر از آن خود کرد.
هومن سیدی
هومن سیدی یکی دیگر از کارگردان های جوان سینمای ایران است که 8 آذر سال 59 متولد شد و به عنوان کارگردان، بازیگر و فیلمنامه نویس شناخته میشود.
این هنرمند کشورمان حضور در دنیای هنر با بازیگری در فیلم یک تکه نان در سال 83 آغاز کرد اما سال 89 برای اولین فیلم با فیلم آفریقا به دنیای کارگردانی ورود کرد و بعد از آن علاوه بر بازیگری در زمینه کارگردانی هم به فعالیت پرداخت.
هومن سیدی تابحال فیلم هایی چون آفریقا، سیزده، اعترافات ذهن خطرناک من، خشم و هیاهو، مغزهای کوچک زنگ زده و سریال قورباغه را کارگردانی کرده که اغلب جزو پرفروش های سینما بوده اند.
این کارگردان جوان برای فیلم آفریقا، سیزده و مغزهای کوچک زنگ زده در جشنواره های مختلف جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کرد و جزو کارگردان های جوان و موفق سینمای ایران است.
محمد کارت
محمد کارت یکی دیگر از کارگردان های جوان سینما است که به نظر میرسد اینده درخشان در دنیای هنر در انتظار او است.
این کارگردان جوان لیسانس کارگردانی دارد و حضور در دنیای هنر را از سال 79 با بازیگری و کارگردانی تئاتر آغاز کرد و بعد از ساخت چندین فیلم مستند اولین فیلم بلند سینمایی اش را با عنوان شنای پروانه در سال 98 ساخت.
این فیلم برای اولین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و در بخش های مختلف از جمله بهترین کارگردانی نامزد دریافت جایزه شد و به عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران انتخاب شد.
محمد کارت برای ساخت فیلم های کوتاه و مستند جوایز متعددی از جشنواره های مختلف دریافت کرده و یکی از کارگردان های جوان و موفق سینمای ایران است.