میوه چیکو ارزش غذایی بالایی دارد و دارای چربی کمی است، مصرف میوه چیکو فواید بسیار مناسبی برای سلامتی دارد و کمک شایانی به درمان برخی بیماری ها می کند.
با میوه چیکو و خواص شگفت انگیز آن آشنا شوید
چیکو نوعی میوه ای گوشتی است که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، دارای چندین فواید سلامتی می باشد. این میوه با کالری زیاد و دارای چربی کم و بدون کلسترول است و به شما در حفظ یک سبک زندگی فعال و سالم کمک می کند. این ماده به عنوان یک ملین برای پاک کردن حرکات روده به دلیل داشتن فیبر در رژیم غذایی مفید است.
همچنین به سایر بیماری های گوارشی مانند:اسهال، سوزش قلب، التهاب دستگاه های مربوط به هضم غذا، گاستریت و غیره نیز کمک می کند و برای محافظت از شما از بیماری های گاه به گاه نیز مفید است. بیماری هایی مانند سرماخوردگی که با بهبود سیستم ایمنی بدن، درمان می شوند؛ از این گونه بیماری ها به شمار می روند. حاوی ویتامین A است و بینایی را بهبود می بخشد، به بهبود کیفیت پوست، حفظ فشار خون و قلب سالم به کاهش اثرات پیری کمک می کند.
ارزش غذایی چیکو
چیکو یک میوه با کالری بالا است و هر 100 گرم از آن انرژی حدود 83 کیلو کالری دارد. حاوی حدود 20 گرم کربوهیدرات، چربی بسیار کم و کلسترول صفر است. این میوه حاوی مقادیر زیادی فیبر در رژیم غذایی، حدود 5 گرم در هر 100 گرم میوه است. چیکو همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C، ویتامین A و سایر ویتامین ها مانند نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین و غیره است. همچنین حاوی مقادیر زیادی آهن، مس و کلسیم به همراه منیزیم، فسفر، سلنیوم و روی است.
خواص و فواید قابل توجه میوه ی چیکو
از مهمترین خواص میوه چیکو می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛
منبع انرژی
چیکو میوه ای با کالری بالا است که بیشتر از قندهای فروکتوز و هضم ساکارز به راحتی قابل هضم است و مانند موز و سیب زمینی شیرین است. از این رو ورزشکاران می توانند به سرعت انرژی را دوباره به دست آورند و در حین فعالیت هایی مانند ورزش سبک یا ورزش های بسیار فعال، مفید هستند.
به هضم غذا کمک می کند
مقادیر زیاد فیبرهای غذایی در چیکو به عنوان یک روش عالی برای بهبود حرکت روده، جلوگیری از یبوست و پاکسازی دستگاه گوارش است.
ایمنی را بهبود می بخشد
مقدار قابل توجه ویتامین C موجود در میوه با سایر آنتی اکسیدان های موجود در آن به بهبود سیستم ایمنی شما در برابر بیماری های مختلف، ناشی از میکروب کمک می کند.
از بیماری های گوارشی جلوگیری می کند
این میوه سرشار از یک ترکیب پلی فنولی به نام تانن است. تانن یک ترکیب ضد التهابی است که به کاهش علائم تحریک در مناطق مختلف دستگاه گوارش، سوزش قلب و سوزش معده کمک می کند.
بینایی را بهبود می بخشد
چیکو حاوی مقدار زیادی ویتامین A است که به شکل گیری سلول های حسی بینایی کمک می کند و بینایی را بهبود می بخشد.
به مانند طب سنتی عمل می کند
تانن ها حاوی خاصیت ضد باکتریایی و ضد انگلی نیز هستند، از این رو می توانند خونریزی و عفونت روی زخم را متوقف کرده و به عنوان درمانی برای اسهال، اسهال خونی و بواسیر عمل کنند.
از بروز سرطان جلوگیری می کند
میوه هایی مانند چیکو که سرشار از ویتامین A هستند، از بدن در برابر سرطان های ریه و حفره دهان محافظت می کنند. همچنین خاصیت ملین آن به دلیل داشتن فیبر در رژیم غذایی، دستگاه گوارش را پاکسازی می کند و به محافظت دیواره روده بزرگ در برابر سرطان و خطرات ناشی از سموم، کمک می کند.
مشکلات ریوی را تسکین می دهد
از میوه و گل چیکو برای رفع مشکلات ریوی مانند:سرفه، سرماخوردگی، گرفتگی و غیره استفاده می شود.
اثرات پیری را کاهش می دهد
مصرف چیکو در یک رژیم غذایی سالم به میزان قابل توجهی در کاهش اثرات پیری، چه از نظر ظاهری و چه از نظر داخلی نقش دارد. چنانچه بارها در بخش سلامت نمناک گفته ایم، ویتامین A و سایر آنتی اکسیدان ها، رادیکال های آزاد مضر را از بین می برند. مقدار بالای آهن به جلوگیری از کاهش میزان هموگلوبین خون کمک می کند. چیکو همچنین به سالم نگه داشتن پوست روشن و بدون چروک ماندن آن، کمک می کند.
مفید برای استخوان ها
میدانید که این میوه خوشمزه سرشار از کلسیم، فسفر و آهن است و بنابراین استخوان های شما را قوی نگه می دارد. اگر به طور مرتب چیکو خورده اید، ممکن است بعداً در زندگی به قرص های مکمل احتیاج نداشته باشید. چیکو منبع خوبی از مواد معدنی مانند آهن، فولات، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، روی، مس، فسفر، سلنیوم و غیره است که برای تسهیل عملکردهای مختلف بدن از جمله رشد مناسب استخوان بسیار ضروری است.
فشار خون را کنترل می کند
منیزیم موجود در چیکو باعث می شود، رگ های خونی در حالت خوب و خون در حال گردش باشد. پتاسیم فشار خون و گردش خون را تنظیم می کند. درمان کم خونی با آن بسیار خوب است، زیرا این میوه همچنین از نظر آهن غنی است.
وزن را کنترل می کند
اگر در رژیم غذایی قرار دارید، یک چیکو ممکن است برای رهایی بدن از احتباس آب کار کند. این میوه متابولیسم شما را منظم می کند و در صورت کاهش وزن، به نفع شما کار می کند.
مزایای زیبایی
خوردن چیکو به طور مرتب به دفع سموم از بدن کمک می کند و به همین دلیل برای پوست و مو شما عالی است و آنها را سالم و مرطوب نگه می دارد. با این حال، به جای قرار دادن آن روی صورت یا موهای خود، آن را برای نتیجه بهتر بخورید، این کار را هر روز انجام دهید. در واقع چیکو به عنوان یک غذای "شاد" شناخته می شود. این ماده به تقویت تولید کلاژن کمک می کند و از رشد چین و چروک های عمیق جلوگیری می کند.
برای مادران خوب است
چیکو ها سرشار از الکترولیت ها، ویتامین A و کربوهیدرات ها، برای مادران باردار و حتی شیرده هستند. اگر باردار هستید، یک چیکو می تواند به مقابله با حالت تهوع صبحگاهی و سرگیجه کمک کند. از آنجا که به تولید کلاژن نیز کمک می کند، اختلالات مربوط به معده را در حالت توقف نگه می دارد.
خونریزی متوقف می شود
از دست دادن خون می تواند یک مشکل باشد و فرد باید جلوی آن را بگیرد. با تشکر از میوه چیکو، این کار می تواند انجام شود. به خصوص هنگامی که آسیب های داخلی و ایجاد زخم روی بدن اتفاق می افتد، که هر دو باعث می شوند بدن خون زیادی را از دست بدهد. به گفته کارشناسان، اگر جراحتی وجود دارد که باعث از بین رفتن خون می شود، می توان دانه های میوه را خرد کرده و در نواحی آسیب دیده قرار داد.
از اسهال جلوگیری می کند
متخصصان می گویند، برای افرادی که از اسهال رنج می برند و حرکات خود را از دست می دهند، مصرف چیکو کمک شایانی خواهد کرد؛ زیرا این میوه دارای خواص پاکسازی است. جدای از آن، چیکو می تواند به سلامت روان نیز کمک کند و از آنجا که آرام بخش است، این توانایی را دارد که اعصاب را نیز آرام کند. چیکو استرس و اضطراب را کاهش می دهد، به همین دلیل است که بیشتر آن میوه ها را برای ضعف افسردگی، بی خوابی و اضطراب مصرف می کنند.
شوره سر را درمان می کند
چیکو می تواند در کاهش علائم شوره سر و خارش پوست کمک کند. گوشته چیکو حاوی ترکیبات زیادی است که می تواند باعث کاهش عفونت های تک یاخته ای شود. یک مشت گوشته چیکو را با مقداری آب لیموترش ترکیب و آن را بر پوست سر پوستهپوسته شده بمالید. بهتر است موهای شما نیز با این محلول شسته شود!
رهایی از یبوست
میوه چیکو مقدار زیادی فیبر رژیمی (5.6 / 100 گرم) را تأمین می کند. بنابراین، بسیاری آن را به عنوان یک مسهل عالی تلقی می کنند. محتوای فیبر باعث التیام یبوست می شود. این میوه غشای کولون را پشتیبانی می کند و باعث می شود در برابر عفونت ها مقاوم شود.
خواص انعقاد خون
گیاه چیکو به دلیل داشتن خاصیت هموستاتیک یعنی متوقف کردن ریزش خون شناخته شده است. بنابراین، این گیاه برای کاهش خونریزی ناشی از سوختگی و آسیب دیدگی مفید است. دانه های آن را می توان به عنوان خمیر برای کاهش نیش و گزش حشرات استفاده کرد.
سنگ کلیه
دانه های خرد شده این میوه به عنوان یک ادرارآور عمل می کند و به این ترتیب به بیرون راندن سنگ مثانه و کلیه کمک می کند. چیکو همچنین از بدن در برابر بیماری های کلیوی محافظت می کند.
عامل سم زدایی
چیکو به عنوان یک ادرارآور عمل می کند و بنابراین در از بین بردن مواد زاید بدن از طریق ادرار مکرر کمک می کند. با حفظ غلظت آب در بدن یا از احتباس آب جلوگیری می کند.
حفره های دندان
از محتوای بالای شیره میوه چیکو می توان به عنوان پرکننده خام، برای حفره های دندان استفاده کرد.
این میوه می تواند التهاب و تب را کاهش دهد
التهاب، واکنش بدن به یک آسیب یا عفونت است. یک رژیم غذایی سالم می تواند به کاهش سطح التهاب کمک کند. از چیکو به عنوان داروی سنتی برای درمان التهاب و تب استفاده شده است.
اثرات جانبی چیکو
اگرچه چیکو برای بدن شما فوقالعاده است، اما با عوارض جانبی خاص خود همراه است. در متن زیر برخی از معایب چیکو ذکر شده است، به ویژه هنگامی که بیش از حد مصرف شده باشد.
- افزایش وزن
- افزایش سطح قند خون
- سوء هاضمه
- درد شکم
- استفراغ
- از دست دادن اشتها
- اسهال
زخم ها و مشکلات تنفسی ناشی از مصرف چیکوی خام
اکنون که مزایای مختلف میوه چیکو را مشاهده کرده اید، وقت آن رسیده است حواس خود را جمع کنید. چیکو اقتصادی ترین و موثرترین راه برای انتقال رژیم غذایی سالم است. از نوزادان تا بزرگسالان، این میوه فایده فراوانی را به همگان می بخشد. شما حتی می توانید شکر را با خمیر چیکو در دسرهای خود جایگزین کنید تا یک دسر عالی میل شود. پس برای چی منتظرید؟ برخی از چیکوهای فصلی را انبار کنید و از یک خوراکی سالم و خوشمزه لذت ببرید!
چه تعداد از چیکوها را یک زن باردار می تواند در روز مصرف کند؟
خوردن هر چیزی در حد اعتدال، مهم سلامتی است؛ نه تنها هنگام بارداری، بلکه در غیر این صورت نیز همین است. مقداری که می توانید مصرف کنید به وزن و سن شما بستگی دارد. با این حال، شما باید در مورد نمودار رژیم غذایی خود، به ویژه در هنگام بارداری، با پزشک معالج خود مشورت کنید. برای اینکه فایده های چیکو را احساس کنید، باید مقدار تقریبی 100-120 گرم در روز مصرف شود.
عوارض جانبی مصرف چیکو در بارداری
چیکو برای خانم های باردار، در صورت مصرف بیش از حد، می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. برخی از این موارد عبارتند از:
- خوردن چیکو خام می تواند باعث تحریک در دهان، مشکل در تنفس و خارش گلو شود.
- چیکو از کالری بالایی برخوردار است و می تواند باعث شود شما در هنگام مصرف بیش از حد، وزن زیادی اضافه کنید.
- مصرف بیش از حد این میوه نیز می تواند باعث ناراحتی و درد شکم شود.
نحوه آمادهسازی چیکو برای مصرف کودک
- ابتدا پوست خارجی آن را پوست بگیرید و سپس دانه ها را جدا کنید زیرا آنها به اندازه کافی بزرگ هستند که کودک شما باعث خفگی شود.
- میوه را خرد کنید.
- قبل از دادن به کودک، گوشته میوه را خرد کنید. اگرچه این میوه نرم است، اما کودک شما هنوز نمی تواند میوه بخورد. بنابراین، آن را خرد کنید، یک پوره از آن تهیه کنید و بگذارید کودک شما از این لطافت لذت ببرد.