وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

مکانهای دیدنی و گردشگری اصفهان

مکانهای دیدنی و گردشگری اصفهان

دراین بخش به معرفی کامل مکان های تاریخی دیدنی شهر اصفهان می پردازیم امیدواریم سفری دلپذیر و با یاد ماندنی داشته باشید.

لیست جاذبه های گردشگری و مکانهای دیدنی اصفهان

اصفهان با دارا بودن صدها اثر تاریخی و طبیعی و طبیعت بکر خود، همه ساله پذیرای مسافران زیادی است؛ مسافرانی که خیلی از آنها، بیشتر از اصفهانی ها مکان های دیدنی شهر را می شناسند اما خیلیشان هم به دنبال زیباترین مکان های گردشگری شهر اصفهان هستند تا سفر خوبی را در اصفهان تاریخی بگذرانند.

اصفهان آنقدر جاذبه ی تاریخی و گردشگری دارد که برای معرفی همه ی آن ها باید چندین مقاله نوشت. در وجب به وجب این شهر تاریخی نهفته است و هر کدام داستانی در پس خود دارند. سی وسه پل با زاینده رود که قلب تپنده ی شهر است، برای میهمانان آن خاطره ساز شده است.

اصفهان با قدمتی کهن، همواره در طول تاریخ مورد توجه بزرگان و حاکمان مملکتی بوده و به همین علت نیز آثار تاریخی فراوانی را در دل خود جای داده است. زاینده رود در قلب اصفهان جریان دارد و همین رود باعث به وجود آمدم بناهایی مانند سی وسه پل و پل خواجو شده است و غیر از این ها آثار دیگری هم در اطراف آن شکل گرفته است. در این مقاله به معرفی دیگر آثار تاریخی و گردشگری اصفهان می پردازیم:


سی و سه پل

اصفهان

سی و سه پل که آن را پل الله وردی خان هم می نامند، 33 دهانه دارد و در دوران حکومت شاه عباس صفوی روی رودخانه ی زاینده رود ساخته شد. قدمت این پل به سال 1008 هجری قمری بازمی گردد و بعد از گذشت سه سال از این تاریخ، الله وردی خان اوندیلادزه گرجی مامور به پایان رساندن ساخت پل شد. در دوران صفوی سی وسه پل محل برگزاری مراسم جشن آب پاشان و همچنین مراسم خاج شویان ارامنه ی این شهر بود. سی وسه پل را می توان یکی از بهترین پل های جهان و شاهکار معماری ایرانی و صفوی نامید. امکان ندارد کسی به اصفهان بیاید و از سی وسه پل در قلب اصفهان دیدن نکند. سی وسه پل 295 متر طول و 14 متر عرض دارد و در تاریخ 15 دی 1310 به شماره ی 110 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


پل خواجو

اصفهان

پل خواجو با 24 دهانه در شرق سی وسه پل روی رودخانه ی زاینده رود بنا شده است. گفته می شود این پل در سال 1060 هجری قمری، در زمان حکومت شاه عباس دوم ساخته شده است. در میانه ی این پل، ساختمان مخصوصی برای اقامت موقت شاه صفوی و خانواده او ساخته شده بود که به «بیگربیکی» شهرت دارد. طول پل خواجو 133 متر و عرض آن 12 متر است و معماری و کاشی کاری های بسیار زیبا و شگفت انگیزی دارد. پل خواجو چند نام دیگر نیز دارد اما چون در محله ای به همین نام واقع شده، بیشتر آن را به اسم خواجو می شناسند. در گوشه های ضلع شرقی این پل دو شیر سنگی قرار گرفته و گفته می شود نمادی از سپاهیان بختیاری است که محافظ اصفهان و زاینده رود بودند. این اثر در تاریخ 15 دی ماه 1310 با شماره ی 111 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


کلیسای وانک

اصفهان

کلیسای وانک یا کلیسای آمنا پرکیچ در محله جلفای اصفهان قرار دارد و یکی از کلیساهای تاریخی ارامنه ی این شهر است. این کلیسا در مساحتی بالغ بر 8731 متر مربع در دوران حکومت شاه عباس دوم بنا شده است. ساختمان کلیسا فقط 3857 متر مربع از این فضا را اشغال کرده و بقیه ی آن را فضای سبز و باغ وانک تشکیل می دهد. برج ناقوس کلیسا 3 طبقه است و در طبقه ی دوم ساعتی به وزن 300 کیلوگرم قرار داده اند. گنبد این کلیسا مانند گنبد مساجد ایرانی در عصر ساخته شده است. روی دیوارها، طاق نماها، طوق گنبد و داخل گنبد نیز نقاشی هایی با رنگ روغن ترسیم شده و طلاکاری ها و تذهیبی که در تزئین این کلیسا به کار رفته، در میان دیگر کلیساهای ارامنه منحصربه فرد است. کلیسای وانک اصفهان در تاریخ 15 دی ماه 1310 با شماره ی 85 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.


باغ گل ها

 اصفهان

باغ گل های اصفهان مجموعه ی بزرگ تفریحی، فرهنگی، آموزشی و تحقیقاتی است که در حاشیه ی جنوب شرقی میدان بزرگمهر و در نزدیکی رودخانه ی زاینده رود تاسیس شده است. این باغ شامل باغ صخره ای، باغ ایرانی، باغ گیاهان دارویی، باغ رز، چنیدن آب نما، برکه، آمفی تئاتر در فضای باز، مجموعه ی پرچین، طرح فرشی ایرانی و غیره می شود. شما در این باغ می توانید شاهد معماری اصیل ایرانی نیز باشید، چون در ساخت این باغ از سبک باغ های ایرانی قدیمی هم استفاده شده است. اگر به اصفهان رفتید، حتما سری به این باغ بزنید و از زیبایی های طبیعی آن لذت ببرید.


قلعه سارویه

جاذبه های گردشگری و تاریخی استان اصفهان

قلعه ی سارویه که نام های دیگری مانند کهن دژ و تپه اشرف نیز دارد، در کنار پل شهرستان و ضلع شمالی زاینده رود قرار دارد. گفته می شود در این بنا کتاب های زیادی نگهداری می شد و در حمله ی اعراب به ایران ویران شد و امروزه تنها بقایای آن به صورت تپه ای باقی مانده که مردم آن را تپه اشرف می نامند. برخی از تاریخ شناسان قدمت این بنا را به تهمورس، سومین پادشاه سلسله ی پیشدادیان نسبت می دهند. اما برخی دیگر معتقدند این بنا در دوران گشتاسب، از پادشاهان کیانی ساخته شده است. این اثر در 26 ابان 1375 به شماره ی 1770 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

میدان نقش جهان

اصفهان

شهر اصفهان یک طرف ،میدان نقش جهان آن یک طرف دیگر. میدانی که جهانی شده و می توان گفت هم نام عنوانش یک میدان جهانی است. این مجموعه تاریخی که ترکیبی از بناهای تاریخی است قدمت طولانی دارند. این میدان و حواشی آن که شامل مسجد شاه، مسجد شیخ لطف الله ، عمارت عالی قاپو، بازار قیصریه، و بازارهای قدیمی زیبا و متعدد می شود در زمان صفویه ساخته شده است. این مجموعه که به دستور شاه عباس اول ساخته شده الگو گرفته از باغ نخجوان آذربایجان و کاردست هنرمندان به نام اصفهانی مثل محمد رضا و علی اکبر اصفهانی است.
همه امکانات تفریحی و گشت وگذارجمعی و خانوادگی در این میدان وجود دارد و با توقف در این مکان زمان طولانی را صرف بازدید از بناهای تاریخی آن خواهید کرد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع