کچلی و ریزش شدید موی سر با مصرف کدو تنبل تلخ و نارس
بعد از گزارشی عجیب مبنی بر ریزش مو غیرعادی چند زن، متخصصان برای کشف دلیل آن وارد عمل شدند. پزشکان پس از اینکه دو زن در اثر سموم موجود در کدو کچل شدند، هشدار دادند که تاثیر نوعی از کدو تنبل روی زنان می تواند با ریزش مو ظاهر شود. دو زن پس از مصرف "کیوکوربیتاکین" موی خود را از دست دادند، یک ترکیب سمی که در کدو تنبل نارس که مزه تلخی می دهد، یافت می شود.
پزشکی هشدار داد پس از اینکه دو زن با خوردن شام مسموم شدند نیمی از موهای خود را از دست دادند، زیرا کدوی تلخ حاوی مواد سمی قوی است؛ "فیلیپ" متخصص پوست فرانسوی، دو مورد غیرعادی را در مجله علمی توصیف کرد، "ارتباط سمی" داالثعب (از دست رفتن مو) با یک کشت مشترک را بررسی کرد؛ خانواده گیاهی مورد بحث عبارتند از:کدو تنبل، کدو قلیایی.
در اولین مورد، یک زن در فرانسه دچار تهوع، استفراغ و اسهال شد که پس از خوردن یک سوپ با مزه تلخ آغاز شد و به سرعت، نشانه ها حدود یک روز طول کشید؛ سپس یک هفته بعد، شروع به از دست دادن موی سر و ناحیه شرمگاهی کرد. آسولی، در ژورنال پوست انجمن پزشکی آمریکا گفته:"غذا را با خانواده خورده اما آنها نسبت به او کمتر از سوپ خوردند و علائم مسمومیت غذایی را تجربه کرده بودند اما کچل نشدند."
مصرف کدو تنبل تلخ یکی از مهمترین دلایل ریزش مو
زن دوم پس از خوردن وعده غذایی که شامل کدو می شد، مسمومیت غذایی با استفراغ شدید را تجربه کرد. افراد دیگر این شام را نخوردند زیرا طعم آن تلخ بود، پزشک وی گفت:حدود سه هفته بعد، بیمار ریزش موی قابل توجهی را در سر و همچنین داالثعب شدید در زیر بغل و ناحیه شرمگاهی تجربه کرد.
کدو می توانند حاوی "کیوکوربیتاکین" یک ترکیب سمی باشند که مزه تلخی دارد. آسولی گفت تلخی کدو یک هشدار است به حدی که بر اساس گزارشات 3 سال گذشته، یک آلمانی پس از خوردن کدو سبز، بر اثر مسمومیت "کیوکوربیتاکین" درگذشت؛ ولی این اولین مورد ریزش مو به خاطر مسمومیت ناشی از کدو است.
غلظت کیوکوربیتاکین، می تواند در میوه های کدو تنبل رشد یافته در خانه افزایش پیدا کند، به شرطی که گیاه آب کافی دریافت نکرده باشد، یا به طور تصادفی مورد گرده افشانی زنبورها قرار بگیرد. متأسفانه، کیوکوربیتاکین کاری بیش از سوء استفاده از ذائقه ی شما می کند. یافته ها نشان داده که این ماده می تواند سمی باشد.
کدو تنبل چیست؟
کدو تنبل نوعی کدو در فصل زمستان است که از خانواده گیاهان و نباتات همانند خیار و خربزه است. این میوه معمولا گرد و نارنجی است. اگر چه اندازه، شکل و رنگ بسته به انواع آن می تواند متفاوت باشد؛ آنها یک پوست بیرونی ضخیم دارند که صاف و آجدار است و همچنین یک ساقه که کدو تنبل را به برگ آن گیاه متصل می کند؛ داخل آنها توخالی است به جز دانه عاجی رنگ که دارای پوشش گوشت رشته ای است. این کدو در سراسر جهان در هر قاره به جز قطب جنوب رشد می کند. دانه ها، برگ و گوشت آن همه خوراکی هستند و آنها ویژگی هایی را در دستورالعمل غذاهای جهانی دارند.
کدو تنبل نارس و تلخ چه مضراتی دارد؟
ارزش غذایی کدو تنبل
کدو تنبل مواد غذایی فوقالعاده مغذی است.
این مواد مغذی متراکم هستند به آن معنی که مقدار زیادی ویتامین ها و مواد معدنی و تعداد نسبتاً کمی کالری دارند.
فواید کدو تنبل پخته شده
یک فنجان کدو تنبل پخته شامل:
- کربوهیدرات: 12 گرم
- کالری: 49
- پروتئین: 2 گرم
- پتاسیم: 16درصد از RDI
- فیبر: 3 گرم
- ویتامین آ: 245 درصد از RDI
- آهن: 8 درصد از RDI
- ویتامین سی: 19 درصد از RDI
- ویتامین ک: 49 درصد از RDI
- ویتامین ایی: 10 درصد از RDI
- مس، منگنز و ریبوفلاوین: 11 درصد از RDI
- فولات: 6 درصد از RDI
- نیاسین، اسید پانتوتنیک، ویتامین B6 و تیامین: 5 درصد از RDI آن نیز دارای بتا کاروتن، یک آنتی اکسیدان قوی است.
بتا کاروتن یک نوع از کاروتنوئید است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.